پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در آیین افتتاحیه هجدهمین مسابقات ملی مهارت گفت: برگزاری شایسته مسابقات ملی مهارت به عنوان یک رویداد مهم نیازمند پشتیبانی ملی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، سلیمان پاک سرشت، در آیین افتتاحیه مسابقات خطاب به رقابت کنندگان گفت: شما به عنوان سفیران فرهنگ مهارت آموزی در کشور مأموریت بزرگی برعهده دارید و جامعه باید به جایگاه مهارت، مهارت آموزی و مهارت آموختگان آگاه شود.
وی با بیان این که مهارت آموختگان پایبندترین افراد در حفظ منافع ملی هستند، گفت: راهکار قطعی پیشرفت کشور تکیه بر توان داخلی و توان نخبگان مهارتی است که در کشور رشد کرده است.رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه دانش، توانایی استفاده از مهارتها است، افزود: دانایی که به توانایی تولید محصول منجر نشود، ثمربخش نیست.
وی با اشاره به اینکه مهارت آموزی در کشور ما شناسایی مطلوب و خوبی نشده است، گفت: انگیزه و انرژی با مهارت آموزی و توانایی برای کاربردی سازی آن در جامعه بسیار مهم است و دانش تئوریک باید به علم کاربردی در کشور تبدیل شود.
پاک سرشت با بیان اینکه تنها استفاده از ظرفیتهای منابع طبیعی برای کشور کارساز نیست و اگر جامعه منابع زیادی داشته باشد و نتواند به ارز و ثروت تبدیل کند خود یک جریان خطرناک است، ادامه داد: مهارت آموزی راه حلی برای تبدیل منابع طبیعی به ثروت و چرخش مناسب در اقتصاد کشور است و جوانان ماهر و نخبگان مهارتی این مهم را میتوانند، انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه مسابقات ملی مهارت یک رویداد بزرگ ملی است و برگزاری شایسته آن نیازمند نگاه و پشتیبانی ملی است افزود: حمایتهای دستگاههایی آموزشی مانند وزارت آموزش و پرورش، علوم و دستگاه های متقاضی مهارت آموزی از جمله وزارت نفت، صنعت، معدن و تجارت در این مسابقات خالی است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در ادامه گفت: الگوی امروز مهارت آموزی در کشور پاسخگوی نیاز جامعه مهارت آموزی نیست و برای تحقق این امر نیازمند ائتلاف ملی در عرصه مهارت آموزی هستیم .
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه گفت: جامعه و مردم باید با مهارت آموزی جوانان آشنا شوند و این مسابقات برای آشنایی دانش آموزان و دانشجویان با رشته های مهارتی فرصت مناسبی است.وی بازدید از فرایند برگزاری هجدهمین مسابقات را فرصت خوبی برای توسعه فرهنگ مهارت آموزی و آشنایی جامعه به ویژه جوانان با مهارت و مهارت آموزی عنوان و از عموم مردم برای بازدید از این مسابقات دعوت کرد.
پاک سرشت در خاتمه گفت: امیدوارم که با روابط دوستانه و صمیمانه در اجتماع مهارت آموختگان این دوره از مسابقات ملی مهارت ، شاهد مسابقاتی با کیفیت بالا، عادلانه و پرشور و نشاط باشیم.
هجدهمین مسابقات ملی مهارت؛ فرصتی برای گفتگو
سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور هجدهمین مسابقات ملی مهارت - انتخابی چهل و پنجمین مسابقات جهاني مهارت روسیه 2019 - را با حضور 544 جوان ماهر تا بیست و هفتم تیر ماه سال جاري در 33 رشته مهارتي برگزار مي كند.به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ اين مسابقات که در روزهاي سخت تحريم هاي ناجوانمردانه کشورمان برگزار مي شود، آيينه تمام نماي جامعه اي است که بيش از هر روز و سالي به مهارت نياز دارد. جوانانش نيازمند مهارت هاي کار و زندگي هستند و مهارت هاي فناورانش نيز بايد به روز شوند و خودشان را در شرايط فناوري هاي توسعه يافته جهان قرار دهد.
مهارت افزايي و اشتغال پذيري آحاد ايران از الزامات جدي جامعه ايراني برای حرکت بسوی آینده است.سلیمان پاک سرشت معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در ادامه به چند نکته اشاره و ابراز امیدواری کرده است که شاهد جایگاه راستین مهارت آموزی در کشور باشیم:
1- من از ابتدا تأکید کرده ام مادامیکه جامعه درباره موضوع مهارت گفتگو نکند دسترسی به اهداف، سخت و شاید ناممکن خواهد بود! اکنون هجدهمین مسابقات ملی مهارت فرصتی ناب برای این گفتگو است. نخبگان مهارتی، به عنوان سفیران فرهنگ مهارت آموزی در کشور مأموریت بزرگی را برعهده دارند و در این راستا مسئولان و اصحاب تلاشگر رسانه در آگاه سازی جامعه به جایگاه مهارت، مهارت آموزی و مهارت آموختگان تأثیرات اثربخشی را می توانند رقم بزنند.
2- نقش و جایگاه مهارت آموزی در شرایط کنونی کشور چیست؟ چه زمانی ایران ما بیشتر از هم اکنون به خود اتکایی و توسعه درون زا نیازمند بوده است؟ به زعم بنده، راهکار قطعی پیشرفت کشور، تکیه بر توان داخلی و به ویژه توانی است که در نخبگان مهارتی کشور شناسایی شده و رشد کرده است.
3- مسابقات ملی مهارت یک رویداد بزرگ ملی است و برگزاری شایسته آن نیازمند نگاه و پشتیبانی ملی است. جای دستگاههای آموزشی مانند وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دستگاه های متقاضی مهارت آموزی از جمله وزارت نفت، صنعت، معدن و تجارت و ... در برگزاری این مسابقات خالی است. الگوی امروز مهارت آموزی در کشور پاسخگوی نیاز جامعه مهارت آموزی نیست و برای تحقق این امر نیازمند ائتلاف ملی در عرصه مهارت آموزی هستیم. دولت و دستگاه های اجرایی به تنهایی توان نائل شدن به اهداف مهارت آموزی را ندارند. بدون همراهی آحاد مردم، خیران مهارتی و رسانهها کار پیش نمیرود. همه باید پای کار بیاییم. هر وقت همه بوده ایم مشکلات حل شده اند.
4- از جوانان عزیز، خانوادههای ارجمند، اصحاب رسانه و مسئولان کشور برای بازدید از هجدهمین مسابقات ملی مهارت که به طور حتم فرصت ارزشمندی برای آشنایی با آموزشهای مهارتی و اجتماع جوانان مهارت آموخته کشور است، دعوت میکنم.
5- امیدوارم که با روابط دوستانه و صمیمانه رقابت کنندگان این دوره از مسابقات ملی مهارت، شاهد مسابقاتی با کیفیت بالا، عادلانه و پرشور و نشاط باشیم.
روز شمار هجدهمین مسابقات ملی مهارت
کارشناسان و نخبگان مهارتی در نخستین روز از رقابت های هجدهمین مسابقات ملی مهارت پیرامون روند برگزاری مسابقات نظر خود را بیان کردند.به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، نخستین روز از رقابت های هجدهمین مسابقات ملی مهارت از ساعت 9 صبح روز یکشنبه با بررسی و تشریح پروژه ها توسط کارشناسان و تحویل آن به رقابت کنندگان آغاز و با ارزشیابی پروژه های مدولار و ارسال اطلاعات به سیستم CIS توسط کارشناسان خاتمه یافت .
رشته فناوری آب ( آکواترونیک )
* فناوری آب راهکارهای مناسب در استفاده بهینه منابع آب در خشکسالی
کارشناس مسئول رشته فناوری آب ( آکواترونیک ) از حضور 10 شرکت کننده در این رشته خبر داد و گفت: این مسابقات در 3 روز برگزار می شود که در روز نخست این دوره از مسابقات آیتم های پمپ، ولو، تصفیه خانه فاضلاب، ست آموزشی EDS و عینک سه بعدی مورد ارزشیابی قرار می گیرد و رقابت کنندگان به مدت 3 ساعت در این روز به رقابت می پردازند .رامین دهقانی اظهار داشت : با توجه به شرایط روز کشور و بحران کمبود آب و قرار گرفتن کشورمان در منطقه خشک و نیمه خشک رشته فناوری آب می تواند با ارائه راهکارهای مناسب در جهت استفاده حداکثری و بهینه از این نعمت الهی زمینه صرفه جویی قابل توجهی را در مصرف آب ایجاد نماید. جمهوری اسلامی ایران موفق به اخذ مدال نقره در چهل و سومین دوره مسابقات جهانی مهارت در کشور برزیل توسط رامین دهقانی و مدال طلای این رشته در چهل و چهارمین مسابقات جهانی مهارت که در کشور امارات برگزار شده است توسط محمد حسین صالحی شده است .
رشته تراش CNC :
* ایجاد انگیزه در نخبگان مهارتی رشته تراش CNC با امکان حضور در مسابقات جهانی
کارشناس مسئول رشته تراش CNC از شرکت 14 نفر رقابت کننده در این رشته خبر داد و افزود: هریک از رقابت کنندگان باید قطعه کار مندرج در پروژه را تراش و برای این کار 4 ساعت و 10 دقیقه زمان برای هریک از آنان در طول مسابقات در نظر گرفته شده است .یوسف حسن پور افزایش تعداد دستگاه های تراش CNC را یکی از راهکارهای افزایش سطح مسابقات در سنوات آتی ذکر کرد و گفت: متاسفانه به دلیل تحریم کشور جمهور اسلامی ایران امکان رقابت نخبگان مهارتی در مسابقات جهانی وجود نداشته و همین دلیل باعث کاهش انگیزه در کارآموزان جهت رقابت در این دوره شده است .
رشته کابینت ساز چوبی:
* افزایش درصد موفقیت نخبگان مهارتی رشته کابینت ساز چوبی در مسابقات بین المللی
کارشناس مسئول رشته کابینت ساز چوبی با اشاره به تجربیات مسابقات جهانی ابوظبی، گفت: نحوه ارزیابی و ثبت نمرات در این دوره از مسابقات تغییر کرده و از ارزیابی کیفی به سمت ارزیابی داوری تغییر رویه داده ایم.اصغر خدایی بیان داشت: پروژه های هجدهمین مسابقات ملی مهارت در سطح پروژه های جهانی است و این موضوع باعث می شود تا زمینه موفقیت نفرات برتر کشور در مسابقات جهانی روسیه فراهم شود. وی مدت زمان اجرای پروژه ها را 22 ساعت عنوان نموده و بیان کرد: هفده نفر کار آموز در مدت سه روز برای کسب عنوان برتر کشوری با هم رقابت می کنند.
رشته لوله کشی و تأسیسات گرمایشی:
* افزایش شاخص مشتری مداری به ارزیابی پروژه لوله کشی و تأسیسات گرمایشی
کارشناس مسئول رشته لوله کشی و تاسیسات گرمایشی از حضور 14 نفر رقابت کننده خبر داد و افزود: تأسیسات و پروژه های این رشته در هجدهمین مسابقات ملی مهارت مطابق با استاندارد های جهانی می باشد.ابوالفضل راد منش، خاطر نشان کرد: با توجه به کارکرد این حرفه در جامعه که نیاز تمامی ساختمان ها می باشد، بحث مشتری مداری و یا همان تحویل کار به مشتری در مسابقات امسال به پروژه کار آموزان اضافه شده است.
رشته تراش مکاترونیک:
* نقش مهارت در رشته مکاترونیک پررنگ تر از خلاقیت می باشد
کارشناس مسئول رشته مکاترونیک اظهار داشت: مکاترونیک تلفیقی از کامپیوتر، الکترونیک و مکانیک و یکی از پرکاربرد ترین رشته های صنعتی است.علی اکبر کوه جانی، نقش مهارت را نسبت به خلاقیت در این رشته با اهمیت تر توصیف کرد و گفت: دوازده تیم دو نفره به مدت سه روز با هم رقابت کرده و نفرهای برتر به مسابقات جهانی روسیه اعزام می شوند.وی توسعه این رشته در سطح مراکز را در گرو تهیه تجهیزات و ملزومات به روز بیان کرد. رشته گل آرایی:
* رقابت نخبگان مهارتی رشته گل آرایی برای نخستین بار در مسابقات
کارشناس مسئول رشته گل آرایی از شرکت 14 نفر شرکت کننده در این رشته خبر داد و بیان داشت : این مسابقات برای اولین بار در طی سه روز برگزار می شود.جعفر ایزان با اعلام اینکه رقابت کنندگان به مدت 6 ساعت با هم به رقابت پرداختند، افزود: در نخستین روز رقابت کنندگان در شاخص های پروژه تاج گل، حلقه گل، دسته گل یک طرفه، دسته گل گرد، سبد بدون پایه، سبد پایه دار و ... است به مدت 6ساعت با هم به رقابت پرداختند. رشته کاشیکاری دیوار رو کف:
* افزایش شانس حضور نخبگان مهارتی رشته کاشیکاری در مسابقات جهانی با به روز شدن تجهیزات
کارشناس مسئول رشته کاشیکاری از شرکت 13 نفر شرکت کننده در این رشته خبر داد و بیان داشت: این مسابقات برای اولین بار در سال 2017 در ابوظبی برگزار شد .نظام الدین دودکانلو با بیان اینکه این مسابقات در طی3 و نیم روز و هر روز به مدت 6 ساعت، برگزار می شود، تصریح کرد: اگر از لحاظ دستگاه ها و تجهیزات به روز باشیم به طور قطع در مسابقات جهانی اول خواهیم شد .
رشته فناوری طراحی گرافیک:
آنوش صیادنژاد کارشناس مسئول رشته فناوری طراحی گرافیک از شرکت 21 شرکت کننده در این رشته خبر داد و بیان داشت : این مسابقات در 3 روز برگزار می شود که در روز نخست این دوره از مسابقات شرکت کنندگان در آیتم پروژه طراحی ست اداری که شامل طراحی کاتالوگ ، لوگو و کارت دعوت است به مدت 6 ساعت به رقابت می پردازند .
رشته طراحی مد وفناوری:
سرجانی زاده کارشناس مسئول رشته طراحی مد وفناوری از شرکت 24 نفر شرکت کننده در این رشته خبر داد وبیان داشت : این مسابقات در طی 4 روز به مدت 6 ساعت برگزار می شود.
شبیه سازی مسابقات جهانی مهارت روسیه
هیئت اعزامی مسابقات جهانی روسیه در دیدار با معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت از شبیه سازی مسابقات جهانی مهارت در هجدهمین مسابقات ملی مهارت خبر داد.در این جلسه الکس اسکار نیاکوف سرپرست تیم و رئیس واحد توسعه کلان منطقه ای سازمان مسابقات جهانی روسیه گفت: از دعوت تیم ملی مهارت روسیه در این دوره مسابقات تشکر می کنم و این تجربه و انگیزه ای برای تیم ما بود.وی اظهار داشت:شبیه سازی این مسابقات، تقلیدی از مسابقات جهانی است و کارشناسان نقاط قوت و ضعف آن را مورد بررسی قرار خواهند داد.رضا باجولوند معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت در این جلسه بیان داشت:یکی از اهداف این جلسه بر اساس تفاهمنامه بین دو کشور تبادل تجارب است و با توجه به فرصت پیش آمده زمان خوبی است که برای آینده تصمیم گیری شود.وی تصریح کرد: برگزاری 18 دوره مسابقات ملی مهارت منجر به تجربیات مفید و سودمندی شده است که به ما در تغییر رویکرد این دوره از مسابقات کمک خواهد کرد.
باجولوند با بیان اینکه یک تیم پژوهشی تیم مسابقات را رصد می کنند خاطرنشان ساخت : ترسیم نقشه راه مسابقات 2019 روسیه و ارزیابی سطح تیم ملی ایران و رفع نواقص و موانع ، از اهداف مورد نظر در این پژوهش به شمار می آید که خروجی آن در تقویت آموزشی تیم ملی مهارت ایران ؛ تاثیر بسزایی خواهد داشت.معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت همچنین در این جلسه افزود : در این دوره از مسابقات ، تیمی از حوزه سنجش مهارت و تدوین استاندارد با هدف نزدیکی بین دوره های آموزشی و ارزشیابی با رقابت کنندگان و مسابقات بین المللی حضور دارند.وی گفت: بر اساس نتایج این مطالعات میدانی تا دو ماه دیگر برنامه ریزی مسابقات جهانی را آغاز خواهیم کرد و در همین راستا در هجدهمین دوره مسابقات ملی مهارت تیم شرکت کننده روسیه به منظور کسب تجارب متقابل با سایر تیم های استانی به رقابت می پردازند.