پخش زنده
امروز: -
8 دوره کلاس های آموزشی تب کریمه کنگو و بیماری های مشترک انسان و دام امسال با همکاری کمیته امداد و دامپزشکی شهرستان گلوگاه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گلوگاه با اعلام این خبر گفت: این بیماری با گزش کنه مبتلا به این ویروس و تماس مستقیم با ترشحات و خون و بافت های دام کشتار شده انتقال یافته و اگر با پوست جراحت دار دام آلوده یا چشم برخورد کند، به انسان منتقل می شود.
غلامرضا قنبری، علايم بيماري تب كريمه كنگو را تب و لرز، ضعف، سردرد شديد، درد شديد در ناحيه پشت، كمر، پاها، خونريزي مخاط ها، بيني و پوست عنوان کرد و افزود: راههاي انتقال اين بيماري شامل گزش كنه آلوده يا له كردن آن روي پوست، تماس با دام آلوده، مصرف گوشت تازه خام يا نيم پز حيوانات آلوده، تماس با خون و ترشحات بيمار و استنشاق هواي آلوده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گلوگاه بر استفاده از دستكش، لباس كار و چكمه هنگام كار در فضاهايي كه احتمال وجود كنه است تاکید کرد و گفت: جدا نکردن كنه با دست از دام ، مصرف گوشت و احشاء كاملا پخته، نگهداري گوشت و احشاء دام به مدت 24 ساعت پس از ذبح در سردخانه يا يخچال را از راههاي پيشگيري اين بيماري برشمرد.
غلامرضا قنبری بهترين و كم هزينه ترين راه جلوگيري از آلودگي در دامداريها و ابتلاء دام به بيماري را، رعايت اصول بهداشت جايگاه دام دانست و بر استفاده از آهك به عنوان ماده ضدعفوني جايگاه دام و مصرف قرصهای خوراكي ضد انگل و سمپاشی جایگاه ضروري است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گلوگاه با بیان اینکه تب کریمه کنگو، یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده بوده و قابلیت سرایت از انسان به انسان را دارد، بر شناسایی علایم، راه های کنترل و مبارزه و ضرورت پیشگیری از این بیماری تاکید کرد.