پخش زنده
امروز: -
سال گذشته برای دو هزار و ۸۵۰ مددجوی بهزیستی در کُردستان اشتغال فراهم شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کُردستــــان، مدیرکل بهزیستی استان کُردستان در تماس تلفنی با سردبیر خبرگزاری صداوسیما با بیان این مطلب، گفت: امسال نیز ۷ هزار خانوار جدید مشمول دریافت مستمری شدند.
سیّدصباح قریشی، اظهار داشت: بیش از 57 هزار خانوار معادل 7 درصد جمعیّت استان، تحت پوشش خدمات این نهاد، نزدیک به 15 خانوار کُردستانی، مستمریبگیر و بیش از 6 هزار خانوار دیگر پشت نوبت دریافت مستمری بهزیستی کُردستان هستند.
او می گوید: از ابتدای امسال تاکنون، حدود سه هزار و 500 خانوار مستمری دریافت کردهاند و مستمری خانوارهای باقیمانده نیز تا پایان شهریور امسال برقرار میشود.
قریشی اشتغال را مهمترین مشکل جامعه دانست، گفت: بهزیستی کُردستان در سال گذشته با پرداخت حدود 350 میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی، زمینه اشتغال دو هزار و 850 نفر را در استان فراهم کرده است.
مدیرکل بهزیستی کُردستان به وضعیت مسکن مددجویان هم گریزی زد و گفت: پارسال برای جامعه هدف، 126 واحد مسکن روستایی و 33 واحد مسکن شهری در نظر گرفته شد که تا پایان سال، 103 واحد آن با اعتبار حدود 7 میلیارد ریال واگذار شد.
قریشی خاطر نشان کرد: توسعه مراکز اورژانس اجتماعی در همه شهرهای استان برای مقابله با آسیبهای اجتماعی، رشد 65 درصدی بهرهمندی کودکان روستایی و مناطق حاشیه شهر از یک وعده غذای گرم به منظور پیشگیری از سوءتغذیه کودکان کم برخوردار، ارتقای مراکز و تشکلهای تحت نظارت بهزیستی استان به 712 مرکز به منظور تحقق اصل 44 و برون سپاری 70 درصد خدمات به بخش خصوصی و عملیاتی شدن طرح تأمین مالی خُرد در استان با ایجاد 700 گروه و ایجاد 12 هزار شغل با هدف توانمندسازی زنان روستایی و رشد 33 درصدی پرسنل با استخدام 212 نفر از جمله خدمات شاخص انجام شده این نهاد در استان بوده است.
وی اضافه کرد: در سال گذشته "ایجاد اشتغال برای مددجویان و توانخواهان" و "بهرهمندی کودکان خانوادههای کمدرآمد از یارانه شهریه مهدهای کودک" به ترتیب 100 درصد و 557 درصد رشد داشته است.
سیّدصباح قریشی، رشد 500 درصدی ارائه خدمات اجتماعی به ساکنان مناطق حاشیهنشین را از دستاوردهای مهم به حساب آورد و اظهار کرد: رشد بهرهمندی کودکان تحت پوشش از برنامههای آموزشی مهدهای کودک، رشد ارائه خدمات اجتماعی به ساکنین مناطق حاشیهنشین از طریق بخش غیردولتی، رشد اعتبارات توانبخشی، رشد اعتبارات مناسبسازی و توسعه مراکز مشاوره از دیگر خدمات شاخص بهزیستی کُردستان است.
وی به اجرای طرح CBR یا توانبخشی مبتنی بر جامعه در استان اشاره کرد و گفت: هدف از اجرای این طرح توانمندسازی و خروج افراد معلول از مراکز و مؤسسههاست تا معلولان به آغوش خانوادههای خود بازگردند و ارتباط عاطفی آنان قطع نشود.
قریشی گفت: این طرح در تمام شهرستانهای کُردستان در حال اجراست و تاکنون 18 هزار معلول شناسایی شدهاند.
مدیرکل بهزیستی کُردستان در پایان خاطرنشان ساخت: در طرح غربالگری شنوایی در سالهای اخیر، بهزیستی کُردستان بالاترین پوشش ممکن را داشته و همواره بهعنوان استان برتر کشور شناخته شده است، بطوریکه در این طرح 28 هزار و 612 نوزاد شیرخوار تحت پوشش و 53 نوزاد بیمار نیز شناسایی شدهاند.
بهزیستی کُردستان، نظارت و مدیریت 712 مؤسسه و تشکل را برعهده دارد و حدود 70 درصد خدمات را در راستای تحقق اصل 44 به بخش خصوصی واگذار کرده است.