پخش زنده
امروز: -
تولیت آستان قدس رضوی: سالانه ۲۸ میلیون نفر زائر حرم علی بن موسی الرضا علیه السلام هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: مقدم زائران باید گرامی داشته شود و آنها با آرامش زیارت کنند آمار زائران حرم علی بن موسی الرضا (ع) سال به سال بیشتر میشود و در ایام خاص تعداد زائران ۲۰ تا ۲۵ درصد نسبت به ایام دیگر افزایش مییابد.
وی افزود: آستان قدس رضوی بیش از ۷۰۰ هزار نفر که تاکنون به دلیل مشکلات مالی زیارت حرم امام رضا (ع) مشرف نشده بودند به مشهد آورده است.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: روزی هزار نفر از این افراد به مشهد میآیند و سه روز میمانند و باز گردانده میشوند.
حجت الاسلام رئیسی با توجه به اینکه شان زائر امام رضا (ع) اسکان در کمپ و سرگردانی برای اسکان نیست افزود: در سه ماهه نخست فعالیت بنده برای زائران کم درآمد در یکی از زمینهای ورودی مشهد ایجاد، یک شهر زائر آغاز شد که با گذشت یکسال فاز نخست آن به بهره برداری رسیده است.
وی گفت: فاز دوم این شهر نیز در حال آماده سازی است و بیشتر زائر اولیها در این شهر ساکن میشوند.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: ساخت زائر سرایی را نزدیک به حرم و در فاصله دو کیلومتری حرم در یکی از زمینهای آستان قدس کلنگ زنی کرده ایم و پس از ۱۶ ماه امروز فاز نخست آن به بهره برداری رسید.
حجت الاسلام رئیسی گفت:: در این فاز ۱۵۰۰ زائر اسکان داده میشوند و فاز دوم این زائر سرا نیز نهایت در یکی دو ماه نخست سال آینده به بهره برداری میرسد.
وی افزود: در این زمینه رقابت با بخش خصوصی نداریم و حلقه تکمیلی این بخش است.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: اکنون ۵۰ زائر سرا در اجاره آستان قدس برای زائران کم درآمد است و در این زمینه با کمیته امداد هماهنگی داریم.
وی با بیان اینکه از زائران فاقد درآمد هزینهای دریافت نمیشود افزود: در شهر زائر افرادی که اسکان داده میشوند هزینه حمل و نقل، تغذیه و اسکان آنها رایگان و به عهده آستان قدس رضوی است.
حجت الاسلام رئیسی گفت: هزینه این کار یا از موقوفات یا نذورات و کمکهای مردم تامین میشود.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه زائرانی که وارد محیط حرم مطهر میشوند با نرم افزاری و وارد کردن کد ملی در این نرم افزار به مهمان سرا دعوت میشوند افزود: بیشترین ظرفیت آشپزخانه آستان قدس رضوی با کمک فناوری و ماشین به زائران خدمت رسانی میکند.
وی گفت: البته به دلیل تعداد زاید زائر موجب شده است پخش غذا به صورت قرعه کشی انجام شود.
حجت الاسلام رئیسی افزود: اکنون ۶ هزار غذا در هر وعده به وسیله اپلیکیشن مربوط میان زائران تقسیم میشود البته از روش دعوت حضوری نیز غذای حضرتی توزیع میشود.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه کسانی در جای جای کشور نیازمدن خدمت هستند که به نام حضرت امام رضا (ع) میشود به آنها خدمت کرد گفت: با عنوان «خدمت، خادم و مخدوم» حرکتی آغاز شده است تا خادمان بسیاری بتوانند در سراسر کشور بتوانند خادم حضرت امام رضا (ع) شوند.
وی گفت: اگر قرار باشد یک خادم ۵۰ روز در حرم مطهر رضوی حضور یابد برای کسانی که در مشهد حضور ندارند ۱۵ یا ۲۰ روز در طول سال را خودشان اعلام میکنند که برای آنها خدمت در حرم مشخص شود و بقیه را در محل خودشان به نیازمندان به نام حضرت امام رضا (ع) خدمت کنند.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: بیش از ۵۰ خدمت برای این خادمان تعریف شده است که در محلاتشان میتوانند ارائه دهند.
حجت الاسلام رئیسی گفت: استقبال از این طرح بسیار خوب بوده است و بسیاری از خدمات فرهنگی، تبلیغی، فنی و بهداشتی و درمانی به این اساس در حال انجام است.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه گفت : اشخاصی که قصد خدمت دارند با مراجعه به پایگاه اینترنتی (باب الرضا) نام نویسی کنند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی افزود: ساز و کاری برای حمایت از محرومان در آستان قدس ایجاد کردیم البته کمک هایی در تولیت فقید گذشته انجام شده بود اما سازمانی برای آن وجود نداشت .
تولیت آستان قدس رضوی گفت: فعال شدن برخی صنایع روستایی، احیای قنوات و لای روبی آنها که موجب ایجاد 800 شغل شده است، توسعه روستاها، اعزم گروه های جهادی و حل مسائل معیشتی از جمله فعالیت های تولیت جدید آستان قدس است.
رئیسی افزود : آستان قدس بودجه خوبی برای حمایت از محرومان تخصیص داده است .
وی درباره توسعه حرم مطهر گفت : بلند مرتبه سازی های اطراف حرم کار پسندیده ای نیست زیرا مشکلات جدی هم برای بافت مسکونی و هم برای زائران ایجاد کرده است .
تولیت آستان قدس رضوی افزود : با شهرداری مشهد در جلو گیری از بلند مرتبه سازی های اطراف حرم هم نظر هستیم .
رئیسی گفت : از شورای عالی شهر سازی، شهرداری، استانداری و همه بخش های مسئول مصرانه خواسته ایم جلو بلند مرتبه سازی های اطراف حرم گرفته شود.
وی افزود: برای ساخت و ساز جدید مجوزی صادر نمی شود و برای ساختمان های نیمه کاره با صاحبان آنها وارد مذاکره شده ایم که حقی از آنها ضایع نشود و هم مشکل بلند مرتبه سازی اطراف حرم حل شود.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: مصارف جاری آستان قدس و اطعام زائران از محل مشخصی تامین می شود.
رئیسی افزود: هرچه اطعام می کنیم، نذورات بیشتر می شود.
وی گفت: در دو سالی که در آستان قدس حضور داشته میزان نذورات 20 تا 25 درصد افزایش یافته است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: بودجه آستان قدس از محل نذور و وقف است.
وی گفت: سرمایه های آستان قدس مانند آنچه که در مشهد ملل وجود دارد در سرمایه آن دخل و تصرف نمی کنیم تا در جای دیگر باز سرمایه گذاری شود.
رئیسی افزود: بخشی از سود آن را ممکن است در جاهایی هزینه کنیم اما اصل سرمایه، سرمایه گذاری جدید می شود.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: آنچه که درباره اطعام یا هزینه های دیگر گفته می شود درست نیست زیرا هزینه اطعام از نذورات است و برای آن از سرمایه های آستان قدس استفاده نمی شود.
وی افزود: یکی از سیاست های آستان قدس ورود به مسئله دارو و درمان است که بسیار مفید است و در این زمینه داروسازی ثامن را داریم.
رئیسی گفت: اکنون بخش جدیدی به دارو سازی ثامن اضافه شده است که هم کیفیت و هم کمیت آن افزایش یافته است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: سیاست های آستان قدس برای گره گشایی از زندگی مردم است.
وی گفت: مجامع عمومی شرکت های آستان قدس منطقه برگزار می شود پیش از تولیت جدید آستان مقدس مجامع برخی شرکت ها 3 - 4 سال انجام شده بود.
رئیسی افزود: هیچکدام از شرکت ها و کارخانه های آستان قدس تعطیل نشده است.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: در پایان سال گذشته هیچکدام از حقوق کارکنان کارخانجات و شرکت های آستان قدس به تاخیر نیفتاده است.
وی افزود: محصول کارخانجات در سال 96، 24 درصد در مقایسه با سال قبل آن افزایش صادرات داشته ایم.
رئیسی گفت: همه شرکت های آستان قدس حسابرسی بیرونی می شوند در حالی که دو تولیت گذشته حسابرسی های آستان قدس حسابرسی های درون سازمانی بود.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: شرکت هایی که امسال مجامع آنها برگزار شده است وضع آنها به جز یک شرکت از نظر حسابرسی قابل قبول بوده است.
وی با بیان اینکه جهت آستان قدس کامل به سوی انضباط مالی است گفت: چون در بیرون شایعات فراوان درباره درآمدها و هزینه های آستان قدس است بنابراین وضع شرکت ها و مجموعه اقتصادی آستان قدس را شفاف کرده ایم و به اطلاع مردم برسانیم.
رئیسی افزود: اساس گردش اقتصادی آستان قدس و خدماتی که انجام می دهد با نذور و وقف مردم است.
وی گفت: تلاش می کنیم در باره موقوفات دقیقاً آنچه را که در وقف نامه آمده است رعایت کنیم.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: در برخی شرکت های آستان قدس که در گذشته زیان ده بودند با تغییر برنامه هایشان در حال سود ده شدن هستند.
رئیسی با بیان اینکه اساس کار ما بر سامان مسائل اقتصادی است گفت: برخی شرکت ها آماده واگذاری می شوند.
وی افزود: دو سال است که مالیات می دهیم و این برای همه آنهایی که می گفتند آستان قدس مالیات نمی دهد شفاف شده است.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: بنا داریم اعلام کنیم درآمد شرکت های آستان قدس در چه زمینه هایی مصرف می شود.
رئیسی افزود: در برخی مناسبت ها تعداد غذاهایی که در هر وعده داده می شود از 5 هزار تا به 70 هزار غذا در برخی مناسبت ها می رسد.
وی گفت: مردمی ترین نهاد کشور آستان قدس است زیرا همه بخش های آن به وسیله مردم اداره می شود.
تولیت آستان قدس رضوی درباره سرانجام ایجاد بانک قرض الحسنه به وسیله آستان قدس افزود: موسسه ای به نام توسعه رضوی داشتیم.
رئیسی گفت: با چند کارشناس درباره این موسسه صحبت شد که آنها معقتد بودند باید این موسسه تغییر وضع بدهد.
وی افزود: با بانک مرکزی صحبت شد که بانک قرض الحسنه در جهت ماموریت آستان قدس برای رسیدگی به وضع محرومان و مستضعفان جامعه است.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: پیگیری ها شده و همه اسناد و مدارک آن در بانک مرکزی کامل شده است و منتظر اعلام مجوز بانک مرکزی هستیم.
رئیسی با بیان اینکه یکسال است منتظر صدور مجوز بانک مرکزی هستیم افزود: سود راه اندازی این بانک به نفع مردم است و ایجاد آن موجب شفاف تر شدن و انضباط مالی آستان قدس می شود .
وی گفت: زیارت اولی ها از سراسر کشور، شناسایی محرومین و همکاری با بخش های مختلف و حل مسائل فرهنگی از جمله ماموریت های آستان قدس در دفاتر این آستان در سراسر کشور است .