پخش زنده
امروز: -
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش، عزم دولت و مجلس برای ایجاد سامانه حرارت مرکزی در مدارس فاقد این سامانه ها در کشور را برای جلوگیری از تکرار حوادث آتش سوزی ضروری دانست.
مرتضی رئیسی در مصاحبه با واحد مرکزی خبر گفت : با وجود همه اقدامات در زمینه ساخت ، مقاوم سازی و ایمن سازی مدارس و به ویژه ساخت 20 میلیون مترمربع از 53 میلیون مترمربع فضای آموزشی در 7 سال گذشته ، هنوز هم 150 هزار کلاس درس و 50 هزار اتاق اداری در مدارس کشور در شهرها و روستاها فاقد سامانه حرارت مرکزی هستند.
وی افزود: در این کلاس ها و اتاق های اداری از بخاری نفتی کاربراتوری استاندارد استفاده می شود که برای حذف این بخاری ها و جایگزینی سامانه های حرارت مرکزی به هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و این توانایی در جامعه فنی و مهندسی کشور وجود دارد که این سامانه را در دو سال در مدارس فاقد آن ایجاد کنند.
رئیسی گفت: ایجاد سامانه حرارت مرکزی در مدارس برای ارتقای سطح ایمنی مدارس نیازمند عزم جدی و همکاری مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی است .
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش همچنین گفت : با ایجاد زیرساخت های لازم در مدارس در سال های اخیر ، رعایت اصول ایمنی یعنی اطمینان از سالم بودن سامانه حرارت مرکزی و دیگر سامانه های گرمایشی قبل از استفاده ضروری است.
وی، رعایت دستورالعمل های فنی و اصول ایمنی در حین استفاده از وسایل گرمایشی را الزامی دانست و افزود: باید در استفاده از کپسول های آتش نشانی دقت شود و تصمیم گیری درست از عوامل جلوگیری از بروز حوادث ناگوار است.
رئیسی کنترل روزانه سامانه حرارت مرکزی را ضروری دانست و اضافه کرد: مدیران مناطق و مدارس به هیچ عنوان مجاز به استفاده از سامانه های حرارتی غیراستاندارد نیستند.
وی همچنین استفاده از بخاری گازی را در کلاس های درس و مدارس ممنوع دانست و ابراز امیدواری کرد با دقت مسئولان مدارس ، معلمان و خدمتکاران مراکز آموزشی دیگر حادثه ای رخ ندهد.
رئیسی تاکید کرد : استفاده از بخاری های نفتی کاربراتوری استاندارد در کلاس های درس ممنوع نیست و به ویژه در مدارس قدیمی در شهرها و روستاها چاره ای جز استفاده از آن نیست اما برای ارتقای سطح ایمنی مدارس ، تامین هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای ایجاد سامانه حرارت مرکزی در این مراکز، الزامی است.