پخش زنده
امروز: -
رئیس دفتر برنامه ریزی و نظارت اداره کل موزههای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: باتوجه به غنای اشیای تاریخی پزشکی جمع آوری شده، موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس بوشهر بهعنوان هفتمین موزه تخصصی دانشگاهی در آسیا به ثبت میرسد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، مهدی هداوند خانی در نشست با مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر و رئیس پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج فارس، افزود: اشیای این موزه با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی و تشکلهای غیردولتی جمع آوری شده که مخاطب در بازدید از آن میتواند به اطلاعات لازم در زمینه علوم پزشکی ایران به ویژه در منطقه خلیج فارس دست یابد.
وی با اشاره به عملکرد خوب استان بوشهر در راهاندازی موزههای بخش خصوصی، بیان کرد: توسعه موزهها با مشارکت بخش خصوصی از سیاستهای سازمان میراث فرهنگی است و با این کار بار دولت کم و زمینه تقویت بخش خصوصی نیز فراهم می شود.
رئیس دفتر برنامه ریزی و نظارت اداره کل موزههای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: اکنون 270 تا 280 موزه تخصصی وابسته به نهادها و وزارتخانههای مختلف در کشور فعالند.
ناصر امیرزاده مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر نیز با اشاره به قابلیتهای بافت تاریخی بوشهر، گفت: میتوان در این بافت، موزههای مختلفی ایجاد کرد و از افرادی که طرح موزه داشته باشند، حمایت میکنیم.
رئیس پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج فارس بوشهر هم با اشاره به اینکه بخشی از تاریخ پزشکی ایران در آسیای میانه وجود دارد، تصریح کرد: تلاش میشود موزه تاریخ پزشکی بوشهر در بخش بین المللی نیز توسعه یابد.
دکتر ایرج نبی پور افزود: بافت قدیم بوشهر با توجه به قابلیتهایی که دارد میتواند به عنوان شهر موزهها مطرح شود.
موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس در عمارت تاریخی دهدشتی به جا مانده از دوره قاجار در بافت تاریخی بوشهر ایجاد شده است و در آن تجهیزات جراحی، دندانپزشکی، دامپزشکی، گیاهان دارویی خلیج فارس، مدارک و لباس های فارغ التحصیلان پزشکی استان، کتابهای درسی پزشکی قدیم، فعالیتهای پزشکی قدیم در استان بوشهر، روشهای طبابت از دوران باستان تا دوره جدید، به نمایش گذاشته شده است.
موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس بوشهر دومین موزه تاریخ پزشکی ایران به شمار میرود.
اما گزارشی ببینید از این موزه، در این گزارش بصیری مدیر موزه از ویژگیهای آن میگوید.