پخش زنده
امروز: -
تیمهای دانشجویی گروه مکانیک دانشگاه بزرگمهر قائنات و دانشگاه بیرجند در مسابقات کشوری آب شیرین کن خورشیدی، مقام های دوم و سوم را از آن خود کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، عضو هیأت علمی گروه مکانیک دانشگاه بزرگمهر قائنات گفت: تیم 3 نفره دانشجویی توانست با ساخت دستگاه آب شیرین کن خورشیدی پلکانی با راندمان بالا و ضایعات کمتر در بخش تولید آب شرب مقام دوم مسابقات کشوری آب شیرن کن خورشیدی را کسب کند.
شکیب افزود: در این آب شیرین کن ابتدا آب شور وارد یک دستگاه آبگرم کن خورشیدی شده و پس از گرم شدن به وسیله انرژی خورشیدی وارد صفحات پلکانی آب شیرین کن شده که با عبور از روی این صفحات آب تبخیر می شود.
وی با بیان اینکه بخار آب حاصل از تبخیر در یک چگالنده تبدیل به مایع می شود، گفت: آب حاصل از تقطیر آب خالص است که به دلیل نداشتن املاح ضروری بدن، برای شرب مناسب نیست و برای تبدیل به آب شرب با درصدی از آب شور مخلوط می شود.
در این تیم سه نفر از دانشجویان رشته مکانیک دانشگاه بزرگمهر قائنات به نامهای حسین قاسمی، رضا شهرکی شهدآبادی و پوریا لطفی حضور داشتند.
همچنین عضو هیات علمی گروه مکانیک و استاد راهنمای تیم دانشجویی دانشگاه بیرجند گفت: گروه 5 نفره دانشجویی نورگستران شرق با تهیه طرح فنی و ساخت دستگاه آب شیرین کن خورشیدی پله ای پس از تایید ارزیابان و داوران مسابقه، موفق شدند در مسابقات کشوری آب شیرین کن خورشیدی شرکت کنند .
سید ابوذر فنایی از تلاش 7 ماهه این تیم برای ساخت این دستگاه به صورت نمونه کوچک آزمایشگاهی خبرداد و افزود: ساخت دستگاه آب شیرین کن خورشیدی پله ای اولین اقدام این گروه برای شرکت در مسابقات بود که تهیه طرح فنی و ساخت آن برعهده تعدادی از دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد قرار گرفت.
وی در خصوص نحوه کار این دستگاه گفت: دستگاه از صفحات خورشیدی به صورت پلکانی تشکیل شده است که آب از طریق یک مجرا به روی این صفحات می ریزد و پس از عبور بر اثر گرمای تولید شده برروی سطح آن به بخار آب تبدیل می شود.
عضو هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه بیرجند گفت: بخار آب تولید شده بر روی یک سطح شیشه ای تقطیر می شود سپس آب تقطیر شده در یک مخزن جمع آوری و به آب شیرین تبديل خواهد شد.
سید ابوذر فنایی با بیان اینکه 11 گروه تخصصی در این جشنواره شرکت داشتند، افزود: دومین جشنواره انرژی خورشیدی با هدف فرهنگ سازی استفاده از این انرژی در سه محور تولید آب صنعتی، تخلیه صفر مایع و تولید آب شرب خانگی برگزار شد.
بنا به گفته عضو هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه بیرجند، تیم 5 نفره دانشجویی به سرپرستی سید حمزه احمدی و با مشارکت ولی محمد رزداری، سجاد حسامی، مجید حمیدی و عباس سپاهی در این مسابقات شرکت کردند.
مسابقات کشوری آب شیرین کن خورشیدی، 18 تا 20 تیر در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران برگزار شد.