پخش زنده
امروز: -
هیئت امنایی شدن اغلب مدارس مراغه، بهانهای برای گرفتن پول اضافه از دانش آموزان شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گرفتن پول اضافه از دانش آموزان به مذاق برخی مسئولان مدارس مراغه آن چنان خوش آمده که مسئولان آموزش و پرورش شهرستان بر آن شده اند، مدارس مناطق محروم را هم هیئت امنایی کنند.
حتی در محله میکائیل آباد مراغه که از مناطق محروم این شهر محسوب میشود.
آن هم در حالی که عملکرد چند سال گذشته مدارس هیئت امنایی در مراغه نشان میدهد، دانش آموزان این مدارس در مقایسه با مدارس عادی، از هیچ امکانات اضافه، بهتر و بیشتری بهرهمند نیستند.
اولیا هم مجبورند به خاطر هیئت امنایی بودن مدرسه، ۶۵۰ هزار تومان وجه نقد به مسئولان مدرسه تقدیم کنند.
تا به الان هم هیچ مدرسه هیئت امنایی اعلام نکرده در قبال دریافت این وجه، چه خدمات اضافه به دانش آموزان ارائه کرده است.
بیشتر مدارس دولتی مراغه در مقایسه با دیگر شهرهای استان، به هیئت امنایی تبدیل شده و امسال شهریه این مدارس حدود ۲۰ درصد بیشتر شده است.
معلمی با ۲۸ سال سابقه خدمت میگوید: مدارس هیئت امنایی مراغه در مقایسه با مدارس عادی، هیچ تفاوتی در آموزش و ارائه خدمات فوق برنامه به دانش آموزان ندارد.
او که خواست نامی از او برده نشود افزود: در مدارس هیئت امنایی شهرستان مراغه بیش از دیگر مناطق استان از دانش آموزان شهریه دریافت میشود.
یکی از شهروندان مراغه هم میگوید: دخترم در یکی از مدارس هیئت امنایی تحصیل میکند، اما چون شهریه ورودی را پرداخت نکرده ام، با گذشت ۲ ماه از پایان امتحانات، مسئولان مدرسه کارنامه فرزندم را تحویل نمیدهند و از نام نویسی او در پایه بعدی هم بازمانده ام.
آقای علی احمد زاده توضیح میدهد: در ۴ سالی که دخترم در این مدرسه هیئت امنایی تحصیل میکرد، در قبال دریافت شهریه نامتعارف، هیچ فوق برنامه یا خدمات آموزشی و رفاهی اضافه به دانش آموزان مدرسه ارائه نشده است.
آقای اصلانی، یکی دیگر از اولیا دانش آموزی که امروز به آموزش و پرورش مراغه مراجعه کرده بود میگوید:، چون توانایی پرداخت شهریه فرزندم را ندارم، مدیر مدرسه از دادن کارنامه امتناع میکند، به همین خاطر امروز به آموزش و پرورش آمده ام تا راهکاری پیش پای من گذاشته و برای تحویل گرفتن کارنامه فرزندم با مدیر مدرسه صحبت کنند.
مشکلات مدارس هیئت امنایی و دریافت شهریه اضافی از دانش آموزان به نشست علنی شورای شهر مراغه هم رسید تا جایی که علی عباسی؛ عضو شورای شهر مراغه با گلایه از این موضوع گفته: با توجه به معیشت و وضع مالی نامناسب اغلب اولیای دانش آموزان در مناطق مختلف شهر، به ویژه مناطق محروم، افزایش شهریه ها، غیر از دغدغه و دل نگرانی مردم، ثمری ندارد.
ناظم عزیزی، معلم و عضو دیگر شورای شهر مراغه هم میگوید: براساس قانون، دانش آموزان مدارس هیئت امنایی حق دارند از خدمات ویژه بهرهمند شوند در حالی که مدارس هیئت امنایی موجود مراغه، غیر از شهریه اضافه، با مدارس عادی هیچ فرقی ندارد.
یحیی غلامی، رئیس شورای شهر مراغه هم میگوید: پدر یکی از دانش آموزان در مراجعه به بنده میگفت: در حالی که توان تهیه نان خالی برای سیر کردن شکم فرزندم را ندارم، مدرسه برای نام نویسی، ۷۰۰ هزار تومان پول از من میخواهد! با چنین شرایطی آیا خالی شدن مدارس از وجود دانش آموزانی که هر کدام به نوبه خود، استعداد و تواناییهای خاصی دارند، دور از انتظار است!
معاون سیاسی - اجتماعی فرماندار شهرستان ویژه مراغه هم در شورای آموزش و پرورش گفته: هیئت امنایی شدن مدارس نباید به اهرم فشار خانوادهها تبدیل شده و دریافت شهریههای نامتعارف، فشار اقتصادی به اولیا دانش آموزان وارد کند.
محمودی میگوید: با توجه به وضع اقتصادی شهروندان، شهریههای مدارس هیئت امنایی باید متناسب با توان اقتصادی خانوادهها تدوین و تعیین شود، در غیر این صورت بسیاری از دانش آموزان مستعد از تحصیل باز میمانند.
جلیل اسلامی، مدیر آموزش و پرورش مراغه هم که دریافت شهریه از شهروندان را برای اداره مدارس ضروری می داند، میگوید: علاوه بر ۱۱ مدرسهای که هم اکنون در مراغه به صورت هیئت امنایی اداره میشود، در سال تحصیلی جدید، ۳ مدرسه هیئت امنایی دیگر در مقطع اول متوسطه ایجاد میشود که علاوه بر ارائه خدمات آموزشی مناسب و باکیفیت، در تعیین شهریه هم، توان مالی خانوادهها در نظر گرفته میشود.