پخش زنده
امروز: -
سفره بنفش بیرجندیها با غذای سنتی کشک و بادمجان امروز در تالار آبگینه تهران پهن شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، گلدانی عضو کمیته برگزار کننده این مراسم گفت: 1200 نفر برای شرکت در برنامه صرف غذای سنتی کشک بیرجند نام نویسی کردند و هنوز بیش از 500 نفر نیز در صف انتظار برای شرکت در این مراسم هستند.
محمد محسن گلدانی با بیان اینکه مردم بیرجند و شهرهای مختلف استقبال بسیار چشمگیری برای حضور در این مراسم داشتند، افزود: حدود 400 نفر میهمان غیر بومی از سایر شهرها و استانها همچون اصفهان، شیراز، کرج و تهران در این مراسم حضور دارند و این فرصت، ظرفیت خوبی برای معرفی غذای سنتی بیرجند به سایر استانها است.
وی با بیان اینکه بیش از 60 نفر در برگزاری مراسم تهیه و سرو کشک بیرجندی همکاری دارند، گفت: بیش از 10 کشک ساب، کار سائیدن کشکها را انجام می دهند و سرو غذا با چیدمان 250 میز برای میهمانان انجام می شود.
عضو کمیته برگزار کننده این مراسم افزود: بر روی این میزها 250 تغار (ظرف مخصوص سابیدن) کشک که از بیرجند خریداری شده به همراه کاسه های مخصوص صنایع دستی فردوس گذاشته می شود و در آن کشک و بادمجان با کماچ و نان محلی بیرجندی سرو می شود.
گلدانی گفت: این مراسم با هدف معرفی ظرفیتها و غذاهای محلی خراسان جنوبی و معرفی استان به عنوان شهر گردشگری غذا برگزار می شود که برپایی نمایشگاه صنایع دستی و معرفی مشاهیر استان از جمله برنامه های جانبی این مراسم است.
برنامه فرهنگی سفره بنفش بیرجندیها با همکاری بیرجندیهای مقیم تهران در محل تالار آبگینه تهران از ساعت 10 تا 16 برگزار می شود.
کشک بیرجندی با استفاده از کشکهای تهیه شده از ماست، گردو ، روغن ، پیاز داغ و نعنا درست می شود که با بادمجان صرف می شود.
قراراست غذای بنفش رنگ و سنتی کشک بیرجندی در این مراسم ثبت معنوی در میراث فرهنگی کشور شود.