ابداع دو شيوه جديد براي مقابله با تومورهاي بدخيم
پژوهشگران دو شیوه جدید برای مقابله با تومورهای بدخیم با استفاده از سلولهای سرطانی که از نظر ژنتیکی اصلاح شده اند و در خون بیماران وجود دارند ابداع کرده اند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما، پژوهشگران برای مقابله با تومورهای بدخیم دو شیوه جدید ابداع کردند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پژوهشگران مدرسه پزشکی هاروارد دو شیوه جدید برای مقابله با تومورهای بدخیم با استفاده از سلولهای سرطانی که از نظر ژنتیکی اصلاح شده اند و در خون بیماران وجود دارند ابداع کردند.
در تحقیقات جدید مدرسه پزشکی هاروارد پروتئین S-Trail که کارش القای فرایند آپوپتوز یا از بین بردن برنامهریزیشده سلول است به عنوان عامل ضد تومور مورد استفاده قرار میگیرد.
پژوهشگران دو شیوه جدید برای نابودی تومورهای سرطانی هدفمند کشف کردند. در شیوه نخست آنها از سلولهای گلیوبلاستوم، شایعترین تومور بدخیم اولیه سیستم عصبی مرکزی، استفاده کردند که در ابتدا در برابر پروتئین S-Trail مقاومت میکند.
اما پس از اصلاح ژنتیکی گلیوبلاستومها پژوهشگران موفق شدند این سلولها را وادار به تولید پروتئین S-Trail کنند و پس از آنان این سلولها را به موشهای آزمایشگاهی مبتلا به تومور اولیه تزریق کردند.
در شیوه دوم، پژوهشگران به درمان موشهایی پرداختند که به تومور متاستاتیک مبتلا بودند. پژوهشگران از زمان تشخیص تومور اولیه سلولهای حساس به S-Trail را شناسایی کردند و در نهایت موفق شدند گیرندههای مسئول مقاومت این سلولها را از طریق اصلاح ژنتیکی از کار بیاندازند. پس از این اصلاحات پژوهشگران این سلولهای را وادار به سنتز S-Trail کردند و آنها را به موشها انتقال دادند.
در هر دو شیوه در نهایت سلولهای سرطانی به سیستم خودنابودی مجهز شدند. پژوهشگران اعلام کردند هر دو شیوه درمانی موثر هستند و آنها به تحقیقات در این زمینه ادامه خواهند داد.