به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ مارسلو ابرارد (Marcelo Ebrard) وزیر خارجه آتی مکزیک گفت:پیشنهادات خود را به ترامپ ارائه کرده ایم و منتظر پاسخ وی هستیم.
به گزارش شبکه تلویزیونی آ. اف پ، ابرارد درباره روابط با آمریکا گفت:هرگونه پیشنهاد باید بر اساس درک متقابل باشد. اما درک متقابل و اصول آن چیست؟ پیشرفت و احترام متقابل به کشور دیگر یکی از این اصول است. ما پیشنهادات خود را ارائه کردیم و من میگویم که ما قصد داریم تا منتظر پاسخ رئیس جمهور ترامپ بمانیم.
وی درباره دیدار با پمپئو وزیر خارجه آمریکا افزود:من بایستی بگویم که این دیداری صریح و همراه با احترام و یک گفتگوی صمیمانه بود. به نظرم این گفتگوی موفق آمیزی بود. من معتقدم که ما میتوانیم به روشی عاقلانه در این رابطه خوش بین باشیم که مکزیک بتواند اصولی را برای درک متقابل در سالهای پیش رو پیدا کند.
گفتنی است:آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، نامزد چپگرای انتخابات ریاست جمهوری مکزیک با کسب ۵۳ درصد آراء پیروزی این انتخابات شد. آندرس مانوئل لوپز اوبرادور که پیشتر در سمت شهردار مکزیکوسیتی نیز در کشورش به فعالیت پرداخته در طول مبارزات انتخاباتی مبارزه با فساد اقتصادی را اولویت اصلی برنامههای خود اعلام کرده بود. خصوصی سازی صنعت نفت و گاز از دیگر برنامههای این نامزد چپگرای انتخابات مکزیک عنوان شده بود.
پیروزی اوبرادور در حالی به دست آمده است که مردم مکزیک از میزان بالای فساد، رواج خشونت و آزادی عمل کارتلهای مواد مخدر به ستوه و خشم آمده اند. رهبر حزب چپ گرای «جنبش بازسازی ملی» پیش از انتخابات وعده داده بود در صورت پیروزی سیاستهای فعلی کشورش را دستخوش تغییراتی اساسی خواهد کرد. رئیس جمهوری جدید مکزیک در نخستین سخنان خود پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری کشورش ضمن تاکید مجدد بر ایجاد «تغییرات عمیق و ساختاری» در کشورش وعده داد از هرگونه رویکرد دیکتاتورمابانه دوری جوید.
اوبرادور، ۶۴ ساله، با موفقیت توانست از نارضایتی و خشم رای دهندگان در مورد روند ظاهرا بی پایان از رسوایی فساد و خشونت وحشتناکی که منجر به قتل بیست و پنج هزار نفر در سال گذشته شد کمال استفاده را ببرد. او اولین رئیس جمهور چپ گرای کشور در تاریخ اخیر آن است که در اول دسامبر قدرت را به دست میگیرد. این نخستین بار در تاریخ مدرن مکزیک است که یک نامزد بیش از نیمی از آراء را در انتخابات ریاست جمهوری کسب میکند. این امر به منزله مخالفت بیش از نیمی از مردم مکزیک با دو حزبی است که از سال ۱۹۲۹ قدرت را در اختیار دارند. این دو حزب، حزب شورای انقلابی حاکم و حزب اقدام ملی هستند.
حزب شورای انقلابی به مدت هفتاد و یک سال بر مکزیک حکومت کرد تا اینکه در سال دو هزار نتوانست آراء لازم را کسب کند و میدان را به حزب رقیب خود یعنی حزب اقدام ملی واگذار کرد، اما همین حزب در سال دو هزار و دوازده دوباره قدرت را به دست گرفت. اما بسیاری از مکزیکیها از این موضوع پشیمان شدند. پس از شش سال فساد، نقض حقوق بشر، رشد اقتصادی ناخوشایند و خشونت وحشتناک، پنا نیتو به عنوان ناکارآمدترین رئیس جمهور سالهای اخیر در مکزیک شناخته میشود.
اوبرادور صبح سه شنبه با مشاورانش در ستاد مبارزات انتخاباتی خود دیدار کرد و سپس به دیدار پنا نیتو در کاخ ملی رفت. پنا نیتو در روز دوشنبه پیروزی لوپز اوبرادور را در انتخابات به او تبریک گفت و حمایت خود را از وی در دوران انتقال قدرت اعلام کرد.
اوبرادور همچنین پس از انتخاب خواهان همکاری و برقراری روابطی دوستانه با آمریکا شد. این درحالیست که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز پس از مشخص شدن نام فرد پیروز در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک ضمن تبریک به آندرس مانوئل لوپز اوبرادور اعلام کرد حاضر است با رئیس جدید این کشور همکاری کند.
ترامپ که سیاستهای تجاری و به خصوص دیدگاه منحصر به فرد وی در باره مسئله مهاجرت سبب شده تا روابط کشورش با مکزیک، کشور همسایه در پایینترین سطح ممکن قرار گیرد با انتشار توییتی تصریح کرده است که کارهای زیادی باید در جهت منافع هر دو کشور منافع آمریکا و مکزیک انجام گیرد.
حزب تحت هدایت اوبرادور یعنی حزب جنبش بازسازی ملی که در سال دو هزار و چهارده راه اندازی شد همچنین توانست اکثریت مجلس نمایندگان را در انتخابات آن کسب کند و در این حال توانست اکثریب قریب به اتفاق را در انتخابات مجلس سنا هم کسب کند. این به او این قدرت را میدهد تا تحولاتی را که او وعده آنها را داده است، انجام دهد. اما بسیاری از مکزیکیها در رابطه با وعدههای اوبرادور برای تغییر با تردید مینگرند. منتقدان او میگویند که سیاستهای وی همانند سیاستهای اقتصادی در ونزوئلا است که میتواند اقتصاد دومین اقتصاد بزرگ آمریکای لاتین را خراب کند.