پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، اصلاحات اقتصادی محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در عربستان موجب افزایش بیکاری در این کشور شده است.
طرح های سعودی برای اصلاحات اقتصادی در این کشور که از سال 2016 آغاز شده نتیجه عکس داده و منجر به افزایش بیکاری شده است.در سه دوره سه ماهه سال 2017 میزان بیکاری در عربستان 11.8 درصد بود اما در سه ماهه نخست سال 2018 این رقم به 12.9 درصد رسید که ددر این کشور با جمعیت 33 میلیون نفری رکورد جدیدی محسوب می شود.
افزایش بیکاری در عربستان سعودی بر خلاف اهداف برنامه اصلاحات اقتصادی است که محمد بن سلمان ولیعهد این کشور آن را رهبری می کند. هدف از اجرای این برنامه کاهش بیکاری به سطح 9 درصد در سال 2020 و 7 درصد در سال 2030 است.
در حالی که رشد اقتصادی عربستان سعودی در سال 2016 معادل 1.7 درصد بود این رقم در سال 2017 به 0.7 درصد کاهش یافت.
براساس آمارهای رسمی که سازمان آمار عربستان سعودی طی ماه جاری منتشر کرده است در سه ماهه نخست سال 2018 تعداد 234 هزار و 200 تبعه خارجی در بخش های خصوصی و دولتی شغل شان را از دست داده اند. تعداد کارگران خارجی در عرستان سعودی در پایان سه ماهه نخست سال 2018 حدود 10 میلیون و 18 هزار نفر بود. این رقم در سه ماهه چهارم سال 2017 حدود 10 میلیون و 420 هزار نفر بود.
فضل البوعینین کارشناس اقتصادی گفت یکی از علل افزایش بیکاری در عربستان سعودی اجرای طرح های ریاضتی ناشی از کاهش بهای نفت است. این مسئله بر اقتصاد این کشور تاثیر منفی گذاشت زیرا شرکت ها را وادار ساخت برای کاهش هزینه ها شماری از کارکنان شان را اخراج کنند.
وی افزود: وزارت کار سعودی نتوانسته است شغل های متوسط و سطح بالا در بخش خصوصی ایجاد کند و کارجویان را در این کشور به سمت کارهای سطح پائین که بی ثبات و از نظر کارجویان نامطلوب هستند سوق داده است. این مسئله موجب افزایش بیکاری شده است. شغل های مهم نظیر پزشکی و داروسازی [داروخانه] و مهندسی بیشتر در اختیار خارجیان است. 70 درصد از این گونه شغل ها در اختیار نیروهای کار خارجی و فقط 30 درصد در اختیار شهروندان سعودی است.