به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، گروههای صنایع آلمان روز یکشنبه در آستانه دیدار ژان کلود یونکر, رئیس کمیسیون اروپا با دونالد ترامپ, رئیس جمهور آمریکا در این هفته, هشدار دادند تعرفه هایی که آمریکا اعمال کرده یا تهدید به اعمال می کند, ممکن است به ضرر خود آمریکا تمام شود.
واشنگتن با استناد به دلایل امنیتی, از یکم ژوئن تعرفه هایی را بر واردات فولاد و آلومینیوم از اتحادیه اروپا, کانادا و مکزیک اعمال کرد. ترامپ هم اکنون تهدید می کند دامنه تعرفه ها را افزایش خواهد داد و این تعرفه ها را بر واردات خودرو و قطعات خودرو از اتحادیه اروپا نیز اعمال خواهد کرد. یونکر قرار است چهارشنبه با ترامپ درباره تجارت تبادل نظر کند.
دیتر کمپ رئیس اتحادیه صنایع آلمان در گفتگو با روزنامه ولتام سونتاگ گفت: تعرفه هایی که به بهانه امنیت ملی اعمال شده است, باید لغو شود. وی گفت: یونکر باید به ترامپ بگوید، آمریکا با اعمال تعرفه بر واردات خودرو و قطعات به خود آمریکا ضرر خواهد زد.
صنعت خودروسازی آلمان بیش از 118 هزار نفر را در آمریکا به کار گرفته است و 60 درصد تولیدات آنها صادر می شود. رئیس اتحادیه صنایع آلمان گفت: اروپا نباید اجازه دهد که از آن اخاذی شود و باید در آمریکا قوی ظاهر شود.
پیتر آلتمایر, وزیر اقتصاد آلمان یکشنبه در گفتگو با شبکه رادیویی ابراز امیدواری کرد هنوز امکان پیدا کردن راه حلی که برای هر دو طرف جذاب باشد, وجود داشته باشد. وی گفت: برای ما, (چنین راه حلی) به این معناست که ما از از بازارهای آزاد و تعرفه های پایین حمایت می کنیم.
وی با بیان اینکه احتمال اعمال تعرفه های آمریکا بر خودرو اتحادیه اروپا بسیار جدی است, تاکید کرد کاهش تعرفه های بین المللی در 40 سال گذشته و گشایش بازارها مزایای بزرگی برای شهروندان داشته است.
مقامات اتحادیه اروپا تلاش کرده اند توقعات را درباره دستاوردهای احتمالی گفتگوی یونکر با ترامپ پایین بیاورند. این مقامات ایده ها را مبنی بر اینکه یونکر با طرحی جدید برای بازگرداندن حسن روابط راهی واشنگتن خواهد شد, کم اهمیت شمردند.
آلتمایر, وزیر اقتصاد آلمان گفت ارزیابی تاثیر تعرفه هایی که آمریکا می خواهد بر واردات خودرو اعمال کند, بر اقتصاد آلمان دشوار است, اما وی گفت: در تعرفه های اعمال شده بر آلومینیوم و فولاد, صحبت از بیش از شش میلیارد یورو بود. اما در این مورد (اعمال تعرفه بر واردات خودرو) صحبت از رقمی ده برابر این رقم است.
وی با ابراز امیدواری درباره اجتناب از حذف فرصت های شغلی تصریح کرد تجارت بین اروپا و آمریکا حدود یک سوم کل تجارت جهانی را تشکیل می دهد. وزیر اقتصاد آلمان گفت: می توانید تصور کنید اگر ما تحت تاثیر تبعات سردی روابط آلمان و آمریکا یا اروپا و آمریکا قرار بگیریم, این پیامدهای منفی به بسیاری در اطراف ما نیز سرایت خواهد کرد, بنابراین این وضعیت بسیار خطرناک است و به همین دلیل باید در سریع ترین فرصت ممکن به این جنگ (تجاری) پایان دهیم.
اریک شوویتزر, رئیس اتاق بازرگانی آلمان به روزنامه ولتام سونتاگ گفت: اقتصاد آلمان دهه ها متکی بر بازارهای آزاد و یک نظام تجارت جهانی معتبر بوده است. وی گفت: اما هر روز شرکت های آلمانی احساس می کنند که شکاف بین اروپا و آمریکا عمیق تر می شود.