پخش زنده
امروز: -
استاندار مازندران گفت: توسعه ظرفیت ریلی در بنادر شمال موجب تقویت صادرات در دریای خزر میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، محمد اسلامی صبح امروز در همایش بینالمللی توسعه صادرات از مسیر دریای خزر که در مجتمع سالاردره شهرستان ساری برگزار شد، با تاکید بر افزایش سهم صادرات محصولات شمال کشور در دریای خزر افزود: شرایط مختلفی که در دنیای امروز با شعار صلح و ثبات امنیت جهانی وجود داشته، باید با تعاملات گسترده تر و تنوع بخشی در حوزه مسائل اقتصادی دنبال شود.
استاندار مازندران با اشاره به موفعیت جغرافیایی ایران برای سیاستهای پابرجای خارجی، دسترسی به آب های آزاد و کشورهای اقیانوس هند و نیز لزوم بسترسازی کریدور شمال – جنوب برای دریای خزر گفت: ایجاد فضا برای توسعه صادرات یکی از موضوع هایی است که باید در این همایش در دستور کار قرار گیرد.
اسلامی با بیان اینکه موضوع تنوع بخشی به سرفصلهای جدید در حوزه ارتقاء صادرات محصولات دریای خزر باید انجام شود افزود: از طریق دریای خزر میتوانیم پایهگذار توسعه اقتصادی برای رفاه ملت ها باشیم. همچنین تنوع بخشی در صادرات و خدمات یکی از این راهکارها است که باید در همایش مورد نظر بررسی شود.
استاندار مازندران گفت: در حمل و نقل دریایی، ریلی، جاده ای و هوایی جمهوری اسلامی ایران سرمایه گذاری بسیاری انجام شده و برقی کردن راه آهن اینچه برون – گرمسار، سرعت جابجایی کالا را از 2 میلیون و 500 هزارتن در سال به 10 میلیون تن در سال می رساند.
محمد اسلامی با اشاره به برنامه توسعه ظرفیت ریلی در بنادر شمال کشور و تاثیرگذار بودن آن در صادرات دریای خزر افزود: در حوزه توسعه صنایع دریایی دریای خزر باید به عنوان فرصت های جدید، در حوزه کارآفرینی، اشتغال مولد و ارتقاء صادرات استفاده موثری داشته باشیم.
استاندار مازندران به توسعه گردشگری دریایی و تقویت واگنها و شناورهای رورو در منطقه برای رونق گردشگری در دریای خزر اشاره کرد و بر اجرایی شدن بهرهگیری ظرفیت توسعه صادرات محصولات کشاورزی این استان از طریق دریای خزر تاکید کرد اسلامی با بیان اینکه بندر امیرآباد به عنوان منطقه ویژه اقتصادی نقش اساسی در تقویت توسعه اقتصادی دارد گفت: تسهیلات ویژه و زمین برای متقاضیان جدید در این بندر فراهم شده تا برای رونق تولید و توسعه تبادلات در آن استفاده کنیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش با اشاره به اینکه سیاست اقتصادی ایران متناسب با نیازهای مناطق باید باشد و سیاست صادرات محصولات دریای خزر در کشور ضعیف است افزود: همه نهادها مانند وزارت امور خارجه، کشورهای همجوار باید برای تقویت توسعه صادرات خارجی کشورهای حاشیه دریای خزر تلاش کرده تا بتوانیم در این مسیر موفقیت کسب کنیم.
علی اصغر یوسفنژاد گفت: 60 درصد سبد صادرات استانهای شمالی مربوط به بندر امیرآباد بوده ولی تاکنون متناسب با ظرفیت و توانمندی این بندر، برای توسعه صادرات استفاده نشده است.سخنگوی کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی مجلس هم با تاکید بر ارتقا، سهم صادرات محصولات کشور افزود: ایران در حوزه صادرات محصولات کشاورزی موفق نبوده است.
علی محمد شاعری گفت: حمل و نقل دریایی بهترین ظرفیت برای توسعه صادرات محصولات ایران بوده و در حال حاضر با توجه به اینکه در حوزه تولید موفق هستیم در حوزه صادرات و تولیدات صادرات محور موفق نبوده و تولید صادراتی قابل رقابت با محصولات خارجی نیست.
سخنگوی کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی مجلس به تصویب بودجه بیش از 1500 میلیارد تومانی امسال در مجلس به عنوان مشوق صادراتی،بر برخورداری اتاق بازرگانی استان های شمالی و استانداران شمالی از این تسهیلات تاکید کرد.
شاعری با بیان اینکه 20 درصد سرمایه صندوق توسعه سرمایهگذاری بخش کشاورزی به صادرات محصولات کشاورزی اختصاص یافته است افزود: قرار است بزودی سیستم پیشرفته حمل و نقل رو رو را در بندرامیرآباد ایجاد شده و شبکههای حمل و نقلی خود را در منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد به پایان برسانیم.
سخنگوی کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی مجلس از سرمایهگذاری 6 هزار میلیارد تومانی تاکنون در بندرامیرآباد خبر داد و افزود: بزودی اداره گمرک برای تسهیل صادرات و رفع موانع صادراتی در این بندر ایجاد خواهد شد.
قاسم احمدی لاشکی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: دریای خزر در این همایش مظلوم واقع شده و حدود 700 کیلومتر طول مسیر دریای خزر در شمال کشور واقع است است.
رئیس مجمع نمایندگان مازندران در همایش بینالمللی توسعه صادرات از مسیر دریای خزر با تاکید بر ارتقاء شاخصهای اشتغال در این استان از هنوز از استفاده نشدن ظرفیتهای صادراتی بنادر مازندران خبر داد و افزود: زیرساختهای مناسبی را وزارت راه و سازمان بنادر در بندر امیرآباد، نوشهر و فریدونکنار ایجاد کرده و ضعفهای زیادی در حوزه صادرات و استفاده از ظرفیت این بنادر ندارشته و مشکل جدی اشتغال این استان، استفاده نکردن بهینه از ظرفیتها است.
عبدالله رضییان با بیان اینکه ضعف جدی محصولات استانهای شمالی استفاده نکردن از برندسازی محصولات کشاورزی و باغی بوده و تاکنون نتوانسته ایم از ظرفیت تولیدات خود برای صادرات بهینه استفاده کنیم گفت: بروکراسی اداریمیان بخش خصوصی و دولتی برای توسعه صادرات بسیار زیاد بوده و وزارت اقتصاد و دارایی باید در فعال کردن رایزنان اقتصادی و تقویت ارتباط و حمایت بخش خصوصی در کشورهای حوزه دریای خزر بهرهگیری کند.