برعکس برخی دوستان؛
علی نژاد: برای کاهش سهمیه ووشو چانه زنی کردیم
رییس فدراسیون ووشو گفت: برعکس برخی دوستان، ووشو برای کوچک کردن کاروانش در بازیهای آسیایی جاکارتا، چانه زنی کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ مهدی علی نژاد رییس فدراسیون ووشو در نشست خبری این فدراسیون در آستانه بازیهای آسیایی جاکارتا و پالمبانگ گفت: در هفتمین دوره رقابتهای جهانی ووشو ردههای سنی در برزیل برای نخستین بار در مجموع تالو (اجرای فرم) و ساندا (مبارزه) دختران و پسران قهرمان جهان شدیم که این موضوع نشان از توجه ویژه فدراسیون ووشو به ردههای سنی است. مدال آوران ردههای سنی آینده سازان ووشو در بازیهای آسیایی چهار سال آینده هستند. نمیتوانیم به راحتی از مدال در ووشو حرف بزنیم، چون قهرمان پروری در این رشته زمان بر است و حداقل چهار سال زمان نیاز داریم تا قهرمانی را برای مسابقات رسمی مهم آماده کنیم.
نزدیک مسابقات یاد ووشو میافتند
وی افزود: عادت کرده ایم که همیشه به آینده نزدیک فکر میکنیم. نزدیک المپیک یادمان میافتد که برای این مسابقات برنامه ریزی کنیم، اما ورزش یک مسیر ممتد و طولانی برای نتیجه گیری دارد.
رییس فدراسیون ووشو گفت: بعد از بازیهای آسیایی اینچئون نتایج ووشو فراموش شد، چون ما در المپیک غایب بودیم. برای این دوره از بازیهای آسیایی، تنها ۱۰ درصد بودجه فدراسیون افزایش یافت و مبلغ آن هم در سایت کمیته ملی المپیک مشخص است، با این حال فدراسیون ووشو سرپا ایستاده است و به کارهایش ادامه میدهد. پارسال قهرمان بزرگسالان جهان شدیم و امسال قهرمان ردههای سنی جهان، چون فدراسیون تنها به منابع دولتی تکیه نمیکند. امیدوارم بعد از جاکارتا ووشو فراموش نشود و نزدیک بازیهای آسیایی آینده برای مدال آوری از ووشو یاد نکنیم.
وی با اشاره به حذف یک وزن مسابقات ووشو از بازیهای آسیایی جاکارتا افزود: با توجه به شرایط میزبان در بازیهای آسیایی این دوره، وزن ۷۵- کیلوگرم از مسابقات ووشو حذف شد در حالیکه این وزن برای ایران مدال آور بود. با این تصمیم یک مدال طلای ما از دست رفت چرا که یوسف صبری قهرمان جهان ووشوکار ایران در این وزن بود.
علی نژاد گفت: حذف برخی اوزان فقط مختص ووشو نیست و تصمیماتی است که میزبان با هماهنگی شورای المپیک آسیا گرفته و در برخی رشتهها اتفاق افتاده است. در آسیا همیشه سبک وزنها در اولویت هستند. با این حال اوضاع بدی برای ووشو نمیبینیم و با همه تغییرات و اوضاع مالی شرایط مان خوب است.
وی درباره برنامههای تدارکاتی فدراسیون برای تیمهای ملی افزود: چهار ماه اردو برای ملی پوشان برپا کردیم. ووشوکاران از فیلترهای مختلفی عبور کردند و در ترکیب تیم اعزامی قرار گرفتند. برای برگزاری برنامههای تدارکاتی با کمبود منابع مالی روبرو بودیم و برای صرفه جویی تصمیم گرفتیم در ایران اردوی تدارکاتی داشته باشیم. جام بین المللی پارس را با حضور کشورهای خوبی برگزار کردیم که ملی پوشان هم در آن شرکت کردند و مسابقه تدارکاتی خوبی برای آنها بود.
رییس فدراسیون ووشو گفت: در جام پارس حریفان خوبی مثل هند حضور داشتند و پس از آن هم اندونزی با هزينه خودش در تهران اردوی مشترکی برپا کرد. در این اردو بانوان هم توانستند حریفان تدارکاتی خوبی داشته باشند. ۲ هفته قبل هم خواهران منصوریان به همراه مربیانشان در چین تمرین کردند.
از مربیان چینی قبلی راضی نبودیم
وی در خصوص استفاده از مربیان خارجی در تیم ملی افزود: در ۲ بخش ساندا و تالوی بانوان از مربیان چینی استفاده کردیم. این مربیان جدید هستند، چون از قبلیها راضی نبودیم و میدانستیم نمیتوانند نتایج خوبی در بازیهای آسیایی برای ما کسب کنند. برای ساندای مردان هم چهار سال است که حسین اوجاقی سرمربی تیم ملی است و به خوبی نتیجه میگیرد و با تجربه است.
علی نژاد با اشاره به اعزام ۹ ووشوکار به بازیهای آسیایی جاکارتا گفت: چهار نفر در بخش ساندای مردان داریم. در وزن ۵۶- کیلوگرم رضا سبحانی از سال ۲۰۱۱ در ردههای پایه پرورش یافته است و در بزرگسالان اولین تجربه خود را در جاکارتا خواهد داشت. در وزن ۶۰- کیلوگرم عرفان آهنگریان، قهرمان آسیا در سال ۲۰۱۶ بوده و با مدالهای زیادی در بخش پایه و بزرگسالان برای جاکارتا انتخاب شده است.
وی ادامه داد: در وزن ۶۵- کیلوگرم فرود ظفری پارسال طلای بازیهای کشورهای اسلامی را کسب کرد و در انتخابیها موفق بود و در وزن ۷۳- کیلوگرم محسن محمدسیفی یکی از پرافتخارترین ورزشکاران آسیایی است. او بعد از احسان حدادی که سه طلای بازیهای آسیایی را دارد، با ۲ مدال طلای این بازیها، چهار طلای جهان و ۲ طلای آسیا به جاکارتا اعزام میشود.
حضور دوباره خواهران منصوریان در بازیهای آسیایی
رییس فدراسیون ووشو در مورد تیم ملی ساندای بانوان گفت: در ساندای بانوان تنها ۲ وزن داریم. در وزن ۵۲- کیلوگرم الهه منصوریان و در وزن ۶۰- کیلوگرم شهربانو منصوریان به بازیهای آسیایی اعزام میشوند. ووشوکاران باتجربهای هستند که هر کدام با کوله باری از مدال و تجربه به تیم ملی راه یافته اند. در واقع برای دومین بار است خواهران منصوریان به بازیهای آسیایی اعزام میشوند.
وی افزود: خواهران منصوریان در ورزش بانوان رکورددار هستند. مریم هاشمی که خداحافظی کرده است، همراه با شهربانو منصوریان هر یک چهار طلای جهان دارند که فکر نمیکنم بانوی ورزشکار دیگری صاحب این عنوان باشد.
نگاه حمایتی نسبت به بانوان داریم
علی نژاد در خصوص اعزام نکردن تیم تالوی مردان به بازیهای آسیایی جاکارتا گفت: با تصمیم من و کادر فنی تیم ملی، در تالوی مردان نمایندهای در جاکارتا نداریم، چون کاروان ووشو با نگاه کیفی اعزام میشود. با اینکه کمیته ملی المپیک به ووشو سهمیه کامل داد، اما فدراسیون برعکس برخی همکاران چانه زنی برای افزایش سهمیه نداشت و درخواست کاهش سهمیه را کردیم، اما با نگاه حمایتی به بخش بانوان، تالوکار در این بخش داریم. زهرا کیانی و هانیه رجبی که هر دو ۱۰ سال در اردوهای تیم ملی حضور دارند همراه با فاطمه حیدری از مدال آوران ما هستند که برای بازیهای آسیایی جاکارتا انتخاب شده اند.
وی ادامه داد: جالب است بدانید که رشته ووشو از سال ۱۹۹۰ به بازیهای آسیایی اضافه شده است و ایران هم از سال ۱۹۹۸ ووشوکار به این بازیها اعزام کرده است. در بازیهای آسیایی احسان پیغمبری در تالو تنها مدال آور ایران بوده است و بقیه مدالهای ووشو در بخش ساندا کسب شده است.
رییس فدراسیون ووشو گفت: در سال ۱۹۹۸ با پنج ووشوکار، در سال ۲۰۰۲ با هفت ووشوکار، در سال ۲۰۰۶ با هفت ووشوکار به بازیهای آسیایی رفتیم و بانوان ووشوکار از بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ به کاروان اعزامی اضافه شدند. در آن دوره با توجه به برخی شرایط بهترین نتیجه را کسب کردیم و برای نخستین بار خدیجه آزادپور با کسب مدال طلا، اولین بانوی ورزشکاری لقب گرفت که در رشتههای انفرادی بانوان صاحب مدال طلا میشود. در آن دوره هشت ووشوکار مرد و ۲ ووشوکار بانو داشتیم. در سال ۲۰۱۴ هم ۶ ووشوکار مرد و چهار ووشوکار بانو اعزام شدند و در این دوره تعداد بانوان بیشتر از مردان است.
نمیخواستیم سیاهی لشگر اعزام کنیم
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط مالی فدراسیون تالوکاران مرد میتوانستند از میدان جاکارتا برای کسب تجربه استفاده کنند، افزود: معتقدم باید در بازیهای آسیایی و المپیکی اعزامها با نگاه کیفی باشد، چون این میدانها جای کسب تجربه نیست. تجربه باید در جای دیگری کسب شود و در بازیهای المپیکی مورد استفاده قرار گیرد. روند تالوکاران برای مدال آوری در بازیهای آسیایی جاکارتا خوب نبود و و ما نمیخواستیم سیاهی لشگر اعزام کنیم. مسئولیتی در کمیته ملی المپیک ندارم، اما در فدراسیون خودم تصمیم گیرنده هستم.
با لابی و گفتگو مدال نمیگیریم
علی نژاد ادامه داد: اعتقاد دارم که اگر با ۹ ورزشکار برویم چهار مدال بگیریم بهتر از آن است که با ۱۳ ورزشکار اعزام شویم و چهار مدال بگیریم. چون مدال آوری سایرین تحت الشعاع ناکامها قرار میگیرد. بازیهای آسیایی برای ووشو مهم است، چون همه قهرمانان این رشته در قاره آسیا حضور دارند و از لحاظ کیفی هم در سطحی بالاتر از میدان جهانی بوده، در حالی برای برخی رشته ها، آسیا زنگ تفریح است. در بازیهای آسیایی با گفتگو و لابی نمیتوانیم مدال بگیریم.
وی با اشاره به کسب یک مدال طلا، ۲ نقره و یک برنز ووشو در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون گفت: امیدوارم بتوانیم در بازیهای آسیایی جاکارتا مدالهای دوره قبل را تکرار کنیم. این موضوع به معنای پیش بینی نیست و با توجه به شرایط مالی که داریم اگر بتوانیم مدالهای قبلی را تکرار کنیم برایمان خوب است.
پاداش ۵ هزار دلاری فدراسیون به طلاییها
رییس فدراسیون ووشو در خصوص قولهای مسئولان ورزش به ووشو افزود: ووشوکاران ما باانگیزه اند، اما من براساس احساس تصمیم نمیگیرم و کار خود را انجام میدهیم. بحث توسعه آکادمی ملی ووشو وجود دارد، با این حال قول داده ایم هر یک از ووشوکارانی که بتوانند در بازیهای آسیایی جاکارتا صاحب مدال طلا شوند، پنج هزار دلار پاداش دریافت کنند و این جایزه جدا از پاداش کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش است.
ووشوکاران میتوانستند پرچمدار شوند
وی درباره انتخاب کیمیا علیزاده به عنوان پرچمدار بازیهای آسیایی جاکارتا گفت: تصمیم گیرنده برای انتخاب پرچمدار کاروان ایران در بازیهای آسیایی جاکارتا هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک بود. فدراسیون ووشو در نامهای درخواست پرچمداری برای خواهران منصوریان و محسن محمدسیفی را کرد، چون مشخصات قهرمانی و اخلاق را برای این عنوان داشتند، ضمن آنکه رشتههای دیگر به علت المپیکی بودن فرصت کسب عنوان پرچمداری را داشتند، اما شانسی برای ووشوکاران برای این موضوع نیست. با این حال ما به تصمیم کمیته ملی المپیک احترام گذاشتیم.
امیدوارم پرچمداری فشار روانی نداشته باشد
علی نژاد افزود: برای کیمیا علیزاده که از قهرمانان بزرگ ورزش کشور است، آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم پرچمداری کاروان برای او فشار روانی نداشته باشد.
وی با بیان اینکه بازیهای آسیایی متعلق به همه است، گفت: در این دوره از بازیهای آسیایی شرایط فرق دارد. رشتههای مدال آور در روزهای اول به میدان میروند و خیلی نباید در انتظار کسب مدال بمانیم، اما خواهش میکنم برای نقد اجازه دهیم مسابقات به پایان برسد و سطح توقعات را بالا نبریم.