مدیرکل توسعه کارآفرینی وزارت کار: سرمایه گذاری بخشی از موتور محرک کارآفرینی است
مدیر کل توسعه کارآفرینی وزارت تعاون گفت: ما در شیوه های تامین مالی کارآفرینی مشکلات عدیده ای داریم و طرح تامین مالی جمعی دفتر توسعه کارآفرینی به نتیجه مطلوب نرسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ رحیم سرهنگی، در برنامه گفت و گوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص چالش های کارآفرینی در ایران، اظهار کرد: باید روندی را در قانونگذاری پیش بگیریم که به سمت قانون زدایی پیش برویم و کارآفرینان با دولت و مجلس در بستر دیگری برای مسائل کارآفرینی تصمیم گیری کنند. وی افزود : با شیوه قانونگذاری ۲۰ سال قبل در دنیای کنونی که روند پیشرفت صنعت بسیار چشمگیر و با نوآوری همراه است ، نمی توانیم پاسخگوی کسب و کارهای نوین باشیم. مدیر کل توسعه کارآفرینی وزارت کار گفت: ما به عنوان دفتر توسعه کارآفرینی وزارت کار سعی بر ایفای نقش به عنوان میانجی گری بین کارآفرینان و بدنه دولت داشته ایم و با آگاهی یافتن از مشکلات و مسائل کارآفرینان به دولت با مذاکره می پردازیم. سرهنگی بیان کرد : فضای قانونگذاری، کارآفرینی و همچنین اجرا در دولت متفاوت است که این امر نشات گرفته از بروکراسی های اداری و پیچیده در دولت است. این مقام مسئول در بحث ادامه توضیح داد: با همکاری گروه های استارتاپ، سازمان بورس مرکز پژوهش های مجلس بستری برای تامین مالی مجعی شکل گرفت که پس از دو سال که این طرح تدوین شد و به نهادهای مختلف ارجاع داده شد افراد در بخش های مختلف بسته به زاویه دیدشان هر کدام قسمتی از این طرح را حذف می کردند که در نهایت طرح باقی مانده کارآیی چندانی نداشت. مدیر کل توسعه کارآفرینی وزارت کار تصریح کرد: ما در شهر مشهد با همکاری آموزش و پرورش طرحی با عنوان باشگاه کارآفرینان نوجوان راه اندازی کردیم و توانمندی هایی که برای یک کارآفرین لازم است مانند خلاقیت، نوآوری و شبکه سازی را در این دوره ها به نوجوانان آموزش داده ایم. سرهنگی تاکید کرد: برای حل مشکلات کارآفرینی باید تمام افراد اثرگذار در این موضوع فارغ از نهاد و سازمان یا ارگان مربوط به خودشان در تصمیم گیری ها شرکت کنند و با ایجار یک ساختار با تفکر جدید در راستای کارآفرینی گام برداریم.
لزوم هدایت دانش آموزان به سمت مهارت و کارآفرینی عضو هییت علمی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: باید آموزشهای فنی و حرفهای را گسترش دهیم و در امر هدایت تحصیلی دانش آموزان را به سمت کارآفرینی سوق دهیم. در برنامه گفت و گوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص چالشهای کارآفرینی در ایران، اظهار کرد: در ابتدا باید تعریفی از مدیر و کارآفرین ارائه داد؛ در واقع مدیر کسی است که کسب و کاری را هدایت میکند و کارآفرین فردی است که کسب و کاری راه اندازی کرده و آن را به افرادی که در این زمینه مدیر هستند واگذار میکند. وی افزود: کارآفرینی فرآیند خلق، کشف و بهره برداری از فرصتهای کسب و کار است که مجموعه عواملی با عنوان محیط کسب و کار بر روی فرآیند کارآفرینی اثرگذار است. عضو هییت علمی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: عوامل محیط کسب و کار شامل محیط نهادی و محیط اقتصادی میشود که محیط نهادی دارای زیرمجموعه محیط آموزشی و علمی است که کمبودها در این حوزه موجب شده نتوانیم کارآفرین در کشور پرورش دهیم در واقع به سمت دانشگاههای کارآفرین و نسل سوم پیش نرفته ایم. جوادی با اشاره به اینکه باید در قوانین و اسناد بالادستی کشور امر مهارت و کارآفرینی بیشتر مورد توجه قرار میگرفت، توضیح داد: باید آموزشهای فنی و حرفهای را در کشور گسترش دهیم و همچنین در امر هدایت تحصیلی دانش آموزان را به سمت کارآفرینی سوق میدادیم که این مسائل در کشور نادیده گرفته شده یا هنوز قوانین مناسبی برای آنها تدوین نشده است. وی در خصوص اینکه برای بهبود فضای کسب و کار و کارآفرینی نیاز به تامین مالی هست یا خیر؟ بیان کرد: در زیر محیطهای کسب و کار محیط مالی را داریم که در سطح اقتصاد کلان کشور با نرخ بالای سود بانکی کارآفرین نمیتواند به این سمت برود و زمانی که محیط مالی تا این اندازه نامناسب باشد همه به سمت واسطه گری سوق پیدا میکنند. جوادی در ادامه این بحث تصریح کرد: بر اساس بررسیها و ارزیابیهایی که از پایش محیط کسب و کار طی یک دوره مشخص در ایران از ۲۳۲ تشکل اقتصادی صورت گرفته؛ در این ارزیابی محیط مالی و مشکل دریافت تسهیلات از بانکها و دیگر نهادها مهمترین مشکل این تشکل بوده است. عضو هیئت علمی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در خصوص راهکارهای بهبود کارآفرینی گفت: به عقیده بنده باید زیر محیطهای مختلف فضای کسب و کار اصلاح شود و همچنین تمرکز زدایی در دولت برای اجرای قوانین صورت بگیرد.
کارآفرینی نیازمند تغییر سبک زندگی است کارشناس ارشد کارآفرینی گفت: برای تغییر در شرایط اشتغال و کارآفرینی باید سبک زندگی و ذهنیت مدیران و مردم تغییر کند. آیدین سلام زاده مدرس دانشگاه، در برنامه گفت و گوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص چالشهای کارآفرینی در ایران، اظهار کرد: کارآفرینی نوعی سبک زندگی است و آنها در واقع نوع زندگی سخت را انتخاب کرده اند و در این راستا درصد کمی از افراد جامعه به کارآفرینی روی میآورند. وی با بیان اینکه تاکید کارآفرینان بر سیاست زدایی دولت است، گفت: ذهنیت کارآفرینی به نوعی ذهنی حل مساله است و این افراد سعی میکنند هر روز مسئله جدیدی را حل و فصل کنند که در این راستا با این کار میتوان برای مجموعهای از افراد ایجاد شغل کرد. مدرس دانشگاه بیان کرد: در وضع کنونی که به نوعی عدم تعادل در بازارهای مختلف وجود دارد، کارآفرینان میتوانند از این فضا استفاده و کسب و کاری برای خود و دیگران راه اندازی کنند. وی تاکید کرد: در شرایط فعلی راه اندازی کسب و کار سخت و نگهداری آن سختتر است انتظار مردم از مدیران تغییر ذهنیت و سبک زندگی است. سلام زاده توضیح داد: اگر به دنبال تغییر مسیر هستیم قاعدتا باید سبک موجود را تغییر داد، زیرا با این وضع در همین نقطه باقی خواهیم ماند و تغییری در شرایط اشتغال و کارآفرینی حاصل نمیشود. وی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که اکثریت آنها به دلیل نداشتن تیمهای بازاریابی مشکل فروش دارند و تنها به دنبال اختراع و ابداع هستند. این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه موازی کاری و دوباره کاری در کشور ما به شدت انجام میشود، گفت:: سال ۸۶ وزارت صنعت طرح پژوهشی را به بنده ارائه دادند که در آن موانع تجاری سازی دانش باید بررسی میشد که داخل کتابخانه این وزراتخانه نزدیک به ۴۰ طرح با همین موضوع انجام گرفته، اما اجرایی نشده بود. وی بیان کرد: هر وزراتخانهای سیاستگذاری مخصوص به خودش را دارد و در نتیجه موازی کاریها مهمترین منبع ما یعنی زمان از بین میرود و سن جمعیت جوان کشور ما افزایش مییابد و نمیتوان انتظار کارآفرینی از این قشر را داشت.