به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر فرشید علی شعار در برنامه " گفت و گوی اجتماعی " رادیو گفت و گو با موضوع "اهداف سیاسی پشت پرده قاچاق مواد مخدر و دسترسی آسان به این مواد و فقر و حاشیه نشینی" تعریفی از معضل حاشیه نشینی ارائه کرد و افزود : حاشیه نشینی معمولا به مناطق مسکونی اطلاق می شود که در حاشیه شهرها به وجود آمده اند و با شیوه رایج زندگی در شهر و روستا متفاوت است.
وی با بیان اینکه حاشیه نشینی عامل بسیاری از معضلات اجتماعی به ویژه اعتیاد در کلانشهرهاست گفت : محرومیت ، بیکاری و عدم دسترسی به سیستم های آگاهی بخش و کمبود امکانات بهداشتی و خدمات شهری به شدت در مناطق حاشیه نشین به چشم می خورد .
سخنگوی کمیته پژوهشی کانون درمانگران اعتیاد کشور افزود : احساس عدم امنیت مالی ، افسردگی و اضطراب در افراد حاشین نشین از جمله عوامل اعتیاد آنها به مواد مخدر است و سطح بهداشت و درآمد پائین آنها باعث می شود خرید و فروش مواد مخدر به عنوان یک شغل برای آنها محسوب شود.
وی گفت : سوء مصرف مواد مخدر به عنوان یک مسکّن دوم برای این افراد است چراکه با این همه مشکلات برای تسکین دردهای خود به استفاده از مواد مخدر روی می آورند.
علی شعار افزود : کانون کشوری درمانگران اعتیاد ، مراکز تخصصی درمان اعتیاد در کشور است و ما بزرگترین درمان اعتیاد را در دنیا داریم.
وی ادامه داد : ۷۳۰۰ مرکز تخصصی با حدود ۴۰ هزار پرسنل تخصصی و ۱۲ هزار پزشک درمانگر در حال درمان ۱ میلیون بیمار هستند.
مدیر کمیته پژوهشی کانون درمانگران اعتیاد کشور گفت : این مراکز که مبلغی از هیچ ارگانی دریافت نمی کنند با هزینه خود فعالیت دارند و حمایتی
هم از این مراکز درمانی صورت نمی گیرد.
وی افزود : کانون درمانگران کشوری در سال ۱۳۹۶ با ارائه طرح " جنت" برنامه های پیشگیری را برای محلات و مراکز آموزشی اجرا کرد.
علی شعار
علی شعار گفت : درمان رایگان افراد بی بضاعت، ارائه خدمات پزشکی به مناطق حاشیه نشین از جمله برنامه های ما بود که به دلیل عدم حمایت و حتی کند کردن فعالیت ما توسط برخی ارگان ها دچار مشکلاتی شدیم.
وی با بیان اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر همواره حامی کانون درمانگران کشوری بوده است افزود : ما باید روی عملکردهای مختل شده اجتماعی فرد معتاد کار کنیم تا این فرد کار و تعامل اجتماعی خود را از سر گیرد و در این مورد نیاز به حمایت جدی داریم.