پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت تراکتورسازی تبریز: صادرات تراکتور در شرایط کنونی به جای آنکه برای این شرکت مزیت داشته باشد به کام دلالان و واسطه ها شده است.
ابوالفتح ابراهیمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: بیش از 95 درصد قطعات صنعت تراکتور را در داخل تولید می کنیم که موجب شده قیمت تمام شده تراکتور برای ما ارزان تر باشد ما هم با کمی تفاوت، آن را به بازار داخلی عرضه می کنیم در حالی که قیمت های صادراتی ما 4 تا 5 میلیون تومان گران تر از بازارهای داخلی است.
وی اضافه کرد: تراکتوری که ما با قیمت 15 هزار دلار به کشورهای همسایه صادر می کردیم بعضی از دلالان آن را به صورت ریالی از بازار داخلی که ارزان تر است تهیه می کنند و از آنجا که قیمت ارز افزایش یافته است این محصول را در کشورهای همسایه به قیمت 9 هزار دلار صادر می کنند که موجب شده علاوه بر تاراج ثروت ملی، صادرات ما هم قطع شود.
ابراهیمی خطاب به مسئولان سازمان توسعه تجارت و گمرک گفت: چطور ما نمی توانیم خودروی سواری تولید داخل را به راحتی از مرز خارج کنیم و می گویند باید فک پلاک شود، ضمانتنامه بگذاریم و از کارخانه سازنده گواهی بیاوریم اما تراکتور را که پلاک هم دارد به راحتی از مبادی رسمی مرزها خارج می کنند.
وی افزود: بارها به مسئولان وزارت صنعت تذکر دادیم اما ترتیب اثر ندادند در حالی که وقتی با متولیان کشورهای مقصد صحبت می کنیم در مواردی ترتیب اثر می دهند.
مدیرعامل شرکت تراکتورسازی تبریز همچنین با انتقاد از تصمیم معاونت اقتصادی وزارت صنعت در انتقال تراکتور از گروه 4 کالایی به گروه 3 و 2 کالایی گفت: این تصمیم موجب می شود برای واردات تراکتور از ارز دولتی و یا ارز بازار ثانویه استفاده شود.
ابراهیمی افزود: در شرایطی که وزارت بهداشت برخی داروها را از فهرست شمول داروهای با ارز دولتی خارج کرده چه لزومی دارد تراکتورهایی را که هم صادر می کنیم و هم ارزآوری برای کشور دارد وارد کنیم؟ این رویه ضربه ای به اشتغال بیش از 200 هزار نفر است که در استان های کردستان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی دایر است.
وی ادامه داد: در سال حمایت از تولید ملی، مسئولان دولتی ارز ضروری را به واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارد اختصاص داده اند آن هم واردات تراکتور از کشورهای چین، هند و کره جنوبی که محصولات خودرویی خود را به مقصد ایران تحریم کردند و موجب شدند قیمت خودرو در ایران افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت تراکتورسازی تبریز گفت: این شرکت که محصولات تراکتور از 20 اسب بخار تا 150 اسب بخار را تولید می کند هم اکنون به کشورهای اروپایی هم صادرات دارد و چند سال متوالی است که به عنوان صادر کننده نمونه ملی شناخته شده است.