به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، حزب حاکم پاکستان (مسلم لیگ نواز) روز پنجشنبه نتایج اولیه انتخابات را که نشان میدهد عمران خان قهرمان سابق کریکت در مسیر تکیه زدن بر کرسی نخست وزیری پاکستان قرار دارد، رد کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس پرس، شهباز شریف رهبر حزب مسلم لیگ نواز با رد نتیجه انتخابات سراسری روز چهارشنبه ادعا کرد تقلبی "آشکار" رخ داده است. این در حالی است که شمارش آراء همچنان ادامه دارد.
شهباز شریف برادر نواز شریف رهبر سابق و زندانی حزب مسلم لیگ نواز در کنفرانسی خبری در لاهور اعلام کرد: "امروز، آنچه که آنها انجام داده اند سبب شد پاکستان سی سال به عقب باز گردد. ما این نتیجه را رد میکنیم. مردم این موضوع را تحمل نخواهند کرد.
انتخابات در پاکستان تحت الشعاع ادعاهای گسترده درباره مداخله ارتش قدرتمند به نفع عمران خان - قبل از برگزاری انتخابات - قرار گرفته است، روندی که به "کثیفترین انتخابات" در پاکستان مشهور شده است.
در حالی که مأموران برگزاری انتخابات در حال طبقه بندی کردن صندوقهای اخذ رأی بودند، دیگر احزاب مهم از قبیل: خزب خلق پاکستان ادعا کردند در روند شمارش آراء دستکاری شده است.
بلال بوتو زرداری رهبر حزب خلق پاکستان در توئیتر خود نوشت: "نامزدهای من از این موضوع شکایت دارند که عوامل ما که در محلهای اخذ رأی حضور داشتند از این مراکز در سراسر کشور بیرون انداخته شدند. " او همچنین نوشت: "این اقدام غیر قابل توجیه و ظالمانه است. "
حزب مسلم لیگ پاکستان در پیامی همچنین ادعا کرد نیروهای امنیتی کنترل مراکز اخذ رأی را بر عهده داشتند.
بابر یعقوب دبیر کمیسیون انتخاباتی پاکستان ادعاها در ارتباط با دستکاری در روند شمارش آراء را رد کرد.
کمی قبل از سخنان شریف در نیمه شب، تلویزیون دولتی پاکستان اعلام کرد یک پنجم آراء تاکنون شمارش شده است و همین روند کند بودن شمارش آراء سبب افزایش گمانه زنیها در ارتباط با تقلب در انتخابات شده است.
اما یعقوب گفت: "مطمئنا هیچ گونه توطئهای در کار نیست، و هیچ کسی نمیخواهد بر نتایج تأثیر بگذارد. "
شریف بعدا در صفحه توئیتر خود وعده داد: از "همه گزینههای سیاسی و حقوقی" استفاده خواهد کرد. او افزود اعضای این حزب روز پنجشنبه برای تصمیم گیری در این باره نشست برگزار خواهند کرد.
عظیمه چیما تحلیل گر مسائل سیاسی در گفتگو با فرانس پرس گفت: این یک آشوب کامل است. شمار زیادی از احزاب ادعا میکنند تقلب صورت گرفته است. همه آنها یک موضوع را مطرح میکنند و آن این که ارتش ناظران انتخاباتی آنها را از مراکز اخذ رأی بیرون انداخته است و این که آنها هدف ارعاب قرار گرفته اند.
حامیان حزب تحریر انصاف پاکستان در حال برگزاری جشن در شهرها در سراسر این کشور از جمله در لاهور، اسلام آباد، مولتان، کراچی و راولپندی هستند.
عمار حیدر که بیست سال دارد و رأی اولی است در گفتگو با فرانس پرس گفت: "عمران فردی صادق است. او یک رهبر خوب است. "
ادعاها در ارتباط با تقلب در انتخابات پس از آن مطرح شد که یک عامل انتحاری در شهر کویته سبب کشته شدن دست کم سی و یک نفر در نزدیکی یک مرکز اخذ رأی شد. داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.
انتخابات روز چهارشنبه در پاکستان یک انتقال قدرت نادر دموکراتیک در این کشور پر جمعیت، اما فقیر و مسلح به سلاح هستهای محسوب میشود که طی نیمی از تاریخ خود تحت حاکمیت نیروهای مسلح قرار داشته است. رقابت در این انتخابات بیشتر بین حزب تحریک انصاف پاکستان تحت رهبری عمران خان و حزب مسلم لیگ پاکستان تحت رهبری شهباز شریف برادر نواز شریف نخست وزیر برکنار شده پاکستان است.
بوتو - پسر بی نظیر بوتو نخست وزیر ترور شده پاکستان - و حزب خلق او میتواند با حزب برنده ائتلاف تشکیل دهد. برنده انتخابات برای تشکیل یک دولت اکثریت باید صد و سی و هفت کرسی را از آن خود کند.
گالوپ در پاکستان تخمین زد میزان مشارکت در انتخابات بین پنجاه تا پنجاه و پنج درصد از میان حدود صد و شش میلیون نفر واجد شرایط حضور در انتخابات بوده است.
تحلیل گران اعلام کردند استان پر جمعیت پنجاب -که صد و چهل و یک کرسی از دویست و هفتاد و دو کرسی در مجمع ملی را به خود اختصاص داده است- یک میدان مهم رقابت محسوب میشود.
برخی از رأی دهندگان در لاهور مرکز استان پنجاب که به طور سنتی پایگاه مسلم لیگ پاکستان محسوب میشود اعلام کردند به نفع حزب تحریر انصاف پاکستان رأی داده اند.
عظمی اکرم هفتاد و پنج ساله در سخنانی گفت: "من در تمام طول زندگی خود به حزب مسلم لیگ رأی داده بودم، اما این بار به حزب تحریر انصاف رأی دادم، زیرا عمران خان وعده تحصیل و بهداشت رایگان را داد. "
هشتصد هزار نیروی پلیس و سرباز در بیش از هشتاد و پنج هزار حوزه اخذ رأی در سراسر پاکستان مستقر شده بودند.
این در حالی است که طی هفتههای اخیر، حملات مختلف در پاکستان سبب کشته شدن بیش از صد و هشتاد نفر شد.
عمران خان شصت و پنج ساله وعده داد "پاکستانی جدید" ایجاد خواهد کرد. او همچنین وعده داد فساد را ریشه کن و یک دولت "رفاه اسلامی" ایجاد خواهد کرد.
اما تلاش او برای رسیدن به قدرت با اتهامات گسترده در این باره همراه شده است که او در حال بهرهمند شدن از یک "کوتای خاموش" از سوی ژنرال هاست. ارتش ادعاها در این باره را رد کرده است
مقامات انتخاباتی به افشران نظامی اختیارات گستردهای در داخل مراکز اخذ رأی دادند که این موضوع نیز سبب افزایش نگرانیها دربارهع دستکاری در نتیجه انتخابات شده است.
حزب مسلم لیگ پاکستان میگوید هدف دسیسههای ارتش قرار گرفته است. نواز شریف سال گذشته از قدرت برکنار و چند روز قبل از انتخابات، به سبب محکوم شدن درباره اتهامات مرتبط با فساد زندانی شد. بدین ترتیب خطرناکترین رقیب عمران خان از صحنه انتخابات حذف شد.