به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، مقامات شهر پکن در نظر دارند به منظور مقابله جدی با آلودگی هوا که برای این کلانشهر به یک چالش بزرگ تبدیل شده است تا سال دو هزار و بیست نزدیک به یک هزار کارخانه را تعطیل کنند.
دولت چین در سالهای اخیر تلاشهای خود را در مبارزه با آلودگی و خطرات زیست محیطی تشدید کرده است. این کشور پس از چندین سال رشد اقتصادی بالا با مشکلاتی جدی در زمینه آلودگی هوا و خاک روبرو شده است.
روزنامه خلق چین در شماره روز دوشنبه خود نوشت مهار آلودگی روزافزون هوا در کلانشهر پکن و کمک به توسعه اقتصادی دیگر مناطق، مهمترین هدفی است که مقامات دنبال می کنند و در همین راستا تعطیلی نزدیک به یکهزار کارخانه آلاینده را تا افق دو هزار و بیست مد نظر قرار داده اند.
روزنامه خلق چین که ارگان حزب کمونیست این کشور محسوب می شود در شماره امروز خود با استناد به یک سند راهبری شهرداری پکن نوشت پایتخت پرجمعیت چین از این پس صنایع تکنولوژی بالا را در اولویت قرار خواهد داد و کارخانه های معمولی را که با معیارهای زیست محیطی سازگاری چندانی ندارند، خواهند بست.
به نوشته روزنامه خلق چین، مقامات شهری پکن تا کنون پرونده نوزده هزار و پانصد شرکت را که می خواستند در این شهر کارخانه باز کنند رد کرده و دو هزار و چهارصد و شصت و پنج کارخانه دیگر را در این شهر بسته یا به نقطه دیگری منتقل کرده اند.
مقامات شهری پکن پیش از این صدها کارخانه و چندین نیروگاه برق را که با سوختهای فسیلی از جمله زغال سنگ کار می کردند تعطیل کرده اند و قصد دارند صدها هزار خودرو را نیز که معیارهای ضدآلایندگی را رعایت نمی کنند از چرخه حمل و نقل شهری خارج نمایند. چین که بزرگ ترین تولید کننده گازهای گلخانه ای در جهان است قانون جدیدی هم وضع کرده است که طبق آن بر انتشار گازهای آلاینده ها به جز دی اکسید کربن مالیات وضع خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از شانگهای، چین که بیست و پنج درصد انتشار جهانی گازهای گلخانه ای را به خود اختصاص داده است، در سال دو هزار و چهارده طرحی را به منظور افزایش هماهنگی میان تشکیلات مختلف محلی و مناطق پکن، تیانجین و هبی تصویب کرد. طبق این طرح قرار است هر گونه صنایع سنگین که در حال حاضر در پایتخت پکن قرار دارد به منطقه جدید توسعه اقتصادی شیونگان در استان هبی منتقل شود.