پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: هزار محدوده معدنی، از طریق فراخوان عمومی به متقاضیان واجد شرایط واگذار می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، شهرکی امروز در نشست شورای معادن استان گفت: 50 هزار کیلومتر مربع محدوه معدنی جدید در خراسان جنوبی شناسایی شده است که به زودی بخش زیادی از آن با فراخوان عمومی به سرمایه گذاران واجد شرایط واگذار می شود.
وی با بیان اینکه واگذاری این محدوده ها طبق ماده 83 آئین نامه اجرایی قانون معادن، از طریق مزایده صورت می گیرد، افزود: این محدوده ها به اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای توان مالی و فن لازم باشند واگذار می شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از واگذاری بیش از 200 محدوده معدنی به سرمایه گذاران در دو سال گذشته خبر داد و گفت: از این پس هر محدوده معدنی با مصوبه شورای معادن استان به مزایده گذاشته می شود.
شهرکی همچنین در خصوص تعیین تکلیف محدوده های راکد و کم کار معدنی هم افزود: محدوده های معدنی با عمر بیش از 5 سال که به بهره برداری نرسیده اند، از بهره بردار سلب صلاحیت و در مزایده ای جدید به متقاضی واگذار می شوند.
وی به جایگاه پنجم خراسان جنوبی به لحاظ ذخایر معدنی کشور اشاره کرد و گفت: در 4 ماهه امسال به لحاظ صدور مجوزهای معدنی رتبه دوم، صدور 14 پروانه بهره برداری معدنی رتبه دوم، صدور 10 فقره گواهی کشف رتبه چهارم و صدور 19 پروانه اکتشاف رتبه ششم کشوری نصیب خراسان جنوبی شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: هم اکنون 566 معدن فعال استان، زمینه اشتغال 13 هزار و 267 نفر را فراهم کرده است.
استاندار خراسان جنوبی هم با تاکید بر واگذاری هر چه سریعتر محدوده های معدنی جدید گفت: اولویت واگذاری این معادن باید با سرمایه گذارانی باشد که بتوانند واحدهای فرآوری را در کنار معادن ایجاد کنند.
آقای مروج الشریعه افزود:این حق مردم خراسان جنوبی و به ویژه روستاهای محدوده معادن است که از فرصتهای شغلی و ارزش افزوده این واحدها بهر ه مند شوند.
وی گفت:در فرایند واگذاری محدوده های معدنی باید صلاحیتهای مالی و فنی متقاضیان به صورت کارشناسی بررسی شود تا این محدوده ها در مدت زمان کوتاهی به بهره برداری برسند و برای استان، اشتغال و رونق اقتصادی ایجاد کنند.
در شورای معادن استان همچنین در باره محدوده های برداشت خاک رس کوره های سنتی و صنعتی شهرستان خوسف تصمیم گیری شد.
در 26 کوره سنتی فعال شهرستان خوسف سالانه 160 هزار تن و 4 واحد صنعتی هم سالانه 50 هزار تن خاک رس برداشت می شود.
در این نشست مصوب شد برای جلوگیری از تخریب زمین و عرصه های منابع طبیعی، یک محدوده خاک رس به تمام کوره های سنتی اختصاص یابد و به هر واحد صنعتی هم یک محدوده واگذار شود.
در نشست شورای معادن همچنین به بهره برداران معادن سنگ آهن طبس و مرمریت نهبندان دو ماه و معدن پلی متال خوسف یک ماه مهلت داده شد تا نسبت به تکمیل پروانه اکتشاف اقدام کنند.
در صورتی که این بهره برداران در مهلت مقرر برای تکمیل اکتشاف اقدامی نکنند، پروانه اکتشاف معدن ابطال خواهد شد.