به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، به نقل از واحد اطلاع رسانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ، سیدعلی اصغر رفاهی در نشست با سمن ها افزود: انتظار ما این است که بیشتر برنامه اداره کل مردمی باید در دست سمن ها باشد.
وی با تاکید بر حمایت از نهادهای مردمی ادامه داد: تا روزی که در این سمت هستم از نهادهای مردمی حمایت می کنم و شما به عنوان سمن در اینجا می توانید مستقر شوید و از همه ظرفیت های قوه هم استفاده کنید.
رفاهی گفت : قرار شد برای سمن ها در این اداره کل یک اتاق اختصاص یابد و حتی در صورت امکان ساختمانی برای آنان درنظر گرفته شود. هفته ای دو روز یک سمن در اینجا مستقر شود تا برنامه های سمن ها را با کمک هم اجرایی کنیم.
مدیرکل پیشگیری های مردمی قوه قضاییه با بیان اینکه امسال در نظر داریم 10 پروژه کلان عملیاتی برای سمن ها داشته باشیم ، اظهار کرد : سمن ها باید اینجا را پایگاه فعالیت خود در نظر بگیرند و از آغاز برنامه های این اداره کل، یعنی حتی در برنامه ریزی های ما حضور داشته باشند؛ چه بسا شاید زمانی فرصت نباشد اما امروز که این فرصت فراهم است از آن استفاده کنیم.
وی افزود : سمن ها بیایند برنامه کلان مشترک بریزند و پیشبرد برنامه، مستند سازی و نتیجه گیری برنامه، با کمک هم انجام شود. همه هدف ما همراهی سمن ها در اجرای برنامه هاست.
رفاهی گفت : حتی مجری برنامه های اداره کل پیشگیری مردمی هم نباید از این اداره کل باشد، بلکه سمن ها باید برنامه ها را جلو ببرند. وظیفه ما این است که سمن ها را در کنار خود داشته باشیم. چه خوب است اگر بتوانیم با کمک شبکه یاری کودکان 500 کودک بازمانده از تحصیل را به مدرسه بازگردانیم یا برای کودکان بدون شناسنامه کارت هویت دریافت کنیم.
در ادامه نشست، علی باجلوند مجری برنامه راهبری توانمندسازی سازمان های مردم نهاد و اجتماع محور در خصوص جرائم و آسیب های اولویت دار، این برنامه را یکی از برنامه های اداره کل پیشگیری های مردمی عنوان و افزود : برنامه راهبری توانمندسازی سازممان های مردم نهاد با مشارکت سمن های تخصصی و نهادهای مذهبی و دینی قرار است انجام شود که اجرای این برنامه هفت مرحله دارد.
تنظیم اسناد همکاری مشترک با سازمان های مردم نهاد شبکه ای و توسعه یافته ملی، تعامل با دستگاه های متولی سازمان های مردم نهاد به منظور اشتراک گذاری و ایجاد سطح دسترسی به بانک های اطلاعاتی در قالب شبکه مدیران مشارکت های مردمی، تشکیل بانک اطلاعات سازمان های مردم نهاد و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) به تفکیک آسیب های اولویتی، تشکیل و راه اندازی یک شبکه غیررسمی از سازمان های مردم نهاد در قالب کارگروه تخصصی، برگزاری کارگاه های ملی در سطح ستاد، نظارت و راهبری موثر برنامه و اقدامات متناظر در استان ها و تهیه گزارش از اثربخشی برنامه و اهداف عینی تحقق یافته، هفت مرحله ای است که مجری برنامه راهبری توانمندسازی سازمان های مردم نهاد به آن اشاره کرد.
رفاهی برنامه های این اداره کل را راهبردی و عملیاتی دانست و گفت : یکی از راهبردهای اساسی که در برنامه چهارم توسعه از ما خواسته شده، بهره مندی از سمن هاست که باید این تکلیف را اجرایی کنیم.
مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی با تشریح دقیق تر برنامه راهبری توانمندسازی سازمان های مردم نهاد گفت : برای هر برنامه چند گام درنظر گرفته می شود و هر برنامه تاریخ شروع و پایان دارد.
وی ادامه داد: نخستین گام تنظیم اسناد همکاری مشترک با سازمان های مردم نهاد معتبر است که با مشارکت خودتان قصد داریم این کار را انجام دهیم که برای این گام، انعقاد تفاهم نامه هم درنظر گرفته شده است.
رفاهی گام دوم را تعامل با دستگاه های متولی سازمان های مردم نهاد به منظور اشتراک گذاری و ایجاد سطح دسترسی به بانک های اطلاعاتی در قالب شبکه مدیران مشارکت های مردمی برشمرد و افزود: برگزاری نشست و تعامل با دستگاه های متولی و جلب همکاری، را در این گام خواهیم داشت.
وی ادامه داد: یکی از برنامه های بنده از روز اول این بود که به تشکیل یک شبکه غیررسمی از سازمان های مردم نهاد متناسب با چهار آسیب اولویتی طلاق، حاشیه نشینی، فساد اخلاقی و اعتیاد نیاز داریم.
رفاهی گام دیگر را برگزاری کارگاه ملی عنوان و اظهارکرد: این گام با دعوت از افرادی از استان ها به میزبانی یک استان برداشته می شود. این کارگاه باید علمی، دقیق، عملیاتی، اجرایی و تاثیرگذار باشد.
وی یکی از مهم ترین راهکارهای پیشگیری اولیه را بحث توانمندسازی برشمرد که این توانمندسازی با قوت همراه با آموزش جامع و کامل در حال اجرا شدن است.
این مستشار قضایی با بیان اینکه باید به سمت گروه هدف برویم، گفت: باید دید اکنون مهمترین گروه هدف در کشور کدام است تا سپس روی این گروه کار شود.
وی از سمن ها خواست تا پروژه ها و برنامه های کلان را رها نکنند و حتی با تغییر مدیریتی، کار خود را جلو ببرند و برنامه بر زمین نماند.
رفاهی همچنین خواستار برگزاری جلسه یک بار در هر هفته شد و تصریح کرد: فعلا اگر هفته ای یک جلسه نداشته باشیم این نقص ما است.
وی افزود: هدف من پیش بردن کارها و امور مربوط به پیشگیری های مردمی است. با کمک شما می خواهیم 10 پروژه خوب تعریف و دغدغه ها را در اینجا مطرح کنیم، چون معتقدم اینجا محل اقدام و عمل است. باید در ز مینه های مختلف اولویت های آسیب های اجتماعی الویت بندی شود و با توحه به نوع تخصص یک سمن از آن سمن مربوطه دعوت شود.
براساس این گزارش، در ادامه نشست نهادهای مردمی مسائل و موضوعات خود را مطرح کردند که مدیرکل پیشگیری های مردمی پس از شنیدن اظهارات نمایندگان سمن ها نسبت به رفع برخی مسائل قول همکاری داد.