درپی نقض حریم خصوصی افراد؛
دادگاهی بی بی سی را به پرداخت جریمه محکوم کرد
دادگاهی در انگلیس، بی بی سی را به علت انتشار تصاویر یورش پلیس به منزل مسکونی کلیف ریچارد به ظن دست داشتن وی در آزار جنسی به جریمه نقدی محکوم کرد .
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از لندن، دادگاهی در انگلیس، بی بی سی را به علت انتشار تصاویر یورش پلیس به منزل مسکونی کلیف ریچارد به ظن دست داشتن وی در آزار جنسی، محکوم و پرداخت 201 هزار پوند جریمه، مجازات کرد.
در سال 2014 میلادی و پس از انتشار اخبار مبنی بر سوء استفاده جنسی افراد مشهور و پولدار انگلیسی از کودکان و زنان، پلیس انگلیس به منزل سر کلیف ریچارد، خواننده پاپ، موسیقیدان و هنرپیشه مشهور یورش برد تا اسناد و مدارکی در این باره پیدا کند. کلیف ریچارد، اتهامات علیه خود را رد کرد و پلیس نیز وی را به جرمی متهم و یا بازداشت نکرد.
بی بی سی با به پرواز در آوردن بالگردهایش، عملیات بازرسی از خانه کلیف ریچارد را به صورت زنده پخش کرد که همین موضوع باعث شد، وی از بی بی سی شکایت کند. بعدها رئیس پلیس منطقه جنوب یورکشایر، به علت دادن خبر بازرسی و نیز همکاری با بی بی سی در زمان بازرسی منزل وی، رسما از کلیف ریچارد عذر خواست.
براساس پرونده کلیف ریچارد در پلیس جنوب یورکشایر، در سال های 1958 تا 1983 میلادی، وی متهم بود به چهار پسر بچه تجاوز کرده است اما دادگاه به علت نبود مدارک کافی، وی را در ژوئن 2016 میلادی، تبرئه کرد. بی بی سی در همان زمان از کیلف ریچارد به خاطر انتشار اخبار چالش برانگیز و پیامدهای روانی آن ها علیه این آهنگساز انگلیسی که در سال 2010 اعلام کرد شهروندی کشور باربادوس در کارائیب را برگزیده است، عذر خواست.
قاضی دادگاه امروز اعلام کرد بی بی سی با انتشار خبر بازرسی منزل کلیف ریچارد، حریم خصوصی وی را نقض کرده است. پلیس منطقه جنوب یورکشایر نیز که کلیف ریچارد از آن شکایت کرده بود، قبلا توافق کرده بود 400 هزار پوند به وی بپردازد تا رضایت وی جلب شود.
از زمان آغاز فعالیت های بی بی سی تاکنون، موارد متعددی از بی توجهی به حریم خصوصی افراد، اهانت به افراد و ملت ها، بی طرفی در انتشار اخبار و گزارش ها، همکاری با سازمان های امنیتی مثلا در زمان کودتای 28 مرداد علیه دولت منتخب مردم ایران و دروغ پراکنی در بنگاه خبر پراکنی انگليس ملاحظه کرد در شماری از موارد، بی بی سی مجبور به پرداخت غرامت و یا عذرخواهی رسمی شده است.
بی بی سی مثلا در ماه مارس 2010 میلادی مدعی شد دولت اتیوپی، پول گرداوری شده برای مبارزه با پیامدهای قحطی را صرف خرید اسلحه کرده است اما در پی شکایت سازمان های خیریه و نیز دولت اتیوپی، بی بی سی نادرستی ادعای خود را پذیرفت و ناچار به عذرخواهی شد.
استخدام کودکان بنگلور به منظور تهیه لباس برای فروشگاه های زنجیره ای، انتشار تصاویر اجساد کشتار جمعی سوریه به جای عراق در سال 2013، پرداخت خسارت 185 هزار پوندی به لرد مک آلپین به علت انتشار خبر نادرست درباره وی در سال 2012 میلادی، توهین مجری به مردم مکزیک در برنامه «تخته گاز» بخشی از شکایت ها علیه بی بی سی از سال 2010 میلادی تاکنون بوده است.