پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: روزانه دو هزار و ۱۰۰ مگاوات در مصرف برق در ساعتهای اوج مصرف صرفه جویی میشود.
همایون حائری در نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: از این میزان صرفه جویی 100 تا 150 مگاوات آن در بخش خانگی و بقیه در بخش صنعت و ادارات دولتی و صنعت است.
وی با اشاره به اینکه تغییر ساعات اداری و خاموش کردن دستگاه های سرمایشی بعد از ساعت اداری و در زمان پیک مصرف روزانه همچنین خاموش کردن روشنایی در بخش ادارات دولتی و همکاری صنایع برای جابه جایی بار در ساعت پیک مصرف موجب این میزان صرفه جویی در پیک مصرف شده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: اوج مصرف برق در تابستان امسال به 57 هزار مگاوات رسیده است این در حالی است که دو هزار مگاوات نیز صرفه جویی داشتیم که اگر انجام نمی شد مصرف به 59 هزار مگاوات می رسید.
حائری افزود: صادرات برق در زمانی که مصرف افزایش یافت به صفررسید و واردات برق نیز که قرار بود بین 700 تا 900 مگاوات از سه کشور آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان انجام شود به خاطر افزایش دما در این کشورها نیز به طور کامل محقق نشده است.
وی گفت: شبکه برق کشور آذربایجان به خاطر افزایش دما و استفاده از سیستم سرمایشی از مدار خارج شد ( کل کشور به خاطر از مدار خارج شدن نیروگاه بزرگی در آذربایجان دچار خاموشی شده است) و بیش از 24 ساعت این موضوع طول کشید بر این اساس 170 مگاواتی که قرار بود از آذربایجان وارد کنیم عملاً محقق نشد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: در ارمنستان نیز به خاطر افزایش دما از 300 تا 350 مگاواتی که قرار بود در تابستان برق وارد کنیم میزان واردات به 50 مگاوات رسید همچنین میزان واردات ما از ترکمنستان از 300 مگاوات به 150 مگاوات کاهش یافت.
حائری گفت: مجموع واردات برق بر این اساس از 700 تا 900 مگاوات فقط 200 مگاوات آن محقق شده است.
وی درباره اعمال خاموشی ها نیز افزود: اعمال خاموشی ها تابع درجه حرارت و میزان مصرف است اما بر اساس پیش بینی سازمان هواشناسی تا دو هفته آینده دمای هوا کاهش خواهد یافت و مصرف نیز کمتر می شود که بر این اساس محدودیت های خاموشی نیز کاهش می یابد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تاکید کرد: محدودیت های کاهش تولید برق امسال صرفاً به خاطر کاهش بارش ها و کاهش تولید پنج هزار مگاواتی نیروگاه های برق آبی بوده است.
حائری گفت: امسال دو هزار مگاوات نیروگاه جدید به مدار آمده اما به خاطر محدودیت های تولید برق در نیروگاه های برق آبی پاسخگوی نیاز نبوده است.
وی افزود: با احتمال استمرار خشکسالی در سال های آینده برنامه ریزی شده تا ازسال آینده سالانه چهار هزار مگاوات نیروگاه حرارتی وارد مدار شود، البته مدیریت مصرف برق در ادارات دولتی حتی پس از تابستان و پیک مصرف نیز باید ادامه یابد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در زمینه حضور سرمایه گذاران خارجی برای ساخت نیروگاه ها که از قبل قرار داد آنها امضا شده نیز گفت: قراردادی با سرمایه گذاران روسی، چینی و آلمانی داریم که در حال اجراست به طور مثال روس ها در سیریک (بندرعباس) نیروگاه بزرگ بخاری در حال ساخت دارند.
تصمیم گیری های صنعت برق هیچ ربطی به تفاهم نامه پاریس ندارد
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: تصمیم گیری هایی که در صنعت برق در زمینه راندمان، ارتقاء واحدهای نیروگاهی و برنامه های محیط زیست گرفته می شود به هیچ وجه ربطی به تفاهم نامه پاریس ندارد.
همایون حائری در نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که برخی اخبار مبنی بر اینکه توافق نامه پاریس موجب شده در شبکه برق رسانی اختلال ایجاد شود و میزان تولید کاهش یابد چون در معاهده پاریس میزان تولید گازهای گلخانه ای باید کاهش یابد افزود: بنده به نمایندگی از وزارت نیرو صریحاً اعلام می کنم هیچگونه الزامی در این توافق نامه برای محدودیت قطع برق کشور وجود ندارد.
وی در زمینه تامین سوخت نیروگاههای حرارتی گفت: 91 درصد سوخت مصرفی از سال گذشته تاکنون گاز بوده است و در تابستان امسال نیز صد در صد سوخت نیروگاهها با سوخت گاز تامین و مصرف شده است.
حائری گفت: در یک سال گذشته 76 میلیارد متر مکعب گاز استفاده کردیم و بطور متوسط روزانه 260 میلیون متر مکعب نیروگاههای حرارتی گاز مصرف می کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اطلاع رسانی برای اعمال خاموشی ها دقیق نیست گفت: ساعت هایی را که برای اعمال محدودیت (خاموشی) اعلام می شود تلاش می کنیم طبق جدول انجام شود و اگر تغییراتی در جدول خاموشی ها بوجود می آید دلیل آن حوادثی است که در شبکه سراسری برق اتفاق می افتد و از قبل این حوادث قابل پیش بینی نیست.
حائری گفت: مصرف برق مشترکین به درجه حرارت هوا بستگی دارد و به ازای افزایش هر درجه دما (از 38 درجه به بالا) هزار تا هزار و 500 مگاوات میزان مصرف افزایش می یابد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: هیچ سالی حرارت هوا این طور نبوده و در ده سال قبل میزان مصرف در پیک شب از پیک روز بیشتر بود و چند سال قبل هم مصرف در پیک روز بدلیل استفاده از وسایل سرمایشی از پیک شب پیشی گرفت اما الان میزان مصرف بدلیل افزایش دمای هوا هم در پیک شب و هم پیک روز بالا است و متاسفانه با استمرار و افزایش دمای هوا مواجه هستیم.
وی گفت: سه هزار میلیارد تومان برای به مدار آوردن 4 هزار مگاوات نیروگاه جدید در سال آینده نیاز داریم تا اگر خشکسالی ادامه داشت بتوانیم پاسخگوی نیاز مشترکان باشیم.
حائری افزود: نیروگاه اتمی بوشهر با هزار مگاوات ظرفیت در مدار بهره برداری قرار دارد.
وی گفت: با توجه به اینکه 60 درصد صنعت برق متعلق به بخش خصوصی است ما مدیون بخش خصوصی هستیم و همه مشکلاتی که بخش خصوصی اذعان می کنند از جمله طلب از وزارت نیرو درست است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: تا چند روز آینده 300 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی بخش خصوصی وارد مدار خواهد شد.