پخش زنده
امروز: -
معاون درمان وزارت بهداشت: در استانهای مختلف، خدمات دندانپزشکی به صورت پراکنده به بیماران ارائه میشود، اما با تلاشهای مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری ها، مراکزی تحت عنوان مراکز درمانی بیماران خاص درحال راه اندازی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکتر قاسم جان بابایی در نشست سراسری رؤسا و کارشناسان امور دندانپزشکی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور درخصوص ارائه خدمات دندانپزشکی به بیماران خاص، گفت: در استانهای مختلف، خدمات دندانپزشکی به صورت پراکنده به بیماران ارائه میشود، اما با تلاشهای مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری ها، مراکزی تحت عنوان مراکز درمانی بیماران خاص درحال راه اندازی است که خدمات مربوط به این بیماران به صورت تجمیع شده به آنها ارائه خواهد شد.
وی با بیان اینکه به رغم اقدامات صورت گرفته در بخش دندانپزشکی، همچنان در بخش درمان، به ساماندهی اقدامات بیشتری در این بخش نیازمندیم، افزود: یکی از اقداماتی که از پارسال آغاز شده و باید تقویت شود، ارائه خدمات دندانپزشکی شبانه روزی به ویژه در ایام تعطیل و نوروز بود که منجر به رضایتمندی مردم شد، زیرا ساماندهی مراکز درمانی دندانپزشکی شبانه روزی از سردرگمی مردم در مواقع ضرور جلوگیری میکند.
دکتر جان بابایی گفت: در مرحله اول، ۶۰ مرکز درمانی بیماران خاص ساماندهی شده است و در مرحله دوم ۳۰ مرکز دیگر اضافه خواهد شد که خدمات دندانپزشکی نیز یکی از خدماتی است که در این مراکز به بیماران خاص ارائه میشود. زیرا خدمات دندانپزشکی این بیماران مغفول مانده بود و اکنون با استقرار واحد دندانپزشکی در کلینیکهای بیماران خاص، میتوان خدمات بهتری به آنها ارائه داد.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص راه اندازی بخش دندانپزشکی در بیمارستانها افزود: اقدام دیگری که لازم است عملی شود، راه اندازی بخش دندانپزشکی در برخی بیمارستانهای منتخب براساس سطح بندی درمان و نیازهای منطقه است.
وی با بیان اینکه سطح بندی خدمات دندانپزشکی از جمله اقدامات ضروری در این بخش است، گفت: مردم برای انجام تمام خدمات دندانپزشکی به متخصص مراجعه میکنند، درحالی که ممکن است بسیاری از اقدامات درمانی در زمینه دندان، در حیطه دندانپزشک عمومی باشد.
معاون درمان وزارت بهداشت، افزود: در راستای سطح بندی خدمات دندانپزشکی، میتوان نظام ارجاع تعریف کرد تا در مراکز دولتی خدمات عمومی را دندانپزشک عمومی و خدمات تخصصیتر را دندانپزشک متخصص ارائه دهد.
دکتر جان بابایی با بیان اینکه یکی از نقاط مغفول در بخش دندانپزشکی، تدوین راهنماهای بالینی (گایدلاین) و استاندارد خدمت است، گفت: این موضوع جزو برنامههای بخش درمان است.
وی افزود: ذات درمان، نظارت است و نباید نظارت مورد غفلت واقع شود. چنانچه ارائه دهندگان خدمت در مکانهای نامناسب، خدمت نامناسب به مردم ارائه دهند، برنامههای ما موفق نخواهد بود.
وی گفت: پارسال در خصوص نظارتها اقدامات خوبی انجام شده است، اما باید تلاش بیشتری در این زمینه انجام شود، متأسفانه مردم در بخش دندانپزشکی به حقوق خود آشنا نیستند و در صورت مواجهه با تخلف در حوزه دندانپزشکی، کمتر شکایت میکنند.
دکتر جان بابایی افزود: دانشگاههای علوم پزشکی مجریان اصلی در بحث نظارت هستند و وزارت بهداشت وظیفه سیاست گذاری و هماهنگی را دارد، بنابراین امید است با وحدت رویه در دانشگاه ها، نظارتها با جدیت بیشتری پیگیری شود، تا مردم بدانند که مدافع حقوق آنها هستیم.