پخش زنده
امروز: -
مدیر کل دفتر نظارت بر بهره برداری فاضلاب کشور گفت: هم اکنون۱۹۴ تصفیه خانه فاضلاب شهری در کشور درحال بهره برداری است که یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب فاضلاب شهری را تصفیه و پساب تولید میکند.
بهنام وکیلی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: این مقدار پساب در بخش کشاورزی، صنعت و تغذیه آبخوان ها مصرف می شود.
وی تاکید کرد: باتوجه به نوع مصرف پساب، استانداردهای مورد قبول سازمان محیط زیست رعایت می شود و براساس نوع مصرف استانداردهای متفاوتی نیز برای پساب درنظر گرفته شده است به طور مثال استاندارد کشاورزی با استاندارد محیط زیست و سفره های آب زیرزمینی (آبخوان ها) متفاوت است.
وکیلی گفت: همه تصفیه خانه های فاضلاب برای پساب تولیدی خود استاندارد کشاورزی را رعایت می کنند.
وی افزود: استانداردهای آب های زیرزمینی (آبخوان ها) سخت گیرانه تر است و از نظر شاخص آلودگی باید استانداردها کاملا رعایت شود.
مدیر کل دفتر نظارت بر بهره برداری فاضلاب کشور گفت: 48،9 درصد جمعیت شهری و کمتر از یک درصد جمعیت روستایی برخوردار از خدمات بهداشتی فاضلاب هستند و کمتر از یک درصد جمعیت روستایی نیز از این خدمات برخوردارند.
وکیلی با اشاره به اینکه بیشترین مصرف پساب در کشاورزی است، افزود: حدود 50 درصد فاضلاب تصفیه شده (پساب) در کشاورزی مصرف و بقیه در بخش صنعت و آب های پذیرنده یا آبخوان ها و سفره های زیرزمینی از آن استفاده می شود.
وی گفت: با تصفیه فاضلاب آب مورد نیاز بخش صنعت، آبیاری فضای سبز شهرها و محیط زیست قابل تامین است، گفت: قوانین و دستورالعمل های استفاده از پساب در کشاورزی باید به روز شود و مشارکتی بین ارگان های مختلف در این زمینه بوجود آید چون تصفیه و جمع آوری فاضلاب و خدمات رسانی در این زمینه موضوعی نیست که به صورت انفرادی و فقط مربوط به وزارت نیرو باشد بلکه باید ارگان های نظارتی مثل وزارت بهداشت و محیط زیست باید دست به دست هم بدهند تا در این زمینه موفقیت بیشتری کسب کنند.
بنا به گفته وزیر نیرو سالانه 7 میلیارد مترمکعب آب در بخش شرب مصرف می شود و 4 میلیارد و 300 میلیون مترمکعب فاضلاب تولید می شود که تنها یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب آب در تصفیه خانه های فاضلاب تصفیه و مجددا از آن استفاده می شود.