در مرحله گروهی مسابقات قهرمانی آسیا؛
تکرار فینال قبل برای بسکتبالیستهای جوان ایران
مسابقات قهرمانی بسکتبال جوانان آسیا از فردا با دیدار تیمهای ایران و اندونزی آغاز میشود و فینال دوره قبل هم در گروه ایران تکرار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ مسابقات قهرمانی جوانان آسیا با دیدار تیم جوانان ایران به عنوان مدافع قهرمانی مقابل اندونزی آغاز میشود.
با توجه به همگروهی جوانان ایران و ژاپن در روز آخر مرحله گروهی، فینال دوره قبلی مسابقات تکرار میشود. ایران یک بار در مرحله گروهی مسابقات ۲۰۱۶ مقابل ژاپن شکست خورده بود، اما در فینال موفق به پیروزی مقابل شاگردان تورستن لویبل آلمانی شد و جام قهرمانی را در خانه نگه داشت.
مسابقات قهرمانی آسیا در دو شهر نونتابوری و بانکوک تایلند برگزار میشود و تیم جوانان ایران در مرحله مقدماتی باید در استادیوم نونتابوری با حریفان خود مسابقه دهد.
رضایی فر، باقیمانده از تیم قهرمان
امیرحسین رضایی فر کاپیتان تیم جوانان، تنها بازمانده از تیم قهرمان سال ۲۰۱۶ است و متین آقاجانپور کاپیتان تیم زیر ۱۶ سال ۲۰۱۸ هم در ترکیب این تیم قرار دارد. بزرگترین بدشانسی تیم جوانان، مصدومیت امیرحسین رحیم زاد و صفا نکویی دو بازیکن اصلی تیم در روزهای آخر قبل از اعزام بود که ستار شیخ و امین درویش نژاد جایگزین این بازیکنان شدند.
رحیم زاد بازیکن پست سه ایران یکی از شانسهای حضور در جمع برترین بازیکنان تورنمنت بود و تیم بدون او در این پست مشکلاتی خواهد داشت. نکویی هم سنتر اصلی تیم بود که با غیبت او مشکل پست پنج هم بیش از قبل میشود. کارشناسان پیش از این به ضعف تیم در این پست اشاره کرده بودند که امیدوار به جبران آن با بازیکنان پست چهار هستند.
داستان تدارکات تیم
نداشتن تدارکات مناسب به یکی از شاخصههای اصلی تیم جوانان این دوره تبدیل شده است و نویسنده فدراسیون جهانی بسکتبال (فیبا) هم در رده بندی خود، تیم جوانان ایران را در رده هفتم قرار داده بود. با این وجود بازیکنان جوان ایران انگیزههای زیادی برای اثبات خود قبل از شروع مسابقات داشتند و جو ناامیدی در تیم به چشم نمیخورد.
میانگین قدی کوتاهتر حریفان ایران
تیم ایران در گروه نخست مسابقات با ژاپن، قزاقستان و اندونزی همگروه است که مهمترین حریف تیم را میتوان جوانان ژاپن نام برد. ژاپنیها در چند سال اخیر، برنامههای ویژهای برای ارتقا بسکتبال خود پیاده کردند که لویبل سرمربی دوره قبل تیم در تهران به این برنامهها اشاره داشت. جالب اینجاست که لویبل در این دوره به عنوان کمک مربی در کنار تیم ژاپن قرار دارد و هدایت جوانان ژاپنی را یوجی یوشیدا طبق فهرست منتشره در سایت فیبا برعهده دارد.
ژاپن در رده بندی نویسنده فیبا بعد از استرالیا، فیلیپین و چین چهارمین تیم برتر این دوره از مسابقات به شمار میرود. یکی از مهمترین ضعفهای این تیم را در این دوره میتوان میانگین قدی کوتاه دانست. میانگین قدی ژاپنیها ۱۸۶ سانتیمتر است و بلندقامتترین بازیکن این تیم ۱۹۶ سانتیمتر دارد.
اندونزی و قزاقستان حریفان آسان جوانان ایران به شمار میروند. تیم اندونزی با میانگین قدی ۱۸۸ سانتیمتر در مسابقات شرکت کرده است و بیشترین میانگین سنی را با ۱۸ سال در این گروه دارد.
تیم قزاقستان هم از نگاه فیبا یکی از ضعیفترین تیمهای این دوره است و میانگین قدی بازیکنان این تیم ۱۹۰ سانتیمتر است.
در حالی که جوانان ایران پیش از این با میانگین ۱۹۶ سانتیمتر یکی از بلندقامتترین تیمهای جام به شمار میرفتند، با جا به جایی دو بازیکن از برتری قدی تیم کاسته میشود.
استرالیا شانس اول
تیم جوانان استرالیا مانند سایر ردههای سنی به عنوان شانس نخست تورنمنت امسال مطرح است. استرالیا و نیوزیلند که نخستین حضور در این مسابقات این رده سنی را از قاره آسیا تجربه میکنند، هر دو در یک گروه قرار گرفته اند.
گروه بندی مسابقات به این شرح است:
گروه A: ایران، ژاپن، اندونزی، قزاقستان
گروه B: چین، فیلیپین، لبنان، امارات
گروه C: استرالیا، نیوزیلند، بحرین، تایلند
گروه D: کره جنوبی، چین تایپه، هند و سوریه
سیستم برگزاری مسابقات
تیمهای صدرنشین در هر یک از گروههای چهارگانه به طور مستقیم راهی مرحله یک چهارم نهایی میشوند و تیمهای دوم و سوم گروهها به صورت ضربدری برای صعود به یک چهارم نهایی رقابت میکنند.
تیم ایران در صورت صدرنشینی در گروه خود به صورت مستقیم به یک چهارم نهایی میرسد و با برنده مسابقه انتخابی میان تیم دوم از گروه C و تیم سوم از گروه D روبرو میشود که به احتمال زیاد تیم نیوزیلند خواهد بود.
جوانان ایران در صورت دومی گروه با تیم سوم از گروه B مسابقه میدهند که یکی از تیمهای چین، فیلیپین، لبنان و امارات است و مسیر آسانی برای صعود به یک چهارم نهایی به شمار نمیرود.
تیمهای برنده در مرحله یک چهارم نهایی هم سهمیه مسابقات جهانی زیر ۱۹ سال را به دست میآورند و به نیمه نهایی راه پیدا میکنند.
برنامه مسابقات ایران
یکشنبه ۱۴ مرداد
ساعت ۷:۳۰ ایران - اندونزی
دوشنبه ۱۵ مرداد
ساعت ۸:۰۰ ایران - قزاقستان
سه شنبه ۱۶ مرداد
ساعت ۱۰:۱۵ ایران - ژاپن
چهارشنبه ۱۷ مرداد
مسابقات انتخابی یک چهارم نهایی (در صورت دوم یا سوم شدن ایران)
پنجشنبه ۱۸ مرداد
مرحله یک چهارم نهایی
جمعه ۱۹ مرداد
مرحله نیمه نهایی
شنبه ۲۰ مرداد
فینال