پخش زنده
امروز: -
کشورهای ساحلی خزر پروتکل همکاری زیست محیطی امضاء کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبرازمسکو، درچهارمین اجلاس بررسی کنوانسیون حفاظت محیط زیست خزر پروتکل مقابله با ورود آلاینده از خشکی به دریای خزر به امضای مقامات زیست محیطی پنج کشور رسید.
دراین اجلاس مقامهای ارشد محیط زیست جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان شرکت داشتند و پروتکل مقابله با آلودگی ناشی از منابع و فعالیت های با منشاء خشکی دریای خزر را امضا کردند.
«محمدجواد محمدی زاده» ، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان در آیین امضای این پروتکل با بیان این که امروز، روز تاریخی برای کشورهای ساحلی دریای خزر در رابطه با حفاظت محیط زیست این دریا می باشد، اظهار داشت: حفاظت از دریای خزر، حفاظت از میراثی فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است که ثروت بزرگی برای کشورهای منطقه می باشد.
وی افزود: در تهران بنیان کنوانسیونی گذاشته شد که امر خطیر حفاظت از آن هم با مشارکت پنج کشور ساحلی میسر است.
محمدی زاده گفت: اولین گام در نشست اکتائو (قزاقستان) در رابطه با دریای خزر و اکتشاف نفت و گاز در این دریا برداشته شد. گام دوم در مسکو برداشته می شود که حفاظت از دریای خزر در رابطه با آلایندگی های با منشاء خشکی می باشد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان با بیان این که در حاشیه دریای خزر 15 میلیون نفر سکونت دارند، افزود: هشت میلیون نفر از این جمعیت به جمهوری اسلامی ایران تعلق دارد.
وی اضافه کرد: این جمعیت با توجه به زندگی اجتماعی که دارد، فاضلاب ها و پسماندهایی را تولید می کند که وظیفه ما حذف این آلایندگی هاست. خوشبختانه برنامه ملی پنج کشور ساحلی دریای خزر نشانگر وجود اراده جدی برای حذف آلایندگی ها است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امیدوارم پروتکل های بعدی در زمینه بازرسی بخصوص در زمینه تنوع زیستی و گامهای دیگر موجب شود که سرعت کار ما در باره نظارت بر دریای خزر بیشتر شود.
وی افزود: از طرفی دو گام مهم دیگر را نیز باید برداریم؛ یکی اینکه دبیرخانه کنوانسیون را که در ژنو قرار دارد به منطقه بیاوریم و نکته مهم دیگر ایجاد همگرایی است که در این راستا باید کشورهای ساحلی خزر از دانش و تجربیات یکدیگر استفاده کنند.
«سرگئی دانسکوی »، وزیر منابع طبیعی و محیط زیست روسیه هم در آیین امضای پروتکل مقابله با آلودگی ناشی از منابع و فعالیت های با منشاء خشکی دریای خزر با ابراز خرسندی از امضای این پروتکل گفت: از این که این پروتکل در نشست چهارم بررسی کنوانسیون تهران امضا شد، خرسندم.
وی افزود: نشست مسکو در جهت تحکیم زمینه حقوقی کنوانسیون تهران بود و سندی که امروز امضا شد، در طول سال به توافق رسید.
دانسکوی گفت: امضای این پروتکل، نشانگر درستی مسیر اقدامات ما است و در آینده نزدیک پروتکل مهم امضا شده مطابق با قوانین روسیه در این کشور تایید می شود.
«آکیم اشتاینر» مدیراجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل هم در این آیین گفت: کنوانسیون حفاظت محیط زیست دریای خزر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی خطاب به مقام های ارشد پنج کشور ساحلی دریای خزر گفت: سازمان ملل از اقدامات شما برای حفاظت محیط زیست خزر حمایت می کند.
این مقام سازمان ملل، نقش دبیرخانه کنوانسیون حفاظت محیط زیست دریای خزر را در هماهنگی اقدامات در این زمینه مهم و تاثیرگذار دانست.