پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری رویترز؛ تولیدکنندگان عمده مواد غذایی در مکزیک که در تهیه این مواد از گندم به عنوان ماده اولیه استفاده می کنند به منظور کاهش وابستگی به آمریکا در تامین گندم، در حال یافتن منابع جایگزین این محصول راهبردی هستند. این اتفاق در شرایطی صورت می گیرد که روابط تجاری میان دو کشور همسایه درماه های اخیر رو به افول رفته است.
مکزیک به عنوان بزرگترین وارد کننده گندم از آمریکا به شکلی فزاینده در حال حرکت به سمت منابع ارزان تر تولید گندم از جمله روسیه است که توانست در سال 2016 با پیش افتادن از آمریکا، به بزرگترین عرضه کننده گندم در جهان تبدیل شود.
در این شرایط، با حرکت مکزیک به سمت منابع جایگزین از جمله روسیه، شاهد هستیم که سهم آمریکا در بازار گندم مکزیک به سرعت در حال کاهش است.
این تحولات هشداری جدی و صریح برای صنعت گندم آمریکا است که از سال 1994 و با امضای موافقتنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) بزرگترین صادرکننده گندم به مکزیک بوده است.
صادرات گندم از آمریکا به مکزیک در پنج ماهه نخست سال 2018 با کاهش سی و هشت درصدی به 285 میلیون دلار افت کرد.
مجموع صادرات گندم آمریکا با ارزش کلی دو میلیارد و دویست میلیون دلار از ابتدای سال 2018 شاهد کاهش هجده درصدی بوده است. شرکت های بزرگ واردکننده گندم در مکزیک قصد دارند در عوض واردات از آمریکا، دست کم صد هزار تن گندم را به ارزش بیست میلیون دلار از آرژانتین وارد کنند. فصل برداشت گندم در این کشور اوایل سال جاری است.
اواخر سال 2017 و پس از آنکه دولت مکزیک یک هیات تجاری را با هدف یافتن جایگزین هایی برای گندم آمریکا در آمریکای لاتین تشکیل داد، وارد کنندگان مکزیکی به صورت آزمایشی اقدام به واردات سی و سه هزار تن گندم از آرژانتین کردند. نتایج اقدامات این هیات تجاری باعث شد مکزیک واردات ذرت خود را نیز از برزیل افزایش دهد؛ اقدامی که به ضرر تولیدکنندگان ذرت در آمریکا تمام شد. واردات ذرت مکزیک از برزیل در مقایسه با سال 2017 بیش از ده برابر شده است.
کاخ سفید و وزارت بازرگانی آمریکا تا کنون به درخواست ها برای اظهارنظر در این رابطه پاسخ نداده و مشخص نکرده اند چگونه می خواهند از سقوط صنعت گندم این کشور جلوگیری کنند. دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا این هفته نشان داد در بلند مدت همچنان متعهد به وضع تعرفه است. این موضوع پس از آن آشکار شد که دولت از وجود طرحی دوازده میلیارد دلاری برای کمک به آن دسته از کشاورزان آمریکایی خبر داد که بر اثر جنگ تجاری ترامپ با دیگر کشورها متحمل خسارت شده اند.