پخش زنده
امروز: -
در پی خشکسالی های پیاپی و نبود مدیریت صحیح منابع آبی استان کرمان با مشکلات کم آبی روبرو شده و بهترین راه ممکن نهادینه شدن فرهنگ صحیح مصرف آب است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما آقای ذهبی نژاد مدیرکل هواشناسی استان کرمان با اشاره به کاهش 60 درصدی بارندگی های سال زراعی امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال در استان کر مان افزود: میزان بارندگی ها در سال زراعی جاری 45 میلیمتر بوده که این عدد در سال گذشته 143 و در میانگین 130 میلیمتر بوده است.
در پی کاهش شدید بارندگی ها ، سدهای استان کرمان هم حال خوشی ندارند.
آقای عربپور معاون بهره برداری آب منطقه ای کرمان هم حجم آب ورودی به سدهای استان کرمان در سال زراعی جاری را 126 میلیون مترمکعب اعلام می کند و می افزاید این عدد پارسال بیش از یک میلیارد و 397 میلیون متر مکعب بود.
کاهش نزولات جوی و بالا بودن میزان تبخیر آب طی سال های گذشته، استان کرمان را به لحاظ منابع آبی در ردیف استان های خشک و پرخطر ایران قرار داده است.
افزایش سطح کشت کشاورزی ، توسعه صنایع، معادن ، شهرنشینی ، آبیاری سنتی و نبود مصرف بهینه در استان کرمان هم مزید بر علت شده تا تعادل بین آب قابل دسترس و آب مورد نیاز این استان کمتر وکمتر شود.
گرچه بیشترین آب مصرفی استان کرمان در بخش کشاورزی است و در این زمینه تردیدی وجود ندارد اما در عین حال کاهش اصولی مصرف آب در این بخش و دیگر بخش های صنعت و آشامیدنی قطعا می تواند نیازهای آبی و بیلان منفی آب را جبران کند.
مدیر عامل آب و فاضلاب شهری استان کرمان نیزمی گوید: امسال وضع تامین آب در کرمان ، راور ، زرند ، رفسنجان و شهرهای شرقی و جنوبی استان بدتر از دیگر نقاط است و هشدار می دهد در صورت صرفه جویی نکردن شهروندان ، آب شهر کرمان جیره بندی خواهد شد.
آقای طاهری نیاز استان کرمان به آب را 9هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه می داند اما ظرفیت تولید آب در کل استان 8 هزار و ۱۰۰ لیتر در ثانیه است.
روستاهای کرمان هم در شرایط سخت کم آبی قرار دارند ، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان می گوید: استمرار خشکسالی به ویژه دامنه بالای قهر طبیعت در زمستانی که گذشت باعث شد /849 روستا با مشکلات شدید کم آبی روبروشوند وبه 700 روستای استان با تانکر آبرسانی می شود
اقای رشیدی از تشکیل کمیته سازگاری با کم آبی در همه شهرستانهای استان کرمان برای عبور از معضل کم آبی و مشکلات روستاها خبر می دهد.
با توجه به کاهش منابع آب زیرزمینی و همچنین راندمان اندک آب در بخش کشاورزی ، کاهش مصرف و افزایش بهره وری آب در بخش کشاورزی ورعایت الگوی کشت ضرورتی انکار ناپذیر است همچنین نباید از صرفه جویی در مصرف آب در بخش صنعت وآشامیدنی هم غفلت شود.
ایجاد تعادل بین مصرف و توان سفره های آب زیرزمینی ، انسداد چاه های غیر مجاز کشاورزی ، ایجاد سازه ها، تاسیسات و شبکه های آبیاری از دیگر راهکارهای مقابله با کم آبی شدید استان کرمان است.
خشکسالی های پیاپی استان کرمان امروز از وضع قرمز فراتر رفته است و زیستگاه ها و تالاب ها را در معرض تخریب جدی قرار داده بنابراین عزم راسخ و همت مضاعف بین تمامی دستگاه ها ، کشاورزان ، صنعتگران و مردم استان کرمان برای عبور از این مشکلات کم آبی بیش از پیش نیاز است.