به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مر کز کرمانشاه مهندس بازوند استاندار کرمانشاه صبح امروز شنبه در نشست اتاقهای بازرگانی مناطق
۴ کشور در کرمانشاه گفت: اگر خواهان یک اقتصاد پویا هستیم باید پارلمانهای محلی بخش خصوصی وارد عرصه شده و پرچمدار توسعه کشور شوند.
بازوند با اشاره به اینکه هم اکنون قدرت اجرایی کشور در تهران متمرکز شده است افزود: این وضعیت به توسعه متوازن کشور لطمه زده است و در گام اول باید بخشی مهمی از این اختیارات به مناطق و سپس استانها داده شود.
وی ادامه داد: امیدواریم با تشکیل این مناطق به شکل گیری استانهای فدرال اقتصادی نزدیک شویم و استانها از اختیارات کافی برای تصمیم گیریهای مهم اقتصادی برخوردار باشند.
استاندار کرمانشاه ادامه داد:موضوع تقسیم بندیهای منطقهای یک اتفاق خوب در کشور است و حاصل بحثهای طولانی کارشناسی است.
به گفته بازوند در این نشست استانداران منطقه ۴ کشور به جمع بندیهای ارزشمندی در حوزه گردشگری، راه آهن، بزرگراه هاو آب رسیدیم که در توسعه استانهای عضو اثرگذار خواهد بود.
استاندار کرمانشاه افزود: پروژه آزادراه کرمانشاه به ایلام با ۱۲۰۰ میلیارد در نشست استانداران با استقبال مواجه شد و در هیئت دولت نیز مصوب شد. عملیات اجرایی این طرح به زودی آغاز میشود.
به گفته بازوند آزادراه همدان کرمانشاه با ۲۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار به زودی در هیئت دولت جهت بررسی و تصویب، مطرح میشود.
استاندار کرمانشاه بااشاره به اجرای سامانه سردسیری یکی از موضوعات مهمی بود که در نشست استانداران منطقه ۴ مطرح شد افزود: برای اجرای این طرح مهم ۴ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز داریم.
استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: نزدیک به ۵۰ درصد از محصولات پتروشیمی کشور توسط استانهای منطقه ۴ تولید میشود که یک ظرفیت بسیار بزرگ منطقهای محسوب میشود.
وی اضافه کرد:استانهای منطقه ۴ از ظرفیتهای عظیم گردشگری برخوردارند و میتوان با برقراری تورهای بزرگ گردشگری به رونق این صنعت در منطقه کمک کرد.
استاندار کرمانشاه پروسه فعلی سرمایه گذاری را بسیار طولانی دانست وگفت: اتاقهای بازرگانی در استانها موانع موجود را شناسایی کرده و برای رفع آنها راهکار ارایه دهند.
دکتر غلامحسین شافعی رییس اتاق بازرگانی کشور گفت: بر اساس تجربههای موفق کشورهای اروپایی، منطقه بندیهای اقتصادی در کشورها میتواند مبنای توسعه پایدار باشد.
شافعی افزود: در کشور ما توسعه از شهرها آغاز شد و این نگاه موجب پدید آمدن یک توسعه نامتوازن و افزایش مشکلات حاد حاشیه نشینی شده است.
به گفته وی اگر قرار است تغییر بنیادی در اقتصاد ایران صورت گیرد باید از تجربیات موفق دنیا در امر توسعه پایدار و مطالعات بومی صورت گرفته، بهره بگیریم.
شافعی خاطرنشان کرد:برای موفقیت در تقسیم بندیهای منطقهای نیازمند توزیع اختیارات دولت در میان استانها و افزایش قدرت عمل استانداران هستیم.
وی افزود: با توجه به تنوع اقلیمی، جمعیتی، طبیعی موجود در کشور، نمیتوان با یک نسخه واحد که در مرکز نوشته میشود؛ به یک توسعه پایدار و متوازن برسیم.
در این نشست نمایندگانی از استانهای کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و اعضای اتاقهای بازرگانی استانهای عضو منطقه ۴ کشور و اتاق بازرگانی حضور داشتند.