پخش زنده
امروز: -
طرح پژوهشی آدامس دارویی کلوتریمازول در دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اجرا و فرمولاسیون وخواص آن ارزیابی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس دانشکده داروسازی وعلوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: این طرح پژوهشی حاصل تلاش شکوفه کرباسی زاده دکترای عمومی با راهنمایی دکتر ابوالفضل اصلانی به شماره طرح تحقیقاتی 364801 به ثبت رسیده است.
عباس جعفریان دهکردی، آدامس های دارویی را سامانه مناسبی برای دارورسانی سیستمیک و موضعی از راه دهان معرفی کرد و افزود: با ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن ضایعات قارچی در حفره دهانی ایجاد می شود و یکی از درمان های دارویی اصلی استفاده از کلوتریمازول به صورت موضعی است.
وی هدف از این مطالعه را طراحی، فرمولاسیون و ارزیابی خواص فیزیکوشیمیایی آدامس دارویی کلوتریمازول دانست و گفت: در این طرح داروسازی 12 فرمول در مقادیر پایه های نرم و سخت همچنین شیرین کننده ها طراحی و ارزیابی شد.
رییس دانشکده داروسازی وعلوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: در این طرح علمی، پودر کلوتریمازول همچنین شیرین کننده ها شامل مانیتول، زایلیتول، مالتیتول، شکر و گلوکز مایع به این مخلوط اضافه و مخلوط شد.
عباس جعفریان دهکردی گفت: آدامس های ساخته شده با یکنواختی وزن، محتوا و بررسی آزادسازی کلوتریمازول از پایه آدامس و ارزیابی خواص مکانیکی ارزیابی و به عنوان برترین فرمولاسیون از لحاظ خواص ارگانولپتیک شناخته شد.
وی افزود: در مرحله نهایی طعم دهنده های توتی فروتی و اکالیپتوس انتخاب و توتی فروتی به عنوان مناسبت ترین طعم دهنده برگزیده و در نتایج حاصل از آزادسازی دارو از پایه آدامس مشخص شد که این فرمولاسیون پس از 30 دقیقه 89 و پس از 45 دقیقه 96 درصد از مقدار کلوتریمازول را آزاد کرده است.