پخش زنده
امروز: -
طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی نخستین بار در کشور برای مبارزه با تهاجم فرهنگی از سال ۱۳۷۱ در شهر سامان از توابع استان چهارمحال و بختیاری آغازشد.
طرحی فرهنگی که در طول سالیان اجرایش به گفته نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته و از آن به عنوان طرحی "ابتکاری" که باید به عنوان الگو در دیگر شهرهای کشور هم اجرایی شود؛ یاد کرده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز چهارمحال و بختیاری، با گذشت 27 سال از اجرای طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی، این روزها مهدیه مصلای امام خمینی(ره) شهرکرد، صحنه برگزاری بیست و پنجمین دوره این طرح با عنوان "انقلابی؛ بایدها و نبایدها" است؛ طرحی که حالا مشتاقانی از سنین مختلف نوجوان، جوان و بزرگسال را دارد.
"این طرح را دوستانم به من معرفی کردند، مسائلی که در این طرح فرهیختگان و سخنوران مطرح می کنند نیاز جامعه و در جزء به جزء زندگی تاثیر گذار است" ؛ صحبت های علی، جوان 17 ساله ای است که حالا مجذوب این طرح و یکی از مبلغانش شده است.
آقای علوی 50 ساله هم می گوید: "سه سال متوالی در این طرح شرکت کردم، اما تبلیغات بیشتری می خواهد، نطق سخنرانان و مطالبشان موجب روشنفکری می شود و مجهولاتی را از ذهن آدم پاک می کند و اگر اشتغال جوانان هم مطرح شود بهتر است".
خانم مرادی هم می افزاید: "اساتید به لحاظ طبع سخنرانی و نطق تأثیرگذارند و احساس خستگی نمی کنیم؛ حضوری بودن به دور از فضای مجازی باعث می شود تا شرکت کنندگان مطالب را بهتر جذب کنند".
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد می گوید: طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی فرصتی برای باورمند کردن جامعه است و گفتن و شنیدن، یکی از کارهای مهم سنتی برای تقویت معارف و باورهاست.
حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام افزود: مباحث مهمی از حوزه معارف دینی و باید و نبایدها در این نشست ها مطرح می شود؛ انتظار است این نشست ها در شأن مردم و در راستای مطالبات آنان در حوزه دین و انقلاب باشد.
طرحی شناسنامه دار و مورد تأیید و تأکید رهبر معظم انقلاب:
طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی، طرحی شناسنامه دار و مورد تأیید و تأکید رهبر معظم انقلاب است.
این طرح پاسخی به ندای رهبر معظم انقلاب در مبارزه با تهاجم و شبیخون فرهنگی بود که با ابتکار حجتالاسلام و المسلمین نکونام از سال ۱۳۷۱ آغاز و به مدت 5 سال در شهر سامان برگزار شد.
با انتصاب آقای نکونام به عنوان امامت جمعه گلپایگان طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی مدت ۱۴ سال به طور مداوم در شهرستان گلپایگان به کار خود ادامه داد و ثمرات فرهنگی بیشماری به ارمغان آورد.
در سال۱۳۹۰ که به دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین نکونام به نمایندگی معظم له در استان چهارمحال و بختیاری و امامت جمعه شهرکرد منصوب شد؛ این طرح باشکوه بیشتری در شهرکرد ادامه پیدا کرد.
توجه خاص و ویژه مقام معظم رهبری به طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی از اولین سال برگزاری تاکنون از نکات قابل ذکر در این طرح ماندگار است.
مقام معظم رهبری در سمینار سراسری، دیدار با ائمه جمعه سراسر کشور آنان را به الگوگیری از این برنامه فرامیخوانند و یکی از توصیههای اکید رهبر معظم انقلاب هنگام انتصاب حجت الاسلام و المسلمین نکونام در چهارمحال و بختیاری تداوم همین برنامه فرهنگی در این استان بوده است.
مسائل اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی و سیاسی از موضوعات طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی است که با حضور 81 نفر از علمای تراز اول کشوری و شخصیتهای بزرگ حوزوی تاکنون به کار خود ادامه داده است.
از نکات ارزشمند این طرح، تنوع موضوعات با 71 سرفصل و حضور چشمگیر جوانان بهصورت خودجوش، چاپ و انتشار 33 جلد کتاب با 10 هزار و 744 صفحه و هفت جلد کتاب آماده چاپ، بارگذاری سخنرانی ها در پایگاه مخصوص طرح به آدرس tmechb.ir و پوشش از طریق رسانه ها است که امکان استفاده همگان را از طریق رسانه ملی فراهم کرده است.
حسین گنجی، مسئول دبیرخانه طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی می گوید: بازخوانی و بررسی یک حرکت و برنامه مستمر فرهنگی و اعتقادی با عنوان طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی که ربع قرن سابقه اجرایی در کشور دارد و اساس آن مبارزه با تهاجم فرهنگی است به خوبی یک ضرورت انکارناپذیر را در این عصر آشکار می کند.
انقلابی؛ باید ها و نبایدها، نسخه نجات بخش:
بیست و پنجمین دوره طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی تا 14 مرداد هر شب هم زمان با اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء با حضور حدود 600 نفر از اقشار مختلف مردم در مهدیه مصلای امام خمینی(ره) ادامه دارد.
مهمانان این برنامه فرهنگی آیات عظام و حجج اسلام آقایان فرحزاد، صدیقی، حاج علی اکبری، مروی، آقاتهرانی، حسینی قمی، میرباقری، خسروپناه، رفیعی، ماندگاری و حیدری کاشانی هستند.
مسئول دبیرخانه طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی، با بیان این که عصر حاضر به ارتباطات و فناوری اطلاعات معروف شده و پیشرفت های چشمگیری در عرصه های مختلف تعجب بشر را برانگیخته است؛ می گوید: یک واقعیت تلخ، روابط انسانی و جامعه بشری را در این زمان تهدید می کند و آن هم دوری از معنویت و اعتقادات است.
حسین گنجی می گوید: بیست و پنجمین دوره طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی با موضوع «انقلابی؛ بایدها و نبایدها» نسخه نجات بخش و راه حل شفابخش بسیاری از مشکلات اعتقادی و مسائل جامعه است.
وی می افزاید: هدف از برگزاری طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی این است که جامعه اسلامی که حاصل و خون بهای هزاران شهید گلگون کفن است را یک گام به سوی باورها و اعتقادات اساسی مکتب اسلام ناب جلو ببریم و اُنس و اُلفت بیشتر علمای دین، اساتید و اندیشمندان را با مردم برقرار کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام می گوید: ما این رویه را رویه سنتی می دانیم و رهبر معظم انقلاب هم به این اعتقاد دارند و می دانند که ما چه می کنیم؛ در تمام این سال هایی که طرح تقویت مبانی اعتقای شکل گرفته است مدام و مستمر در جریان گزارش هایش هستند؛ یعنی می دانند که جلسه سخنرانی و گفتن و شنیدن است و این بزرگان می آیند و جلسه شکل می گیرد و در حواشی آن هم بعضی مطالب دیگر جنبی بیان می شود.
نماینده ولی فقیه در استان خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب همین گفتن و شنیدن را یکی از کارهای مهم سنتی برای تقویت معارف و باورها می دانند و به طور مستمر این طرح را دنبال، تشویق، تعریف و تأیید می کنند.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام اضافه کرد: ما الان خیلی هایمان به انقلابی بودن به معنای واقعی نرسیده ایم و باید روی انقلابی بودن به عنوان یک گفتمان در جامعه کار کرد.
مسئول دبیرخانه طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی می گوید: طرح هایی مثل ولایت دانشجویی، ضیافت اساتید، دانش آموزی و موسسه امام خمینی(ره) قم در کشور الگو برداری شده از طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی است.