پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران گفت: کارخانههای صاحب برند آبمیوه در ایران، محصولاتی تولید میکنند که قابل رقابت در بازارهای صادراتی است و اینکه این کارخانهها در تولیدات خود از رنگ و مواد افزودنی غیرمجاز استفاده کنند، ادعای واهی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ کاوه زرگران در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق تهران که با حضور صاحبان صنعت آبمیوه کشور و نیز معاون باغبانی و برخی مدیران وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد افزود: با وجودی که قطعات میوه تنها 5 درصد از محصولات آبمیوه تولیدی صنایع را تشکیل میدهند، به صورت مکملی با کنستانترههای تولید داخل مورد استفاده قرار میگیرند، از اینرو در صورتی که قطعات میوه مورد نیاز صنایع تامین نشوند، تقاضای صنایع برای کنستانتره تولید داخل نیز کاهش خواهد یافت.
وی همچنین بر لزوم ارتقای تکنولوژی و تجهیزات واحدهای تولیدی آبمیوه و کنستانتره در کشور تاکید کرد و گفت: اعطای تسهیلات ارزانقیمت برای ارتقای تکنولوژی این صنعت باید مورد توجه قرار گیرد.
ولیاله داودآبادی دبیر انجمن کنسانتره و آبمیوه ایران نیز با بیان اینکه کارخانههای تولیدی این بخش علاقهای به واردات و تقبل هزینههای بالای آن ندارند، گفت: دغدغه اصلی واحدهای تولیدی آبمیوه در کشور، تولید باکیفیت است. در حال حاضر ارقام متنوعی از مرکبات در داخل ایران تولید میشود، با این حال پرتقال تامسون تولیدی باغات کشور، برای تولید آبمیوه با پالپ مناسب نیست.
وی همچنین بر تامین نقدینگی مورد نیاز واحدها و کارخانههای تولیدی این بخش به شرط اعمال سود مناسب، تاکید کرد.
دورریز 40 درصدی مرکبات داخلی
محمدرضا شعبانی، مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران، نیز در این نشست با بیان اینکه 40 درصد مرکبات تولیدی کشور دورریز میشود، گفت: متاسفانه باغداران مرکبات نمیدانند که نیازهای واحدهای تولیدی آبمیوه و کنسانتره چیست.
وی افزود: صنایع تبدیلی کشور میتوانند نیازهای خود را با باغداران در میان بگذارند و مطمئن باشند که مواد اولیه آنان به شرط قیمت خرید مناسب قابل تامین است. همچنین صنایع تبدیلی بخش آبمیوه و کنسانتره باید تکنولوژی واحدهای خود را ارتقا دهند.
پس از طرح این مسائل، محمدعلی طهماسبی معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی گفت:واحدهای تولیدی آبمیوه درخواستهای خود در خصوص تخصیص ارز برای بازسازی و نوسازی صنایع و نیز تامین گردش نقدینگی واحدهای خود را به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کنند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
همچنین اسفندیاری مدیرکل صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی در این نشست تاکید کرد: برای بخشهایی در صنعت آبمیوه کشور که تولید داخل وجود ندارد، ثبت سفارش واردات مواد اولیه مورد نیاز این واحدها انجام میگیرد.
در همین رابطه، سهراب وفامهر از شرکت ساسان مشهد، جدیترین مشکل در این باره را واریتههای (تنوع) میوه نارنگی تولیدی در ایران عنوان کرد. به گفته وی، در ایران تنها یک واحد تولیدی پرک نارنگی مشغول به فعالیت است در حالی که کیفیت محصول این واحد تولیدی به دلیل نوع واریته نارنگی بومی کشور برای استفاده در صنایع تولید آبمیوه کشور مناسب نیست.
وی همچنین تصریح کرد که قیمت تولیدات داخلی این بخش به مراتب گرانتر از نمونههای وارداتی است.
به گفته وفامهر، در حالی حداقل میزان واردات پرک نارنگی به کشور 10 هزار تن در سال است که ظرفیت تولیدی تنها شرکت ایرانی تولید کننده این محصول بسیار کمتر از این مقدار است.
وی افزود:هیچ واحد تولیدی پالپ و گوشت پرتقال در کشور برای تامین نیاز مواد اولیه صنایع تبدیلی وجود ندارد؛ با این حال، مدیران پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری که در این نشست حاضر بودند، با بیان اینکه بسیاری از ارقام پرتقال و مرکبات در ایران تولید می شود، اذعان کردند که تفاوت قیمت محصول داخلی پرک و پالپ با محصولات وارداتی دلیل اصلی ناکامی تولیدکنندگان این بخش است.
مرتضی گلمحمدی با اشاره به اینکه تولید سالانه مرکبات در کشور در حدود 4.5 میلیون تن است، گفت: برخی از تولیدات آبمیوه در داخل کشور، از رنگ و قند استفاده میشود.