به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، مجموع طلاق های ثبت شده مشتمل بر دو نوع" طلاق های بائن " و " طلاق های رجعی" است.
سهم طلاق های بائن از کل طلاق های ثبت شده معادل 96 و 2 دهم درصد و سهم طلاق های رجعی حدود 3 و 8دهم درصد است.
میزان طلاق های رجعی در سال گذشته 6 هزارو 907 طلاق بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن 14درصد افزایش داشته و تعداد طلاق های بائن معادل 174 هزار و 311 طلاق بوده که نسبت به سال پیش از آن 4 درصد رشد داشته است.
از میان استان های کل کشور در سال گذشته ، بیشترین طلاق های ثبت شده، مربوط به استان های تهران و خراسان رضوی به ترتیب با 38 هزارو 453 و 16 هزار و 535 طلاق و کمترین متعلق به ایلام با 882 طلاق و خراسان جنوبی با یک هزارو 238 طلاق است .
مقایسه تعداد طلاق های ثبت شده در سال گذشته نسبت به سال 95 نشان می دهد: 81 درصد استان های کشور، با رشد مثبت نسبت به مدت مشابه سال 95 و 19 درصد از استان های کل کشور نسبت به سال 95 رشد منفی داشته اند.
استان های سمنان و سیستان و بلوچستان به ترتیب با 50 و 20 درصد رشد دارای بیشترین افزایش طلاق و استان های کهگیلویه و بویر احمد و البرز به ترتیب 6 و 4 درصد کاهش داشته است.
نسبت ازدواج های ثبت شده به طلاق تقریبا 3 به 1 می باشد، به بیان دیگر به ازاء هر 3 ازدواج ،یک طلاق ثبت شده است .
در سال گذشته به ازای هر صد هزار نفر جمعیت، 226 طلاق ثبت شده است.
از میان استان های کل کشور بیشترین طلاق های ثبت شده به ازاء صد هزار نفر جمعیت هر استان به ترتیب متعلق به استان های تهران و کردستان و کمترین طلاق های ثبت شده به ازاء صد هزار نفر جمعیت متعلق به سیستان و بلوچستان و ایلام است .
تحلیل وقایع طلاق ثبت شده بر حسب رده سنی
بررسی های نشان می دهد، بیشترین طلاق های ثبت شده زوج به میزان 24 و 2دهم درصد مربوط به رده سنی30 تا 34 سال و بیشترین طلاق های ثبت شده زوجه به میزان 21 درصد مربوط به رده سنی 25 تا 29 سال بوده است.
حدود 80 درصد طلاق های ثبت شده زوج در رده سنی 20 تا 44 سال و 73 درصد طلاق های ثبت شده زوجه در رده سنی 20 تا 39 سال رخ داده است.
تحلیل وقایع طلاق ثبت شده برحسب سطح تحصیلات
بررسی میزان طلاق های ثبت شده از لحاظ سطح تحصیلات در سامانه ثبت وقایع ازدواج و طلاق ، نشان می دهد: در سال 96، بیشترین ثبت طلاق زوج بر حسب تحصیلات با 60 درصد مربوط به تحصیلات دیپلم و زیردیپلم ، 19 درصد مربوط به تحصیلات دانشگاهی و حوزوی و 21درصد مربوط به بی سواد و نامشخص بوده است.
در سال 96، بیشترین ثبت طلاق زوجه بر حسب تحصیلات با 63 درصد مربوط به تحصیلات دیپلم و زیردیپلم ، 16درصد مربوط به تحصیلات دانشگاهی و حوزوی و 21 درصد مربوط به بی سواد و نامشخص بوده است.
وقایع طلاق ثبت شده به تفکیک دین و مذهب
بررسی میزان ازدواج ها و طلاق های ثبت شده به تفکیک دین و مذهب در سامانه ثبت وقایع ازدواج و طلاق ، نشان می دهد: در سال 96، در 93درصد طلاق های ثبت شده، زوج و زوجه دارای مذهب شیعه، در 6درصد طلاق های ثبت شده ، دارای مذهب سنی و یک درصد مربوط به سایر ادیان و مذاهب است .
علل و عوامل موثر در واقعه طلاق
بررسی علل طلاق در سامانه ثبت وقایع ازدواج و طلاق نشان می دهد:
بارزترین علل طلاق مربوط به مسائلی همچون "عدم تفاهم و امکان سازش ( 58درصد ) " ; " سایر موارد(12 درصد )" ; "ترک زندگی ( 6درصد) " ، " اختلالات بالینی(4درصد) " ، " اعتیاد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی ( 3 و نیم درصد ) " ، با سهم 84 درصدی از کل عوامل طلاق است .
"عدم علاقه " با سهم 3درصد و" استنکاف شوهر از دادن نفقه" با سهم 3 درصدی نیز در رده های بعدی علل طلاق هستند .
طلاق های ثبت شده با توجه به طول زندگی مشترک
براساس اطلاعات ثبت شده در سامانه ثبت وقایع ازدواج و طلاق درسال گذشته معادل 23 و 4 دهم درصد از کل طلاق های ثبت شده در سه سال نخست زندگی مشترک و همچنین 24 و 5دهم درصد از کل طلاق های ثبت شده در پنج سال دوم زندگی مشترک رخ داده است.
بیشترین طلاق های ثبت شده در سه سال نخست زندگی مشترک در 1 تا 2 سال اول زندگی مشترک با 10 و 6 دهم درصد و پس از آن با طول زندگی مشترک 2 تا 3 سال با 8 و 9 دهم درصد رخ داده است.
سهم طلاق های با طول زندگی مشترک کمتر از یک سال 4درصد را به خود اختصاص می دهد.
همچنین 14و 7دهم درصد طلاق ها، در فاصله زمانی 3 تا 5 سال ، 24 و 5 دهم درصد طلاق ها در فاصله زمانی 5تا 10 سال ، 15 و 4دهم درصد طلاق ها در فاصله زمانی 10 تا 15 سال، 9 و 2دهم درصد طلاق ها در فاصله زمانی 15 تا 20 سال صورت گرفته است و 12 و 8دهم درصد از طلاق ها نیز مربوط به طول زندگی مشترک بیشتر از 20 سال بوده است.
ثبت واقعه ازدواج و طلاق رد ماه های قمری
بررسی واقعه طلاق در ماه های مختلف قمری نشان می دهد که میانگین طلاق در ماه های مختلف تقریبا یکسان و از نوسان خاصی برخوردار نیست .