به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، در ابتدای این مراسم ، عباسعلی مدیح، مدیرکل رفاه، تعاون و خدمات اجتماعی شهرداری تهران ضمن تبریک ولادت امام رضا(ع) با اشاره به حضور هفت هزار و ۲۰۰ نفری متسابقان در دو مقطع زیر ۱۶ سال و بالای ۱۶، عنوان کرد: این فرصت مغتنمی است که شما به عنوان قاریان، حافظان و مؤذنان و خوشنویسان و نقاشان عرصه قرآنی در این جشنواره و همچنین به عنوان منتخب در آیین اختتامیه آن حضور دارید.
مدیح تصریح کرد: این جشنواره در گروه آقایان در رشتههای قرائت تحقیق و ترتیل اذان، حفظ کل، ۲۰ و ۱۰ جزء و حفظ سوره های کوتاه ویژه خردسالان و همچنین اذان و در گروه بانوان و دختران در این رشتهها به استثنای قرائت تحقیق و اذان به مدت دو روز طی ۲۴ و ۲۵ تیرماه و همچنین بخش کتبی آن شامل مفاهیم سوره واقعه و رشتههای خوشنویسی و اشعار قرآنی، در ماه مبارک رمضان برپا شد.
وی اظهار کرد: اتفاق خوب این جشنواره، تهیه و تنظیم بانک اطلاعات از قرآنیان شهرداری تهران شامل کارکنان و خانوادههای آنهاست. این موهبت و عنایت الهی است که خداوند به شما قاریان و حافظان عنایت کرده است و امیدوارم همه ما عامل به آموزههای قرآن باشیم و خداوند توفیق خدمت صادقانه را بدهد.
در ادامه مراسم، ابراهیم شیخ، معاون توسعه منابع انسانی شهرداری ضمن خیر مقدم و تبریک ایام دهه کرامت و ولادت امام رضا(ع)، گفت: شما هنرمند قرآنی هستید و فضل الهی شامل حالتان شده است که افضل فضایل است و این عنایت و فضیلت را با حضور در این مسابقات و جشنواره به دیگران عرضه کردهاید.
وی ضمن تشکر از برپایی چنین محافل ارزشمندی، ادامه داد: قرآن، تنها کتاب آسمانی ما در طول تاریخ است که در صحت و دقت آن و دوری از تحریف در آن تردیدی نیست. کتب آسمانی دیگری برای هدایت ما انسانها نازل شده، اما متأسفانه هیچ کدام به همان شکل نزول در اختیار ما نیست جزء قرآن، آن کتاب آسمانی که همه به عدم تحریفپذیری آن اذعان داریم و همه پژوهشگران بر آن اتفاق نظر دارند که کلمهای به آن افزوده نشده و نه کلمهای از آن کاسته شده است که «إِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ».
شیخ با اشاره به اینکه فهم بهتر قرآن در کنار قرائت صحیح و حفظ آیات نورانی لازم و ضروری است، اضافه کرد: هدفمان این است که از این طریق قلوب جامعه را بههم نزدیک کنیم، البته خطوط قرآن چشمنواز و صوت آن منجر به نوازش گوشها میشود، اما هدف نهایی قرآن نیز اجرای فرامین و آموزههای آن در زندگی است.
حجتالاسلام «مازنی»، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: خدا را شاکرم که توفیق حضور در این برنامه را پیدا کردم به ویژه در میان شما جوانان و نوجوانان و منتخبان حضور یافتم.
وی ضمن تشکر از شهرداری تهران که در کنار خدمات اجتماعی و فرهنگی، تلاشهایی را برای اداره کلان شهر تهران انجام میدهد، افزود: در سطح شهر تهران تابلوهایی از سوی شهرداری نصب شده است که طی آن شعارهای معروف به گفتوگو با موضوع اینکه چرا گفتوگو کنیم؟، چگونه گفتوگو کنیم؟ و با چه کسانی گفتوگو کنیم؟ نوشته شده است. میدانید که از ۲۸ مهرماه سال ۹۵ در نطق اضطراری، طرح گفتوگوی ملی را برای برونرفت از مشکلات اجتماعی و سیاسی جامعه مطرح کردیم.
وی ادامه داد: در پی آن با بیش از ۴۰ نفر از شخصیتهای تأثیرگذار کشور از جناحهای مختلف ارتباط برقرار کرده و الحمدلله هماهنگی و علاقه و پذیرفتن این ضرورت که ما به جای اینکه از تریبونها با هم حرف بزنیم، چهره به چهره باهم گفتوگو کنیم. قطعاً برای حل مسائل خانواده واجتماع نه راه خشونت درست است و نه راه، قهر است، بلکه راه گفتوگو نه تنها بهترین بلکه برای جامعه ایران تنها راه است.
این نماینده مجلس اظهار کرد: اگر راه خشونت را در پیش بگیرم کمک به مداخلات خارجی و گرفتاریهای دیگر است. این که شهرداری تهران در سطح شهر این شعار را مطرح کرده و در پی پیگیری آن است، جای قدردانی دارد که به این درجه از آگاهی نسبت به این مسئله مهم رسیده است.
وی ادامه داد: یک وجه شهرداری که دیده نمیشود وجه فرهنگی شهرداری و تلاش بر گفتوگومحور کردن روابط شهروندان است که اگر میخواهیم، خانوادهها قوام پیدا کنند و احزاب باهم برای آبادی و آزادی ایران همافزایی داشته باشند و... راهش گفتوگو است. امیدوارم شهرداری نصب این بیلبردها با این مضامین را ادامه دهد.
مازنی با اشاره به ویژگی بارز امام رضا(ع) با مخالفان، عنوان کرد: ایشان مهمترین ویژگیشان در برخورد با مخالفان که میزان اشتراکشان هم کم بود، گفتوگو بود و به حرف مخالفان کامل گوش میدادند و حرف آنها را منقطع نمیکردند و سپس پاسخ میدادند که امیدوارم از سیره عملی حضرت این موضوع را در زندگی و در سطح اجتماع پیاده کنیم.
وی در بخش دیگر از سخنانش با اشاره به اینکه بخش فرهنگی و هنری اداره شهر از جمله بخشهایی است که نیازمند به توجه بیشتر است، بیان کرد: یکی از این موارد هارمونی معماری شهر تهران است که جز خشونت و عصبانیت چیز دیگری منتقل نمیکند نه تنها معماری تهران بلکه در دیگر کلان شهرها نیز شاهد معماری غیر اسلامی، غیر ایرانی و ... هستیم و نمیدانیم که از چه منطقی حمایت میکند.
مازنی عنوان کرد: امیدوارم شما که آیههای مهربانی را برای مردم تلاوت میکنید، مهربانی و عشق و صمیمیت را در جامعه ایران و به ویژه در تهران بیش از پیش گسترش دهید و در کمیسیون فرهنگی مجلس افتخار میکنیم که خادمان افرادی قرآنی در عرصههای مختلف، حفظ، قرائت، تدبر و تفسیر و ... باشیم و امیدوارم برای فهم و عمل به قرآن همه دست به دست دهیم.
در پایان این برنامه تجلیل از رتبههای اول در رشته قرائت تحقیق، ترتیل، اذان، حفظ کل و اجزاء، قصارالسور، مفاهیم، خوشنویسی، تذهیب و نقاشی در دو مقطع زیر ۱۶ سال و بالای ۱۶ سال و همچنین از خانواده قرآنی تجلیل شد.