• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۸۵۳۹۹
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۱
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

افزایش ۴۰ درصدی ضریب حفاظتی جنگل‌ها تا پایان برنامه ششم توسعه

ضریب حفاظتی جنگل های کشور تا پایان برنامه ششم توسعه باید به ۱۰۰ درصد برسد.

افزایش ۴۰ درصدی ضریب حفاظتی جنگل‌ها تا پایان برنامه ششم توسعهبه گزارش خبرگزاری صداوسیما ­از­ پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورز؛­ ­مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت:­­اکنون ضریب حفاظتی جنگل ها در کشور بالای ۶۰ درصد است.

رضا بیاتی افزود: افزایش ضریب حفاظتی با اجرای طرح های­ حفاظت مشارکتی، مدیریت جامع آبخیزداری و مدیریت پایدار جنگل ها انجام می گیرد.

وی با بیان این که همه جنگل های کشور نیاز به طرح های جایگزینی برای افزایش ضریب حفاظتی دارند، اظهار داشت: در حال حاضر در جنگل های شمال کشور، طرح های جایگزینی مانند طرح مدیریت پایدار و در جنگل های خارج از شمال، طرح های جنگلداری چند منظوره داریم که کافی نیست و باید با تخصیص اعتبار برای کل جنگل های کشور طرح های جایگزین تعریف، تدوین و اجرا کرد.

بیانی­ افزود:­ طرح حفاظت مشارکتی نیز در سطح ۲۰ میلیون هکتار با همکاری مردم و جوامع محلی در حال اجرا است.

وی در عین حال از کاهش ۷۲ درصدی آتش سوزی جنگل های کشور در سال جاری خبر داد و گفت: در سه ماهه نخست امسال نزدیک به ۴۰۰ هکتار از جنگل های کشور بر اثر آتش سوزی آسیب دیدند که نسبت به مدت مشابه ۷۲ درصد کاهش نشان می دهد.

مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار داشت: بر اساس تکنولوژی و تصاویر ماهواره ای، می توانیم هر دو روز یکبار تصاویر ماهواره ای بزرگ مقیاس و تقریبا دو بار در روز تصاویر کوچک مقیاس از کشور داشته باشیم.

بیانی افزود: در بحث آتش سوزی ها، ما آمار میزان بارندگی، دما، راه ها، ارتفاع شیب، پوشش گیاهی، دسترسی انسان به جنگل را با نقشه ها و لایه هایی که داریم مطابقت می دهیم و به این ترتیب می توانیم احتمال آتش سوزی در ماه های آینده را پیش بینی و به یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری اعلام کنیم که در نهایت منجر به کاهش صدمات به جنگل ها می شود.

وی گفت: طبق برنامه صیانت از جنگل ها، مناطقی از جنگل های کشور که دچار آتش سوزی می شوند باید احیا و بازسازی شوند و این بازسازی بر اساس اعتبارات تخصیص یافته صورت می گیرد ضمن آن که جنگل ها نیز با زادآوری خود را بازسازی می کنند.

وی مساحت جنگل های کشور که دارای تاچ پوششی بالای ۵ درصد هستند را ۱۴ میلیون و ۳۱۹هزار هکتار و جنگل ها با تاج پوشش بالای ۱۰ درصد را ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عنوان و تصریح کرد: بر اساس گونه های گیاهی، جنگل ها را به پنج ناحیه رویش زاگرسی، هیرکانی، ارس بارانی، ایرانی تورانی و خلیج عمانی تفکیک کرده ایم.

مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با بیان این که بر اساس آخرین آمار، ناحیه رویشی زاگرس ۶ میلیون هکتار است، اظهار داشت: بیشترین تخریب جنگل ها شامل تغییرات کاربری و عملیات عمرانی از جمله احداث جاده ها، اتوبان ها و انتقال لوله های عظیم آب و گاز در ناحیه رویشی زاگرس صورت می گیرد.

وی ادامه داد: طبق آمار فائو میزان تخریب سالانه جنگل ها در ایران یک دهم متوسط جهانی است.

بیانی یکی از مشکلات مربوط به جنگل ها را مربوط به خشکسالی های اخیر دانست و تصریح کرد: با تعامل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با مرکز خشکسالی کشور، آمار خشکسالی ۱۰ سال اخیر را با نقشه های خشکسالی مطابقت داده و وضعیت جنگل هایی که در شرایط خشکسالی قرار دارند را مشخص کرده ایم.

وی افزود: بر اساس این اطلاعات، طرح­­مدیریت جامع آبخیزداری بیشتر در نواحی که دارای اکوسیستم شکننده در برابر خشکسالی هستند، اجرا می شود.

مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری اذعان داشت: مساحت عرصه های کشور ما که در بحث خشکسالی دارای اکوسیستم خیلی شکننده هستند نزدیک به ۵۰ میلیون هکتار است.

وی گفت: مراتع درجه دو و جنگل ها دارای اکوسیستم شکننده در شرایط خشکسالی هستند.

بیانی­ کل سطح جنگل ها، درختچه زارها و بیشه زارهای کشور را ۱۷ میلیون هکتار عنوان کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جاده ارتباطی بخش وراوی همچنان مسدود است
تشکیل هیئت‌های اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی آذربایجان غربی از ۲۸ آذر
تا پایان سال ۶۰ مگاوات برق خورشیدی در آذربایجان غربی وارد مدار می شود
کاهش هشت درصدی حمایت از ترامپ در جامعه آمریکا
میانگین سن ابتلا به سرطان پستان ۱۰ سال کمتر از میانگین جهانی است
بررسی قضایی و حقوقی مشکلات سه تعاونی مسکن ارومیه
جریان عادی تردد در محور میمه به دلیجان
ارتقای خدمات تامین اجتماعی در سیستان و بلوچستان
برگزاری رویداد تولید محتوا در آباده
اجرای طرح روزِ درهای بازِ کشاورزی در دامغان
رویداد‌های کتاب در هفته‌ای که گذشت
«تئاتر مسجد و هنر قدسی»؛ کتابی پژوهشی در حوزه تئاتر
برگزاری جشنواره استعداد‌های خلاق بانوی اصفهان
لرستان؛ رتبه پنجم شاخص‌های عمرانی کشور
همه با هم ایران قوی را می‌سازیم
دیدار استاندار گیلان با مادر شهیدان درویشوند در رودبار
توزیع ۴۹ صفحه خورشیدی در بین عشایر شهرستان پلدشت
ضرورت مدیریت مصرف گاز
دعوت دوچرخه سوار چهارمحال و بختیاری به اردوی تیم ملی کراس کانتری
رانندگان از تردد در جاده سرچم باروق خودداری کنند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۲ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)
جشن تکلیف سه هزار دانش آموز دختر در آبادان  (۱ نظر)