پخش زنده
امروز: -
پرورش مرغ، حرفه و تولیدی است که این روزها خرجش از دخلش بیشتر است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ سالانه در 950 واحد مرغداری استان گلستان، 220 هزار تن گوشت مرغ تولید و این استان از این حیث، دومین تولیدکننده بزرگ کشور محسوب می شود.
حال مرغ ها و اوضاع مرغداران خوب نیست
این روزها، به سبب اینکه، دان مرغ، بیشتر از خود مرغ وزن گرفته، اوضاع این صنعت خوب نیست.
آقای علیزاده یکی از مرغداران گلستانی در گفتگو با خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان گفت: آبان پارسال هر کیلوگرم دان مرغ، یکهزار و 640 تومان بود اما اکنون به هر کیلوگرم 2 هزار و 600 تا تا 2 هزار و 800 تومان رسیده است.
وی افزود: افزایش حدود یکهزار تومانی در هر کیلوگرم دان مرغ، هزینه های تولید را بالا برده؛ به طوریکه، قیمت تمام شده هر مرغ برای تولیدکننده، حدود 6 هزار تومان، اما قیمت خرید از او زیر قیمت و حدود 4 هزار و 400 تومان است.
به گفته آقای علیزاده، اکنون بجای روزی 4 وعده، فقط یک بار می توانیم به مرغ ها دان بدهیم که این، کاهش وزن آنها را درپی داشته است.
آقای تجری یکی دیگر از مرغداران گلستانی که مرغداریش یکصد هزار قطعه ای است نیز گفت: جوجه یک روزه تا مرغ شود، 5 کیلوگرم دان می خورد.
او افزود: در هر دوره پرورش، 450 تا 500 تن دان مصرف داریم که اختلاف هر کیلوگرم 500 تومان در بحث دان، تا بیش از 200 میلیون تومان، هزینه ها را بیشتر می کند.
آقای تجری، در حال حاضر بیشتر هزینه های مرغداری را به خوراک مربوط می داند - حدود 70 درصد - و می گوید: در این شرایط، مرغدار بجای اینکه به فکر بازدهی و بهداشت باشد، همه دغدغه اش تهیه خوراک مرغ شده است.
چه کسی ارز دولتی گرفته اما به مرغ ها دانه نداده !؟
غلامحسین جافر رئیس اتحادیه مرغداران گلستان نیز با بیان اینکه 90 درصد خوراک مرغ مصرفی کشور وارداتی است گفت: عمده واردات این نهاده مهم در این صنعت، مدت هاست که در انحصار یک شخص است و به دنبال آن، تعیین قیمت هم در اختیار اوست.
آقای جافر با اشاره به اینکه گلستان، از بزرگترین تولیدکنندگان سویا و ذرت کشور محسوب می شود، از اینکه مرغدار باید کنجاله سویای پارسالی را که هر کیلوگرم یکهزار و 560 تومان بوده و دپو شده، امسال به قیمت هر کیلوگرم 2 هزار و 650 تومان بخرد اظهار تاسف کرد.
چاره کار، حمایت دولتی و تکیه بر ظرفیت های داخلی است
رحمت سمیعی معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی گلستان نیز به ظرفیت این استان در تولید غلات و دانه های روغنی اشاره کرد و گفت: تلاش می کنیم از این ظرفیت ها بیشتر استفاده کنیم.
آقای سمیعی افزود: برنامه دولت این است که نهاده های این تولید نیز به قیمت ارز دولتی در اختیار بهره برداران قرار بگیرد.
حذف انحصار در واردات خوراک مرغ، دستورکار وزارتخانه
مختار مهاجر رئیس جهادکشاورزی گلستان هم گفت: با هدف جلوگیری از نوسانات قیمت؛ حذف انحصار و واسطه گری در واردات خوراک مرغ، دستورکار وزارت جهادکشاورزی قرار گرفته است.
آقای مهاجر از مرغداران خواست؛ خودشان دست به کار شوند و واردات نهاده های این صنعت را با ارز حمایتی به عهده بگیرند تا ثبات در تولید و قیمت ها را شاهد باشیم.