پخش زنده
امروز: -
کانون های آلوده به ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در نجف آباد افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان گفت : با شناسایی دو کانون دیگر آلوده به ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در نجف آباد، تعداد این کانون های آلوده در این شهرستان به پنج کانون افزایش یافت.
شهرام موحدی با بیان اینکه در این کانون ها بیش از 166 هزار و 500 مرغ تخم گذار و بوقلمون مشکوک و مبتلا به این بیماری معدوم شدند، افزود: یک کانون مرغ تخم گذار با ظرفیت 157 هزار و چهار کانون بوقلمون با 9 هزار و 500 قطعه در نجف آباد معدوم شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه خسارت کنونی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به واحدهای مرغداری نجف آباد حدود 600 میلیون ریال است گفت: بر اساس دستورالعمل هیات وزیران بیمه طیور جزو بیمه های اجباری است و پرورش دهندگان طیور باید طیور خود را بیمه کنند تا در مواقع بروز خسارت با مشکل مواجه نشوند .
وی افزود: دوره جدید این بیماری از اوایل تیر امسال شروع شده و حجم زیادی از ویروس بوسیله وزش باد و گرد و خاک منتشر شده است.
دکتر موحدی با بیان اینکه ویروس بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نسبت به گرما مقاوم است گفت: بی توجهی برای مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان خسارات زیادی به صنعت طیور استان وارد می کند.
وی با بیان اینکه نباید طیور بیمار و تلف شده در اختیار سگ ها و دیگر حیوانات قرار گیرد گفت: اجساد طیور تلف شده باید بلافاصله معدوم شوند .
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان افزود: همه مواد غذایی مزرعه پرورش طیور باید زیر نظر دامپزشکی تهیه و هرگونه ورود و خروج مواد مرغداری شامل نهاده ها، کود مرغی و تخم مرغ باید با گواهی سلامت و با مجوز دامپزشکی انجام شود.
وی با بیان اینکه کارگران واحدهای پرورش طیور در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی در انتقال ویروس آنفلوآنزای پرندگان تاثیرگذارند گفت: خشکسالی و آبرسانی سیار و ورود و خروج تانکر به مرغداری ها هم خطر انتقال ویروس را به شدت افزایش می دهد.
استان اصفهان دارای دو هزار و 600 واحد مرغداری صنعتی، 17 کشتارگاه طیور و 33 کشتارگاه دام و 180واحد پرورش مرغ تخمگذار با ظرفیت تولید حدود 6 میلیون قطعه مرغ و 95 هزار تن تخم مرغ در سال، رتبه دوم تولید تخم مرغ در کشور را دارد .