به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کیمیا حمیری گفت: با توجه به این که امروزه در خواست داروهای چشمی در داروخانهها رایج است؛ باید نسبت به خطری که مصرف نابه جای این داروها در بروز بیماریهای خطرناک چشمی و گاهی کوری منجر میشود، هوشیار بود.
او با تاکید بر اینکه مصرف داروهای چشمی باید بانظر پزشک معالج باشد، افزود: یکی از نشانههای شایع چشمی، قرمزی چشم است که به دلایل مختلفی ممکن است پدیدار شود؛ این مشکل بیشتر مواقع به علت التهاب ملتحمه (لایه شفاف خارجی چشم) بروز مییابد که عوامل مختلفی مانند ویروس، باکتری و یا حساسیت میتواند داشته باشد.
به گفته این دکتر داروساز، نگهداری داروهای چشمی در شرایط مناسب، آنها را مستعد ایجاد تحریکات چشمی یا عفونت میکند.
او در این زمینه توضیح داد: مواد نگهدارنده قطرههای چشمی نیز در برخی افراد ممکن است خود موجب آلرژی شود؛ بنابراین در صورت استفاده از لنز باید مطمئن شویم که بیمار نکات بهداشتی را رعایت کند، بهتر است موقع مصرف دارو، بیمار لنزها را درآورده و به مدت سی دقیقه بعد، مجدد استفاده کند و به طور کلی بهتر است بیمار در طول دوره درمانی، از لنز استفاده نکند.
حمیری، با هشدار نسبت به پرهیز از به کار بردن داروهای چشمی برای کودکان، بدون تجویز پزشک، گفت: قطره چشمی «کرومولین» در کودکان زیر چهار سال و زنان شیرده باید با مشورت و نظر پزشک صورت گیرد؛ همچنین قطره چشمی «نفازولین-آنتازولین» در کودکان زیر ۶ سال و مادران باردار، مگر با تجویز پزشک معالج ممنوع است.
او ادامه داد: ترشحات زرد رنگ چشم به ویژه هنگام بیدار شدن از خواب ممکن است علامت یک عفونت ویروسی یا باکتریایی باشد، ترشحات آبکی چشم نیز میتواند بر اثر ویروس ایجاد شده باشد که تنها پزشک قادر به تشخیص این موارد است و باید از مصرف خودسرانه داروهای چشمی خودداری کرد.
مردم استان فارس در صورت داشتن هرگونه سوال و یا برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز با شماره تلفنهای ۰۷۱۳۲۳۳۱۰۱۷ و یا ۱۴۹۰ و یا ۱۹۰ تماس برقرار کنند.