واکنش شدید گروه های مبارز فلسطینی به برکناری عیسی قراقع
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از قدس نیوز، گروه های مبارز فلسطینی اعم از جنبش حماس، جبهه مردمی و جبهه دمکراتیک و همچنین فعالان و اسرا برکناری عیسی قراقع را از سمت ریاست هیئت امور اسرا و آزادگان، پس از انتقاد وی از قطع حقوق خانواده های اسرا، به منزله اجرای دستورهای کاخ سفید و نخست وزیر رژیم صهیونیستی دانستند.
حماس و جبهه مردمی و جبهه دمکراتیک تصمیم به برکناری عیسی قراقع را از سمت ریاست هیئت امور اسرا و آزادگان، آن هم چند روز پس از انتقاد وی از قطع حقوق خانواده های اسرای نوار غزه، محکوم کردند. در همین حال از نظر جنبش فتح، «این اقدام طبیعی است و هیچ ارتباطی به اظهارات قراقع ندارد.»
افزون بر واکنش گروه های مختلف، برکناری قراقع با مخالفت های گسترده در شبکه های اجتماعی مواجه شد و برخی خانواده های آزادگان، فعالان و خانواده های اسرا خواستار توضیح درباره این تصمیم شدند.
جنبش حماس با انتشار بیانیه ای از سوی موسی دودین عضو دفتر سیاسی این جنبش، اعلام کرد «برکناری قراقع به علت مخالفت وی با سیاست قطع حقوق خانواده اسرا و آزادگان که در خبرها آمده است، بسیار عجیب است. »
در این بیانیه آمده است: «برکناری وی به این علت را ظلم آشکار به اسرا و حقوق قانونی آنها و اقدامی متناسب با سیاست آسیب وارد کردن به پایداری اسرا و در جهت اجرای دستور طرفهای خارجی برمی شماریم.»
از سوی دیگر، رباح مهنا از رهبران جبهه مردمی گفت «خودرأیی و سرکوبگری محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان در حال تشدید است. برکناری عیسی قراقع وزیر اسرا به منزله تلاشی برای سرکوب دوباره کسانی است که با سیاست های انفرادی مخالفت می کنند.» وی در گفتگو با مجموعه خبری قدس گفت جبهه مردمی با جرأت در برابر «خط مشی سرکوبگرانه رئیس تشکیلات خودگردان» می ایستد.
در همین راستا، طلال ابوظریفه از رهبران جبهه دمکراتیک گفت «این موضوع در ادامه تسلیم شدن تشکیلات خودگردان در برابر دستورات خارجی و ایستادن در برابر اسرا برای اجرای دستورات واشنگتن و نتانیاهو انجام می شود. متوقف کردن فعالیت اداره امور شهدا و اسرا نیز گواهی بر این موضوع است.»
از سوی دیگر، جنبش فتح «برکناری» شمردن این تصمیم را رد کرد و افزود تغییر کسی که این سمت را عهده دار است، طبیعی و در چارچوب تغییراتی است که دولت و تشکیلات خودگردان فلسطین اعمال می کنند.
قدس نیوز در پایان نوشت شماری از فعالان، روزنامه نگاران و اسرای آزاده در شبکه های اجتماعی، ضمن محکوم کردن برکناری قراقع از سمت خود، تاکید کردند این کار بهای حمایت وی از اسرا و مخالفت با سیاست تشکیلات خودگردان مبنی بر قطع حقوق اسرا است.