نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان براساس اصل ۸۵ قانون اساسی مخالفت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز با بررسی لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان براساس اصل 85 قانون اساسی با 48 رأی موافق، 134 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 244 نماینده حاضر در صحن مخالفت کردند.
نمایندگان در نشست علنی روز یکشنبه (31 تیرماه) با بررسی اولویت دار لایحه مذکور با 129 رأی موافق، 57 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 245 نماینده حاضر در صحن موافقت کرده بودند که در این میان برخی از نمایندگان درخواست بررسی لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در کمیسیون تخصصی حقوقی و قضایی را براساس اصل 85 قانون اساسی دادند.
در اصل هشتاد و پنجم قانون اساسی آمده است:
سمت نمایندگی قایم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمی تواند اختیار قانونگذاری را به شخص یا هیأتی واگذار کند ولی در موارد ضروری می تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون های داخلی خود تفویض کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می نماید به صورت آزمایشی اجرا می شود و تصویب نهایی آنها با مجلس خواهد بود.
همچنین، مجلس شورای اسلامی می تواند تصویب دایمی اساسنامه سازمان ها، شرکت ها، مؤسسات دولتی یا وابسته به دولت را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون های ذیربط واگذار کند و یا اجازه تصویب آنها را به دولت بدهد، در این صورت مصوبات دولت نباید با اصول و احکام مذهب رسمی کشور و یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد، تشخیص این امر به ترتیب مذکور در اصل نود و ششم با شورای نگهبان است . علاوه بر این مصوبات دولت نباید مخالف قوانین و مقررات عمومی کشور باشد و به منظور بررسی و اعلام عدم مغایرت آنها با قوانین مزبور باید ضمن ابلاغ برای اجرا به اطلاع رییس مجلس شورای اسلامی برسد.
موافقت مجلس با کلیات لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان
نمایندگان مردم در خانه ملت با کلیات لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز در جریان بررسی لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان با کلیات این لایحه با 158 رأی موافق، 18 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 222 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
موافقت مجلس با یک فوریت اصلاح ماده ۲۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری
نمایندگان با یک فوریت طرح اصلاح ماده ۲۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز با یک فوریت طرح قانونی اصلاح ماده 242 قانون آیین دادرسی کیفری با 152 رأی موافق، 27 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 244 نماینده حاضر در جلسه علنی موافقت کردند.
جهانبخش محبی نیا به عنوان طراح این طرح در توضیح آن گفت: در اغلب نظام های کیفری دنیا ابتدا جرائم کشف و پرونده متهم تکمیل سپس متهم فراخوانده می شود و این رویه اختصاص به جرم خاصی ندارد و در هر نوع جرمی اینگونه است.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی افزود: اما متاسفانه در سیستم قضایی ایران رویه به شکل دیگری است و برای حفظ متهم و آثار مجرمانه اقدام به صدور قرار بازداشت موقت می کنند و این قرار که یکی از قرارهای تامین محسوب می شود تا مدت بسیار طولانی نیز قابل تمدید است.
وی ادامه داد: این موضوع علاوه بر اینکه با حقوق افراد و آزادی های عمومی ناسازگار است سلامت جسمی و روانی متهمان را با خطر مواجه کرده و صحت اعترافات آن ها را زیر سوال می برد و به تبع آن منجر به ایجاد نارضایتی های عمومی گسترده می شود بنابراین طرح مذکور با قید یک فوریت به منظور حبس زدایی و در راستای اهتمام به بند 14 سیاستهای کلی قضایی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری (بازنگری در قوانین در جهت کاهش عناوین جرائم و کاهش استفاده از مجازات زندان تدوین و ارائه شد.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: نزدیک به 40 سال است که چشم خود را بر اصلاحات واقعی قضایی فرو بستیم در حالی که مفسده ها در محاکم بازپرسی است، نباید اجازه داد عده ای با قرار تامین بازی کنند و آن را وسیله ای برای ترساندن افراد قرار دهند. رؤسای قوه قضاییه حبس زدایی را شعار خود قرار داده اما متاسفانه قدمی در این رابطه برنداشته اند.
ابتکار در مجلس: آمار کودک آزاری و سوءاستفاده از کودکان نگران کننده است
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با بیان اینکه دولت با همکاری مجلس و قوه قضائیه اقدامات خوبی در حوزه کودکان و نوجوانان انجام داده است، گفت: با این حال موضوع کودکان و نوجوانان نیازمند قانون جامع و بازدارنده است.
معصومه ابتکار در نشست علنی امروز در جریان بررسی لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان با بیان اینکه موضوع کودکان و نوجوانان از لحاظ مبنایی در حوزه فرهنگی بسیار مهم است، گفت: باید در ابعاد مختلف حقوقی و قضایی این موضوع بررسی شود، چرا که آمار کودک آزاری و سوءاستفاده از کودکان در کشور نگران کننده است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با بیان اینکه دولت با همکاری مجلس و قوه قضائیه اقدامات خوبی در حوزه کودکان و نوجوانان انجام داده است، افزود: با این حال موضوع کودکان و نوجوانان نیازمند قانون جامع و بازدارنده است که قوه قضائیه و کمیسیون قضایی مجلس روی این لایحه اقدامات خوبی انجام داده اند.
وی با اشاره به اینکه لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان، افراد زیر 18 سال را در نظر می گیرد، ادامه داد: این لایحه علاوه بر در نظر گرفتن ابعاد شرعی، شرایط مخاطره آمیز برای کودکان را که می تواند از لحاظ روحی و روانی آنها را تهدید کند، در نظر می گیرد.
ابتکار با بیان اینکه براساس این لایحه، مرکزی توسط قوه قضائیه باید در مراکز استان ها برای حمایت از کودکان و نوجوانان تشکیل شود، یادآور شد: سازمان بهزیستی، مرکز اورژانس اجتماعی را تشکیل داده است، اما باید در کنار آن مراکز قوی قضایی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان تکلیف دستگاه های دولتی همانند بهزیستی، نیروی انتظامی و صداوسیما را مشخص کرده است، چرا که این سازمان در آگاهی بخشی درخصوص حقوق کودکان و نوجوانان می تواند نقش موثری داشته باشد.
وی با بیان اینکه جنبه عمومی جرم در این لایحه به خوبی دیده شده است، افزود: در شرایط کنونی مجرمان بزهکار در موضوع کودکان و نوجوانان به نوعی از قانون فرار کرده و یا با مجازات های کمی مواجه می شوند که تصویب این لایحه می تواند مشکلات را کاهش دهد.
وزیر نفت: واردات محصولات مشابه تولید داخل ممنوع است
وزیر نفت با بیان اینکه تمام نیازهای شرکت گاز در مورد لوله های درزدار از داخل تأمین می شود، گفت: واردات محصولات مشابه تولید داخلی ممنوع است.
بیژن نامدار زنگنه در نشست علنی امروز (سه شنبه 2 مرداد) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال نادر قاضی پور مبنی بر اینکه چرا شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت همچنان گرایش زیادی به واردات لوله های گاز دارند، در حالی که کارخانه های لوله سازی به ورطه تعطیلی کشانده می شوند، گفت: بخشی از مطالب آقای قاضی پور ربطی به سوال نداشت و باید در چارچوب سوال توضیح داده می شد.
وزیر نفت دولت دوازدهم با بیان اینکه موضوع واردات لوله بحثی طولانی است که آقای قاضی پور از زمان دولت احمدی نژاد آن را دنبال می کند، افزود: اینکه در دولت های قبل میلیاردها دلار لوله درزدار به کشور وارد شد، قابل انکار نیست، البته لوله در صنعت نفت مانند رگ های خونی است و ما به انواع لوله نیاز داریم و یکی از رایج ترین این لوله ها، لوله های فولادی درزدار است که چهار کارخانه بزرگ در کشور آنها را تولید می کنند.
زنگنه یادآور شد: طی پنج سال فعالیت خود در وزارت نفت هزاران کیلومتر و بیش از یک میلیون تن سفارش به کارخانه های داخلی داده شد و همه نیازهای شرکت گاز در مورد لوله های درزدار از داخل تامین می شود و اخیراً نیز لوله های خطوط انتقال که بیش از یک هزار کیلومتر است در مناقصه به شرکت های داخلی واگذار شد و در خط ششم سراسری در کارخانه های داخلی ساخته شده اند، همچنین خط لوله دامغان - نکا در لوله سازی اهواز تولید شده است، بنابراین از آقای قاضی پور تقاضا داریم که مطرح کند کدام لوله را طی این سال ها می توانستیم از داخل بخریم که از خارج وارد کرده ایم!!
وی تصریح کرد: پیچیده ترین لوله های بدون درز برای فشارهای بسیار بالا استفاده می شود یعنی این لوله ها با آلیاژهای بسیار مقاوم و بدون خردگی ساخته می شوند و این لوله ها برای چاه های پارس جنوبی به طول 4 کیلومتر نیاز است و ما به صدها کیلومتر لوله نیاز داریم و این یکی از نقاط ضعف ما در دوره قبل از تحریم بود که نمی توانستیم آنها را تامین کنیم.
زنگنه افزود: خوشبختانه در سال 96 قراردادی به مبلغ حدود 550 میلیون یورو با شرکت داخلی به همراه شریک معتبر خارجی امضا کردیم که ساخت این لوله ها در داخل کشور محقق شود و این موضوع با موفقیت در حال پیشروی است و یک میلیون یورو سرمایه گذاری داخلی باید برای آن صورت گیرد که این یکی از افتخارات صنعت نفت برای حمایت از تولید داخلی است.
این عضو کابینه دولت دوازدهم گفت: بخش دیگر لوله های بدون درز لوله هایی است که با آلیاژهایی با پیچیدگی کمتر ساخته می شوند و از آنها برای استفاده در داخل چاه ها استفاده می شود و تنها کارخانه موجود فعلی کارخانه فولاد اسفراین است. خرید از این شرکت فراز و نشیب دارد، اما به خوبی پیش می رود و در بخشنامه ای واردات لوله هایی را که در اسفراین ساخته می شود، ممنوع کردیم.
وزیر نفت ادامه داد: تصور برخی بر این است که چون از برخی شرکت های داخلی سفارش خرید نداریم، از خارج وارد می کنیم، در حالی که در هم اکنون 3000 میلیارد تومان به پیمانکاران بدهی داریم و روی دست ما مانده است و قادر به پرداخت آنها نیستیم، در حال حاضر به دلیل کمبود منابع قادر به خرید برخی سفارش ها نیستیم.
وی در باره برخی مباحث در مورد فاز 11 پارس جنوبی گفت: هنوز برای این فاز خریدی صورت نگرفته و حتی مناقصه ها نیز انجام نشده است و طرح خط لوله پاکستان نیز ارتباطی با سوال نداشت. همچنین خرید کاتالیست به ما ارتباطی ندارد و ما در مورد عملکرد بخش خصوصی پاسخگو نیستیم.
زنگنه گفت: در مورد پمپ ها به طور مداوم در مورد اقتصاد مقاومتی بحث می شود، این در حالی است که اقتصاد مقاومتی بسته ای به هم پیوسته است، افزایش صادرات، تامین سوخت داخل، افزایش برداشت از میدان های مشترک همگی جزو اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: پمپ در سیستم نفت مانند قلب عمل می کند، اگر سیستم کابل های کنترل را اقسام سیستم در نظر بگیریم، اتاق کنترل مغز سیستم و لوله های رگ های خونی است، اما قلب اصلی سیستم پمپ است. اگر در موجود زنده قلب دچار مشکل شود، در صورت ایجاد مشکل در پمپ سیستم با مشکل مواجه می شود. از انواع پمپ ها و کمپرسورها برای نقل و انتقال مایعات استفاده می کنیم و کیفیت آنها بسیار مهم است. دولت در سال 94 مصوبه ای داشت و در سال 96 نیز تمدید شد و براساس آن واردات برخی پمپ ها از خارج ممنوع است و از سویی در بخشنامه ای برخی از پمپ ها را نیز از طریق مناقصه تامین می کنیم.
این عضو کابینه دولت دوازدهم در مورد فازهای 13، 22، 23 و 24 و پالایشگاه خلیج فارس گفت: این فازها با قرارداد انجام می شود و هیچ گونه شکی در علاقه مسئولان قرارگاه خاتم الانبیا برای ارتقای تولید داخلی و فناوری ملی نیست و اینچنین اظهاراتی ظلم به این مسئولان است که تمام تلاش خود را برای خرید از داخل داشته اند.
وی افزود: مپنا یک شرکت عظیم درجه یک داخلی است و در بخشی از پارس جنوبی مشغول است که پمپ ها را از داخل خریداری می کند. حمایت از شرکت های داخلی اولویت ماست.
زنگنه با اشاره به اینکه 500 میلیون دلار گاز مایع را به خاطر برخی مشکلات می سوزانیم، گفت: هم اکنون به پمپ های آب آتش نشانی که دارای ساختار پیچیده ای هستند، نیاز است، این مهم از طریق تولید داخل تامین شد اما دچار مشکل شده ایم در حالی که پمپ های آتش نشانی سیستم دفاعی تلقی می شوند.
وزیر نفت با اشاره به اینکه صنعت نفت بزرگ ترین تولید کننده در اقتصاد ایران محسوب می شود، اظهار داشت: باید اذعان کرد وزارت نفت مصرف کننده نهایی نیست از این رو باید از فعالیت آن حمایت شود.
وی با اشاره به سوال نمایندگان در خصوص مسأله قیر نیز گفت: در سال گذشته، 2400 میلیون تومان طبق قانون بودجه حواله قیر تحویل داده شده است؛ البته این مهم در حالی است که محل تامین آن شفاف نبود.
زنگنه با اشاره به اینکه امسال نیز 3000 میلیارد تومان قیر طبق قانون بودجه باید تحویل شود، افزود: خوشبختانه با هماهنگی صورت گرفته در کمیسیون مربوط در مجلس محل تامین اعتبار آن نیز مشخص شد.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اینکه وزارت نفت قیر تولید نمی کند بلکه باید پول به کارخانه های قیرساز پرداخت کند، گفت: اگر پول ندهیم این کارخانه ها قیری تحویل نمی دهند؛ این مهم در حالی است که وزارتخانه تسلطی بر پالایشگاه های دستگاه های دیگر ندارد.
وی تصریح کرد: تا زمانی که پالایشگاه اراک، آبادان و غیره دولتی باشند می توان به آنها دستور داد اما در غیر این صورت امکان پذیر نیست.
وزیر نفت افزود: خصوصی سازی های رخ داده موجب شده است پالایشگاه ها ارتباط مالی و رگولاتوری با مجموعه وزارت نفت نداشته باشند و در واقع رها شده اند و هر کاری که می خواهند انجام می دهند.
زنگنه با اشاره به وجود اختلاف بین وزارت راه و شهرسازی و قیرسازان تصریح کرد: وزیر راه و شهرسازی اعتقاد دارد این مجموعه 750 میلیارد تومان بدهی به قیرسازان دارد در حالی که تولیدکنندگان عنوان می کنند وزارتخانه 950 میلیارد تومان بدهی دارد.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با انتقاد از قاضی پور نماینده ارومیه در مجلس گفت: چرا به افرادی که زحمت کشیده اند تهمت مافیای نفت می زنید؟
وی تصریح کرد: اگر دلیلی برای اظهاراتتان دارید می توانید به قوه قضاییه ارائه کنید وگرنه این مباحث قابل پیگیری است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه طبق دستور رهبر انقلاب باید به سمت خرید کالاهای تولید داخل حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: البته نباید از موضوع کیفیت و زمانبندی ارائه کالاهای ساخت داخل غافل شد زیرا برای خدمت رسانی و تولید در شرایط سخت با مشکل مواجه خواهیم شد.
نمایندگان از پاسخ های وزیر نفت به سوالات قاضی پور و محجوب قانع شدند
نمایندگان خانه ملت توضیحات زنگنه را در خصوص واردات بی رویه لوله های گاز و علت واردات بی رویه پمپ های صنعتی از چین پذیرفتند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 2 مرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان طرح دو سوال ملی به صورت مشترک از جانب نادر قاضی پور و علیرضا محجوب و یک سوال ملی دیگر ازجانب نادر قاضی پور از وزیر نفت پس از استماع توضیحات وزیر با 87 رأی موافق، 89 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر در صحن علنی این سوالات را وارد ندانستند و از پاسخ های زنگنه قانع شدند.
این در حالی است که نادر قاضی پور از پاسخ های وزیر نفت در باره سه سوال مطرح شده قانع نشد.
بنابراین گزارش در سوال نخست نادر قاضی پور و علیرضا محجوب نمایندگان ارومیه و تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس از وزیر نفت آمده است: علت واردات بی رویه پمپ های صنعتی بی کیفیت از چین و عدم حمایت از شرکت های تولیدکننده داخلی که دارای توان و محصولی با کیفیت تر هستند چیست؟
همچنین در سوال دیگر این دو نماینده از وزیر نفت آمده است: چرا شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت همچنان گرایش بسیاری به واردات لوله های گاز دارند در حالی که کارخانه های لوله سازی به ورطه تعطیلی کشانده می شوند؟
همچنین در سوال سوم نادر قاضی پور از وزیر نفت آمده است: علت عدم نظارت وزارت نفت بر پالایشگاه ها برای تامین مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان قیر چیست؟
اعلام وصول طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس را اعلام وصول کرد.
سید احسان قاضی زاده هاشمی در نشست علنی امروز (سه شنبه، 2 مرداد) مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصول شده را به این شرح قرائت کرد:
- طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی.