به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، احمد مهدوی در نشست خبری افزود: در این مقطع حساس که جنگ اقتصادی تمام عیار دشمن علیه ملت ایران شروع شده امیدواریم بتوانیم تدابیری بیاندیشیم که بتوانیم از این گردنه عبور کرده و وضعیت اقتصادی به جایگاهی که باید برگردد.
وی افزود: در این جنگ اقتصادی باید با تمام توان و اندیشه وارد مبارزه شویم تا بتوانیم آن را بگذرانیم.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی خاطرنشان کرد: در این مقطع بیشتر بحث تحریم انرژی و زیرساخت اقتصاد کشور است. آنها نفت را رصد میکنند و با توجه به اینکه فقط آمریکا تخطی کرده و از معاهده برجام خارج شده باید امیدوار باشیم که تحریمها مثل قبل نیست مثلا در مورد پتروشیمی اوضاع مثل گذشته نیست چینیها گفتهاند که نفت ایران را میخرند اما قول دادند که در مورد پتروشیمی عربستان را جایگزین ایران کنند امابا توجه به اینکه شش میلیارد دلار از صادرات ما به چین است این جایگزینی کار آسانی نخواهد بود.
وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی میتواند نیازهای ارزی کشور را تامین کند، تصریح کرد: در این شرایط باید از طرح مباحث غیرکارشناسی و جوسازی جلوگیری شود مثلا هدف از سیاست ارزی این نبود که هزینه تولید بالا برود.
مهدوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر صنعت پتروشیمی در سه مورد ارزی دچار ضربههای اقتصادی شده یکی اینکه ما محصولاتمان را در بورس با ارز نرخ روز فروختهایم اما اکنون باید با دلار 4200 تومان آن را عرضه کنیم و این در حالی است که دلالی در بورس ادامه دارد. موضوع دوم اینکه ارز ما به صورت آزاد و با مزایده به صرافیها فروخته میشود اما اکنون باید آن را در سامانه نیما بفروشیم. مسئله سوم اینکه قیمت خوراک نیز به قبل برگشته است.
وی در ادامه با بیان اینکه ما از 22 فروردین امسال کالایمان را با ارز 4200 تومان فروختهایم، یادآور شد: این صنعت متعلق به ملت ایران است چرا که از امکانات این کشور استفاده شده تا تولید صورت گیرد بنابراین باید در بحرانها به کشور کمک کنند. اما میبینیم که محصولی مثل پت را که ما با نرخ 6800 تومان میفروشیم و صادراتی نیز در این زمینه نداریم ولی اکنون با نرخ 12 تا 16 هزار تومان در بازار فروخته میشود و یا شاهدیم که نیاز محصولات پلیمری در کشور سه برابر شده است. کسانی که هیچ وقت سمت بورس نمیآمدند اکنون دائما در بورس رفت و آمد کرده و خرید میکنند و نمیگذارند محصولات به دست مصرف کننده واقعی و صنایع پایین دستی برسد در مقابل میبینیم که عدهای این گونه مطرح میکنند که پتروشیمیها صنایع پایین دستی را دور میزنند.
مهدوی با بیان اینکه بحث فروش ارز از ابتدای امسال در سه مقطع زمانی انجام شده گفت: مقطع اول از اول فروردین تا 20 فروردین 97 و دوره قبل از سیاستهای ارزی بوده، از تاریخ 21 فروردین تا 15 اردیبهشت نیز راهاندازی سامانه ارزی را داشتیم و از 15 اردیبهشت تا امروز نیز سامانه ارزی اجرا شده است. ما در دوره اول که هنوز سیاستهای ارزی اعمال نشده بود 260 میلیون دلار ارز وارد کشور کردیم، در مقطع دوم زمانی که سیاست ارزی اعلام شد ولی سامانه نیما نبود 250 میلیون دلار با نرخ 4200 تومانی عرضه کردیم و از آن زمان تا 31 خرداد نیز یک میلیارد و 250 میلیون دلار به سامانه نیما دادیم.
وی با بیان اینکه از 4 نوامبر هر چه جلوتر برویم تحریمها شدت میگیرد، خاطرنشان کرد: در این شرایط ما باید تدابیری بیاندیشیم و کالاها و تجهیزاتی را که با شدت گرفتن تحریمها احتمال ورودشان به کشور سختتر میشود خریداری میکنیم یعنی از ارز خودمان بیشتر استفاده میکنیم تا واحدها دچار مشکل نشود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی با بیان اینکه ما به دلیل واردات بیشتر کالا و تجهیزات ضروری پتروشیمی نسبت به سه ماهه سال قبل ارز کمتری را ارائه دادهایم یادآور شد: در این رابطه حتی برخی شرکتهای خارجی درخواست داشتند که کار را سرعت دهیم.