پخش زنده
امروز: -
تعداد کشته های طوفان ماریا بیشتر از کشته های 11 سپتامبر هستند ولی ترامپ مدعی است کارهای بزرگی در زمان طوفان انجام داده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما روزنامه گاردین انگلیس در مقاله ای به قلم ریچارد وولف نوشت: تعداد آمریکایی هایی که در طوفان ماریا در پورتوريکو کشته شده اند، بیشتر از کشته شدگان حملات تروریستی 11 سپتامبر است اما ترامپ ادعا می کند " اداره مدیریت اضطراری فدرال " کاری فوق العاده انجام داده است.
تنها تعریفی که می توان از این ادعا داشت این است که دولت ترامپ در ابتدای فصل طوفان امسال به سمت جنون رفته است گویی که دولت دیوانه شده است. این یک بیماری مشترک است که فراتر از آن (به اصطلاح) نابغه ای را که در راس قوه مجریه (آمريکا) نشسته است، درگیر می کند. این مسئله مهم تر از آن است که آیا ترامپ به زندگی شهروندان آمریکایی توجهی دارد؟ دست کم بین 1400 تا 5000 نفر از شهروندان اين کشور در مقابل دیدگان وي جان خود را از دست داده اند. اين در حال است که دونالد ترامپ خطاب به رئیس سازمان مدیریت بحران فدرال گفته است که وی کارهای زیادی را برای بهبود اوضاع بعد از وقوع طوفان و به حالت طبیعی باز گشتن اوضاع انجام داده است. با این حال، اقدامات صورت گرفته کافی نبوده اند و چند هزار آمریکایی به علت کمبود دارو، غذا، آب و نبودن برق جان خود را از دست داده اند.
جورج دبلیو بوش رئیس جمهور سابق آمریکا در جواب این اظهارات ترامپ، با طعنه گفته بود: تماشای مرگ هزاران آمریکایی کار بسیار بزرگی است. آن هم نه در زمانی که باد شدید در حال وزیدن است و سیل به راه افتاده است بلکه این آمریکایی ها در جریان عواقب فاجعه بار بعد از فروکش کردن طوفان جان خود را از دست داده اند.
این فقط ترامپ نیست که واقعیت را کتمان می کند. تمام دولت او از نگاه کردن به شکست فاجعه بارشان امتناع می کنند. آنها از آموختن و تجربه کسب کردن از این شکست های فاجعه بار امتناع می کنند.ترامپ می گوید ما در حال مرتب کردن و به کار گرفتن همه منابع موجود هستیم تا آمادگی حداکثری را برای سریعترین واکنش مورد انتظار فراهم کنیم. این آن چیزی است که ما سال قبل هم (در موقع وقوع طوفان) انجام دادیم.
سازمان مدیریت بحران فدرال درباره طوفان پورتوریکو اینگونه موضع گیری کرد: آنها (دولت) فقط یک نقش حمایتی ایفا می کنند. اما چه اتفاقی می افتد اگر فردی که بتواند کمک موثر انجام بدهد وجود نداشته باشد که البته این مسئله در نیو اورلئان اتفاق افتاد. چه اتفاقی می افتد اگر (بر اثر طوفان) آمریکایی ها بمیرند و تنها کسانی که قادر باشند به آنها کمک کنند در ادارات فدرال نشسته باشند.انتظار نداشته باشید که از مایک پنس فهم و بینشی درستی ببینید. او تا 18 ماه پیش یک فرماندار بود. او اکنون تبدیل به حقیری مانند دونالد ترامپ شده است که به تقلید از رفتارهای او مثل ناپدید شدن یک بطری آب در جلسه سازمان مدیریت بحران فدرال و یا تقلید از اداهای او نیازمند است. به خاطر همین موضوع، معاون رئیس جمهور آمریکا تبدیل به سوژه ای برای جوکهای مردم آمریکا شده است. او حتی در شبکه های تلویزیونی محلی دست مایه طنز شده است.
هیچ کدام از رفتارهای دیوانه واری که مقامات آمریکایی و شهردارها در گقتارهایشان از آنها صحبت می کردند نتوانست مسئولیت مرگ های قابل جلوگیری را که بعد از طوفان ماریا در پورتوریکو اتفاق افتاد از دوش آنها بردارد. هیچ مورد ثبت شده ای از آنچه که درداخل دولت پورتوریکو اتفاق افتاد، وجود ندارد. هفته گذشته دفتر ریکی راسل فرماندار پورتوریکو اعلام کرد که آمار قربانیان 64 نفر است. بنا به اعلام نهادهای پزشکی و سلامت پورتوریکو آمار قربانیان طوفان ماریا در این منطقه اکنون به اندازه طوفان کاترینا در نیو اورلئان است.
محققان دانشگاه هاروارد تخمین می زنند آمار قربانیان 3 برابر بیشتر باشد که در این صورت این تعداد کشته می تواند بزرگترین میزان قربانی بعد از حملات 11 سپتامبر محسوب شود. میزان تحقیقات انجام شده، میزان مطالعات دانشگاهی صورت گرفته و میزان فعالیت روزنامه نگاری و بحث و گفتگوهای سیاسی درباره این واقعه بسیار بسیار زیاد بوده است. حملات تروریستی سال 2011 دیدگاه جهانی را برای همیشه تغییر داد و میزان محبوبیت جورج دابلیو بوش را تعییر داد. البته میزان محبوبیت وی بعد از طوفان کاترینا کاملا دچار تغییر شد زیرا این سوال در اذهان افکار عمومی آمریکا به وجود آمد که اگر رییس جمهور نتواند یک شهر آمریکا را از طوفان حفظ کند چگونه می تواند به بقیه دنیا بپردازد.اما بعد از طوفان ماریا چیزی که قابل قیاس با این فاجعه باشد وجود نداشت. بعد از چند روز، رسانه ها از پورتوریکو خارج شدند و آن زمانی بود که قتل عام لاس وگاس اتفاق افتاده بود. با وجود این، فاجعه اصلی در پورتوریکو اتفاق افتاده بود و تا چند هفته بعد از وقوع طوفان مشکلات همچنان وجود داشت.
وقتی نتیجه مطالعات دانشگاه هاوارد منتشر شد فاجعه به قدری سنگین بود که بلافاصله با برپایی جار و جنجال رسانه ای درباره توئیت های "رسان بار" (بازیگر و کمدین جنجالی آمریکایی) اجازه ندادند که نتایج وحشتناک بررسی های دانشگاه هاروارد در جامعه مورد توجه قرار گبرد.این مسئله موجب شد تا آنهایی که در این زمینه مسول شناحته می شدند از مهلکه جان سالم به در ببرند. واضح است که وقتی رسانه ها درگیر موضوع دیگری شوند و نتوانند روی این مسئله تمرکز کنند و کسی نباشد تا در این زمینه سوال بپرسد و موشکافی کند، بسیاری از سوالات بدون جواب خواهد ماند.
از تمامی مسائلی که برای آینده دولت ترامپ تبدیل به یک رسوایی شده اند هیچکدام بیشتر از جان انسان هایی که در طوفان ماریا در پورتوریکو از دست رفت، برای آینده دولت ترامپ خطرناک نیست. نه موضوع روسیه و نه موضوع فساد هیچکدام برای ترامپ به اندازه کشته های طوفان پورتوریکو خطرناک نیستند.