پخش زنده
امروز: -
بوربور روستایی مستعدّ کشاورزی و دامداری از توابع بخش مرکزی شهرستان بجنورد ، زخمی چندین ساله و بی مرهم را تحمل می کند، زخم آب شور.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خراسان شمالی ساکنان این روستا 20 سال پیش یک حلقه چاه برای آب شرب حفر کردند اما متأسفانه به آب شور رسیدند و همان آب را با لوله کشی به خانه هایشان رساندند.
ولی حمید روشن روان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان می گوید: آب این چاه در ابتدا دارای کیفیت مطلوبی بود اما بدلیل خشکسالی و حفر چاه های غیر مجاز در اطراف این چاه آب آن به اصطلاح لب شور شده است.
با دهیار روستای بوربور می گوید: در این چند سال تأمین آب شرب 350 خانوار این روستا یک روز در میان با تانکر 10 هزار لیتری آبرسانی می شود.
زین العابدین منفردی که یکی از اعضای شورای اسلامی این روستاست، می گوید: علاوه بر شوری آب لوله کشی، بیماری های عفونی، داخلی و کم بینایی که در اثر آب بی کیفیت است کام مردم روستا را دو چندان خشک کرده است.
حبیب ابراهیمی یکی از اهالی روستا عصبانی و ناراحت می گوید: ما برای تأمین آب شرب، زمستان و تابستان مجبوریم به روستاهای همجوار مثل روستای استاد برویم که به دلیل ناهمواری مسیر و تردد با موتورسیکلت، با تصادفات مرگبار مواجه می شویم.
به اتفاق رئیس شورای اسلامی روستای بوربور سراغ مدیریت امور آب و فاضلاب روستایی بجنورد رفتیم تا وضعیت آبرسانی به روستا ها را بررسی کنیم.
پهلوانی مدیر امور آب و فاضلاب روستایی بجنورد وضعیت آب روستای بور بور را بهتر از بقیه روستاها عنوان می کند و می گوید: علاوه بر روستای بور بور، به روستاهای قزل قان، قره جنگل، فخرالدین، شعبان و یکه تاز نیز آبرسانی با تانکر انجام می شود و در این میان، روستای بوربور با وجود آب شور، از بقیه روستاهایی که با تانکر آبرسانی می شود شرایط بهتری دارد.
پهلوانی اذعان می کند: تامین آب شرب روستای بوربور در کنار 66 روستای دیگر شامل33 روستای مانه و سملقان و 34 روستای بجنورد، از سد شیرین دره باید انجام شود که در دستور کار است و در چند مرحله انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه برای تامین آب شرب روستای بوربور از سد شیرین دره باید فاصله 40 کیلومتری این روستا تا سد شیرین دره لوله کشی شود، می گوید: تا کنون 10 کیلومتر یعنی تا روستای تاتار با اعتباری بالغ بر 5 میلیارد تومان انجام شده است.
به گفته پهلوانی برای 30 کیلومتر باقی مانده 15 میلیارد تومان مورد نیاز است که با تامین اعتبار مورد نیاز لوله کشی در مدت 6 تا 9 ماهو در غیر اینصورت 2 تا 3 سال زمان لازم است.
غلامحسن خانی رئیس شورای اسلامی روستای بوربور هم برای رفع این مشکل پیشنهاد می کند، روستای بوربورکهنه، از سه چشمه که در پنج کیلومتری این روستا قرار دارد آبرسانی شود.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی بجنورد با استقبال از این پیشنهاد می گوید: کارشناسان سازمان آب را برای بررسی وضعیت آب چشمه های بوربور کهنه، که از آب های سطحی به شمار می رود، اعزام می کنیم.
تامین آب روستاهای بجنورد از سد شیرین دره
محبتی معاون توسعه شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی هم با اشاره به اینکه در حال حاضر آب 14 روستای بجنورد از سد شیرین دره تأمین می شود، می گوید: 9روستای دیگر هم تا پایان اردیبهشت ماه سال 98 از این آب بهره مند می شوند.
وی می افزاید: تاکنون برای آبرسانی به 14 روستای بجنورد 8 میلیارد و 600 میلیون تومان هزینه شده اما براساس برآوردها، برای اتمام کار به 28 میلیارد تومان نیاز داریم که با تخصیص بموقع اعتبارات، امیدواریم تا سال 99 آبرسانی به این 67 روستا انجام شود.
وحید واسطه، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی هم با اشاره به اینکه این استان دارای 8 سد است، می گوید: این سدها دارای 226 میلیون متر مکعب ظرفیت است و اکنون 65 میلیون متر مکعب یعنی 29 درصد مخازن سدها پر است .
اما حمید روشن روان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی می گوید تعداد محدودی از روستاها از آب سدها استفاده می کنند و99 درصد آب شرب 671 روستای این استان از 450 حلقه چاه، قنوات و چشمه ها تامین می شود.
اگرچه با توجه به کاهش بارندگی ها در چند سال اخیر، تلاش مسئولان برای فرهنگ سازی مصرف بهینه آب و آموزش مدیریت صحیح آن به آینده سازان کشور، نقش آفرین بوده است اما آنطور که پیداست تامین آب شرب و بی نیاز شدن روستاییان از مهاجرت به شهرها، مسئله ای است که همت و عزم خود مردم را می طلبد تا بالاخره روزی انتظار ساکنان روستای بوربور و روستاهایی از این دست به پایان برسد و کامشان با آب گوارا، شیرین شود.
نویسنده : ملیحه کیوان پور