پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان خصوصی سازی: ۷ میلیون نفر از مشمولان دریافت سهام عدالت هنوز شماره شبای خود را اعلام نکرده اند.
میر علی اشرف پورحسینی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: از 47 میلیون نفر مشمول سهام عدالت که در قید حیات هستند تا کنون کمتر از 40 میلیون نفر شماره شبای خود را اعلام کرده اند و حدود 7 میلیون نفر همچنان در طی 15 ماه گذشته تماسی با سامانه دریافت شماره شبا نداشته اند.
وی گفت: از روز شنبه سایت دریافت شماره شبای سازمان خصوصی سازی دوباره برای دریافت شماره حساب مشمولان شروع به کار خواهد کرد و این فرصت که آخرین فرصت اعلام شماره شبا می باشد تنها تا 15 مرداد برقرار است.
پورحسینی ضمن تصریح بسته شدن سایت دریافت اطلاعات مشمولان فوت شده در هفته گذشته افزود: از 16 تیر فرصتی برای وراث فوت شده سهام عدالت فراهم شد تا با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و ارائه مدارکی که از قبل تعیین شده بود اطلاعات خود را وارد کنند تا سازمان خصوصی سازی امکان واریز سود سهام عدالت افراد فوت شده را به حساب وراثشان داشته باشد اما در هفته اول شروع این طرح به دلیل کمبود آموزش دفاتر منتخب پیشخوان برای انجام این طرح توقفی در اجرای آن ایجاد شده تا با آموزش های بیشتر مشکلات دریافت مدارک در این دفاتر برطرف شود و به زودی دوباره طرح دریافت اطلاعات وراث مشمولان فوت شده را در این دفاتر اجرا کنند.
وی ضمن اعلام این نکته که در سال 97 تمامی بنگاه های دولتی حداقل یک بار به مزایده گذاشته خواهند شد گفت: ابتدای سال 97 تعداد بنگاه های دولتی واگذار نشده 631 مورد برآورد شد که تا کنون در مزایده هایی که برگزار شده چهار بنگاه واگذار شده است.
رئیس سازمان خصوصی سازی افزود: برنامه این سازمان این است که تا انتهای سال 97 تمامی 631 بنگاه دولتی در اختیار این سازمان را به بخش خصوصی واگذار کند.
پورحسینی تأکید کرد: البته یکی از مشکلات این سازمان برای واگذاری ها، همان مسأله قدیمی مقاومت در برابر واگذاری است که باعث شده سازمان خصوصی سازی امسال هم همچون سالهای گذشته مجبور به صرف نیرویی مضاعف برای واگذاری بعضی بنگاه ها کند.
وی گفت: البته همه بنگاه ها دارای این مقاومت نیستند و بسیاری از آنها در هنگام واگذاری با همکاری های مالکین فعلی و وزیران دولت همراه هستند اما در همین لحظه می توانم اعلام کنم که تعداد بنگاه هایی که می توانیم آنها را قیمت گذاری کرده و عرضه کنیم اما به دلیل مقاومت مراحل اداریشان کند انجام می شود بسیار زیاد است.
مقاومت مدیران شرکتهای دولتی در برابر خصوصی شدن
رئیس سازمان خصوصی سازی از ادامه دار شدن مقاومت مدیران برخی شرکتهای دولتی از جمله باشگاه استقلال و پرسپولیس در برابر خصوصی سازی خبر داد.
علی اشرف عبدالله پوری حسینی در این نشست با اشاره به مقاومتهای موجود برای خصوصی نشدن برخی شرکتهای دولتی باوجود اختصاص بخشی از سهام آنها برای سهام عدالت افزود: شرکت هواپیمایی کیش ایر، آزمایشگاه فنی مکانیک خاک و شرکت توسعه گردشگری از مهم ترین این شرکتهاست که سازمان خصوصی سازی با برخورد بسیار بد مدیران این شرکتها مواجه شده و تاکنون موفق به دریافت این شرکتها از بخش دولتی نشده است.
وی با اشاره به اینکه مدیران این شرکتها در مقابل خصوصی سازی از بندهای قانونی استفاده می کنند گفت: باوجود نبود ضعف در قانون اصل 44 اما ضعف مجری قانونی مانع از تحقق هدف گذاری انجام شده است.
رئیس سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه نتایج بدست آمده در دنیا نشان می دهد دولت متصدی مناسب برای بنگاه داری نیست ادامه داد: حضور مدیران و کارمندان دولتی که حقوق بگیر هستند و در سود و زیان شرکت مشارکتی ندارند انگیزه ای برای فعالیت موثر در رشد و ترقی آن ایجاد نمی کند.
پوری حسینی با اشاره به وضعیت نابسامان شرکت هپکو اراک افزود: علت وضعیت فعلی شرکت هپکو باز شدن واردات تولیدات مشابه تولیدات این شرکت، شروع تحریم ها و فضای خاص سیاسی کشور در سال 86 است که البته مابقی صنایع نیز با آن مواجه شده است.
وی گفت: شرکت آلومینیوم المهدی نیز با این مشکل مواجه است به نحو ی که پس از واگذاری این شرکت به بخش خصوصی، 450 میلیارد تومان زیان انباشته این شرکت، وام 360 میلیارد تومانی آن به ایدرو و بدهی شرکت به ساچه ایتالیا بزرگترین مشکلات آلومینیوم المهدی بود که هم اکنون بدهی های آن پرداخت شده است و شخص دریافت کننده شرکت درحال ساماندهی به فعالیتهای آن است.