پخش زنده
امروز: -
رئیس بنیاد مستضعفان: باید سدها را در صادرات بشکنیم و برای این کار ضرورت دارد سفرای ایران همکاری کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد سعیدی کیا در نشست روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با مدیران بنیاد مستضعفان برای آشنایی با فعالیت های اقتصادی این نهاد، اظهار کرد: همراهی سفرا باعث حضور بیشتر بنیاد در کشورهای دیگر می شود، افزود: در ایران آیین نامه مقررات، آدم ها، قوانین و... وارداتی است که باید این مشکلات برطرف شود.
همچنین در این نشست منوچهر خواجه دلویی معاون ساختمان و انرژی بنیاد مستضعفان نیز در سخنانی با اشاره به این که بنیاد در بسیاری پروژه های عمرانی از جمله آزادراهی و نیروگاه ها حضور دارد، ادامه داد: این پروژه ها نیازمند تامین منابع مالی هستند،در پروژه های آزادراهی برای تامین منابع مالی با شرکت های خارجی در حال مذاکره هستیم.
او با بیان این که فعلا در حال مذاکره با شرقی ها از جمله چینی ها هستیم، افزود: بنیاد مستضعفان در خدمات مربوط به ساخت پالایشگاه توانمند است از این رو آمادگی کامل را دائم تا در بخش نفت و گاز کشورهای دیگر حضور داشته باشیم.
سفیر ایران در بلاروس نیز در این نشست از موافقت این کشور و مقامات ایران برای تهاتر نفت با ماشین آلات صنعتی خبر داد.
در این نشست سیدمحمد کاظم سجادی پور معاون وزیر امور خارجه از ماموریت ویژه نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور هم گفت: سیاست دشمنان ایران بستن و منقبض کردن فضای بین المللی ماست. باید با هر وسیله انبساط بین المللی و منطقه ای را فراهم کنیم.
او اظهار داشت: شرکت ها و امکانات خوبی را در کشور داریم. این فقط در حوزه اقتصادی نیست و در حال کشف هستیم کارهای عظیمی در حوزه امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و ... انجام شده است.
او با بیان این که این کارها مسئولیت ما را افزایش می دهیم، افزود: در بعد دوم نقش سمینار انسجامی عملی در مرحله بعدی در مورد سیاست ها در خارج از کشور است. به این انسجام می رسیم که اولا سیاست های دولت اقتصاد محور است .
سجادی پور تصریح کرد: سیاست و اقتصاد همچنان به هم درتنیده هستند که انسجام این دو حوزه ضرورت بنیادین کار ماست.
معاون وزیر امور خارجه بیان کرد: سومین نقش سمینار امروز انبساطی است. سیاست دشمنان ایران بستن و منقبظ کردن فضای بین المللی ماست. باید با هر وسیله انبساط بین المللی و منطقه ای را فراهم کنیم.
فکر می کنم وظیفه ما باز کردن فضا برای کنشگران اقتصادی در حوزه بین المللی است که در نهایت سود آن به مردم می رسد.
در ادامه این نشست تعدادی از مدیران نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورها به معرفی توانمندی های این کشورها و ظرفیت های سرمایه گذاری بنیاد مستضعفان در زمینه صادرات خدمات فنی مهندسی به این کشورها پرداختند.
سفیر ایران در موریتانی با اشاره به طلاخیز بودن این کشور ظرفیت های فعالیت در این کشور آفریقایی در زمینه صنایع معدنی را تشریح کرد.
همچنین سفیر ایران در فیلیپین با اشاره به ظرفیت این کشور برای واردات محصولات کشاورزی ایران بخصوص سیب که در فیلیپین کیلویی ۳۰ دلار خریداری می شود، گفت: به زودی فیلیپین پروژه نفتی چند میلیون دلاری را در ایران آغاز می کند و این کشور آمادگی دارد تا با ایران در زمینه دور زدن تحریم ها همکاری کند که مذاکرات آن انجام شده است.
در ادامه این نشست سفیر ایران در ونزوئلا با اشاره به درخواست مقامات این کشور از جمهوری اسلامی ایران برای ورود به پروژه های نفتی و معادن طلا و منگنز افزود: ونزوئلا عضو پیمان مرکوسور بوده که بر اساس این پیمان تعرفه گمرکی ونزوئلا با برخی کشورهای همسایه اش در آمریکای لاتین صفر است و می تواند بازار خوبی برای محصولات ایرانی باشد.
همچنین ونزوئلا از ایران خواسته تا ما در این کشور کارخانه های تولید دارو تاسیس کنیم.سفیر ایران در نیجریه نیز در این نشست زمینه مناسب بنیاد مستضعفان برای سرمایه گذاری در کشاورزی و نیز صادرات سیب به این کشور را یادآور شد.
همچنین سفیر ایران در ارمنستان با اشاره به بازسازی مسجدی در ایروان از سوی بنیاد مستضعفان به عنوان نماد اسلامی در این کشور گفت: بنیاد می تواند در پروژه آزادراه ایران – ارمنستان – گرجستان- دریای سیاه مشارکت کند.
در ادامه این نشست سفیر ایران در بلاروس نیز با بیان اینکه این کشور تولید کننده قوی ماشین آلات صنعتی است، گفت: می توانیم نفت را با ماشین آلات سنگین تولید بلاروس تهاتر کنیم که توانسته ایم نظر موافق بلاروس ها را در این زمینه جلب کنیم.
او تصریح کرد: بلاروس از ایران خشکبار، پسته و خرما می خرد اما طرف ایرانی اهتمامی مناسبی در این زمینه نداشته است که بنیاد می تواند به این حوزه ورود کند.
همچنین سفیر ایران در بوسنی و هرزگوین نیز با بیان اینکه متاسفانه پس از جنگ بوسنی نتوانسته ایم حضور اقتصادی داشته باشیم، گفت: حتی حضور سیاسی و فرهنگی مان نیز در بوسنی از بین رفته است و در مقابل رقبای ما مانند عربستان، مالزی و چند کشور اروپایی حضور قوی در بوسنی و هرزگوین دارند. این کشور در زمینه صنایع چوب و تولید قطعات خودرو جای سرمایه گذاری دارد و با توجه به اینکه تعرفه گمرکی بوسنی با اروپا صفر است می توانیم از این کشور به سایر کشورهای اروپایی صادرات داشته باشیم.
سفیر ایران در شیلی نیز این کشور را سومین تولید کنندگان مس دنیا دانست و گفت: ۳۸ درصد درآمد شیلی از صادرات مس است و یک شرکت ایرانی قرار است به زودی در زمینه استحصال مس از معادن این کشور صادرات خود را آغاز کند.
سفیر ایران در عمان هم با اشاره به فعالیت بنیاد مستضعفان در زمینه احداث کارخانه های فولاد و سیمان و اجرای پروژه های ساختمانی در عمان گفت: پیش نویس چند قرارداد جدید نیز از سوی مقامات عمان به سفارت ایران تحویل داده شد تا به مسئولان بنیاد داده شود.
او به دیدار مدیران بنیاد مستضعفان با وزیر حمل و نقل عمان اشاره و افزود: عمانی ها اخیرا مناقصه پروژه یک میلیارد دلاری ساخت آزاد راه را آغاز کرده اند و با توجه به سابقه خوب بنیاد مستضعفان در احداث ۸۰ کیلومتر تونل در آزادراه تهران – شمال، علاقه مند به سرمایه گذاری بنیاد مستضعفان در این پروژه عظیم آزادراهی عمان هستند.
در این نشست نیز سفیر ایران در اندونزی با اشاره به وجود ۱۷ هزار جزیره و ۲۶۰ میلیون نفر جمعیت به همراه روابط خوب سیاسی ایران و اندونزی افزود: این کشور بازار خوبی برای کالاها و خدمات فنی مهندسی ایران است که بنیاد مستضعفان می تواند در این زمینه سرمایه گذاری کند.
سفیر نمایندگی ایران در الجزایر نیز به قرارداد بنیاد مستضعفان مبنی بر راه اندازی کشت فراسرزمینی و ساخت کارخانه سیمان در الجزایر گفت: برای صادرات کالاهای ایرانی به شمال آفریقا لازم است خط کشتیرانی قوی مد نظر قرار گیرد.
او از مدیران بنیاد مستضعفان درخواست کرد تا این بنیاد در الجزایر به عنوان کانون ارتباطی با سایر کشورها شمال آفریقا، دفتر نمایندگی مستقل تاسیس کنند. همانگونه که دفتر نمایندگی بنیاد در روسیه توانسته ارتباطات این نهاد با سایر کشورهای سی آی اس را مدیریت کند.