به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکزکردستان، معاون وزیر و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معادن کشور امروز در شورای برنامه ریزی و توسعه استان با بیان این مطلب گفت: کردستان با وجود ظرفیتها و پتانسیلهای مناسب، استانی نمونه برای کارهای اکتشافی است.
راضیه لک با اشاره به وجود پارامترهای وسعت، جمعیت، ذخیره معدنی و آب در کردستان، این استان را استانی طلا خیز و معدنی عنوان کرد و گفت: در کردستان تنها ذخایر معدنی سطحی شناسایی شده و ذخایر عمقی از جمله طلا، آهن و فلزات باارزش هنوز شناسایی نشده اند.
وی با بیان اینکه کشف ذخایر عمقی از جمله آهن، ظرفیت خوبی برای تامین خوراک احداث کارخانه فرآوری آهن کردستان خواهد بود گفت: واگذاری معادن طلا به سرمایه گذاران بخش خصوصی هم برای استخراج باید فعالتر شود.
مطالعات ژئو فیزیک هوایی یک ماه است که برای کشف ذخایر معدنی در استان انجام میشود.
راضیه لک به اکتشاف ژئو فیزیک زمینی و اکتشاف ژئو شیمیایی نیز اشاره کرد و گفت: این مهم، باید به کمک مطالعات اکتشافی در استان بیاید تا گواهینامههای کشف، صادر و در اختیار کارگزاران و بخش خصوصی برای فعالیتهای معدنی قرار گیرد.
وی تاکید کرد: تمام فعالیتهای معدنی برای توسعه، به دلیل مخاطرات کم در استان، باید با استانداردهای بالای زیست محیطی انجام شود.
وی همچنین به مشکل آزمایشگاه برای آنالیز نمونههای معدنی اشاره کرد و گفت: تجهیزات آزمایشگاهی برای این مهم نیز در اختیار دانشگاههای مرتبط استان قرار میگیرد.
کردستان از لحاظ ذخایر معادن طلا دوم کشور، سنگ آهن چهارم و باریت سوم کشوری است.
در این جلسه مرادی نماینده مردم شهرهای قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: نحوه واگذاری معادن برای استخراج، باید شفاف و به نفع مردم منطقه باشد.
استاندار کردستان هم با اشاره به اینکه واگذاری و استخراج معادن گامی در جهت تولید ثروت و اشتغال استان خواهد بود اظهار امیدواری کرد با فعالیتهای اکتشافی روند توسعه در استان جهش یابد.
بهمن مرادنیا با تاکید بر اینکه باید از این فرصتها استفاده بهینه شود گفت: شیوه واگذاریها باید قانونی و برای مردم شفاف سازی شود.