پخش زنده
امروز: -
معاون رییس جمهور: رشد اقتصادی از کارآفرینی بوجود میآید و بزودی نسل جدیدی از کارآفرینان به کشور تزریق میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سورنا ستاری در جمع تحصیلکردگان خارج از کشور افزود: رشد اقتصادی از دل کارآفرینانی حاصل می شود که از پول خود و نه دولت هزینه می کنند.
وی با اشاره به اینکه باید کسب و کارهای نوپا را ترویج کنیم افزود: یک بخشی از زیست بوم ها شما تحصیل کرده های خارج از کشور هستید که نوآوری، ابتکار و دانش را به اقتصاد تبدیل می کنید.
ستاری با اشاره به اینکه بسیاری از استارتاپ های موفق را بسیاری از کسانی در کشور راه اندازی کرده اند که از دل طرح بازگشت تحصیل کرده های ایرانی مقیم خارج به وطن آمده اند گفت: شما ایده های خوب را در کشور بومی سازی کردید، به طوری که ما در بخش سلولهای بنیادی بیش از 100 شرکت داریم که 70 تای آن دانش بنیان شده اند.
وی با اشاره به کسب و کارهای نو افزود: مردم حامی این کسب و کارهای نوپا هستند، بطور مثال در نیویورک 200 هزار خودرو و در تهران 650 هزار خودرو فعالیت می کنند.
معاون علمی وفناوری رییس جمهور با انتقاد از ازدیاد دانشجو در رشته های کم بازده گفت: در محیط دانشگاهی با داشتن 4 و نیم میلیون دانشجو و رتبه 4 یا 5 دنیا، نیرویی تربیت می کنیم که جامعه پذیرای آن نیست.
وی با اشاره به ارزش میلیاردی برخی از کسب و کارهای نوپای داخل کشور افزود: اگر کسب و کارهای نوپا را حمایت نکنیم نوع خارجی آن جایگزین می شود، اگر «دیجی کالا» را حمایت نکنیم «آمازون» و اگر« اسنپ» را حمایت نکنیم «اوبر» جایگزین می شود.
ستاری با انتقاد از رانت موجود در کشور گفت: تا 4 یا 5 سال آینده بازیگران اقتصادی ما متحول می شوند که ساختارهای اقتصادی سیاسی را تغییر خواهند داد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: دودکش، خودروسازی و کارخانه سیمان و ... دیگر نشانه های اقتصاد و پیشرفت نیست و صنایع آینده از دل زیر پله ها یا گاراژهایی پدید می آیند که شرکت های دانش بنیان را پایه ریزی می کنند.
وی افزود: همه باید با هم تلاش کنیم تا دانش و ارزش کارآفرینی در اولویت اول کشور قرار گیرد.
ستاری گفت: در کنار دانشگاه شریف که روزگاری مغازه های مکانیکی و ساندویچی خودنمایی می کرد این روزها ساختمان هایی را شاهد هستیم که هریک کارگاهی برای دانشجویان این دانشگاه است.
در ادامه این مراسم حجتالاسلام مرتضوی رییس نهاد نمایندگی رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور نیز در این همایش در سخنانی با تقدیر از ارتباط شبکه ای و فراگیر بنیاد ملی نخبگان، معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارتخانه ها گفت: گرچه محیط برای بکارگیری و استفاده از توان تحصیلکردگان خارج از کشور بهتر شده است اما هنوز با پرچم های جزیره ای عمل می کنیم و باید از فرصت استفاده و راه های خوب و فراگیر را طی کنیم.
وی افزود: نهاد نمایندگی رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور اعلام آمادگی می کند تا برای رفع مشکلات موجود، یاری رسان باشد.
در این همایش یک روزه که در محل پژوهشکده علوم و انرژی دانشگاه شریف برگزار شد، تلاش می شود با ایجاد شبکه ای مجازی با هشتگ «ما بَک» و «ایران نالج» بتوان از هم افزایی این نیروهای بالقوه استفاده کرد.