پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران از پیش بینی برداشت برنج در دهه سوم تیرماه در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، ابراهیم قرباننژاد اظهار کرد: امسال از ۲۱۳ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی شالیزاری در مازندران، حدود ۲۰۴ هزار هکتار به کشت برنج اختصاص یافت که در ۶ هزار و ۶۸۸ هکتار بهدلیل عدم تأمین آب و کاهش منابع آبی عملیات کشت انجام نشد و بقیه بهدلیل تغییر الگوی کشت از چرخه تولید برنج استان خارج شد.
وی با اعلام اینکه پیشبینی میشود دهه سوم تیرماه عملیات برداشت برنج از شالیزارهای مازندران آغاز شود، گفت: در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد شالیزارهای مازندران در مرحله خوشهدهی و خمیری قرار دارد.
رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: با توجه به توصیههای فنی انجامشده و لزوم انجام کشت جایگزین در اراضی که تأمین آب امکانپذیر نبوده است، حدود یکهزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی نکاشت به محصولاتی مانند سویا، کنجد، آفتابگردان و علوفه اختصاص یافت.
این مسؤول اضافه کرد: با توجه به شرایط کمآبی و منابع ذخیره آبی، حدود ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی نشاکاریشده تحت استرس کمآبی قرار دارد که باید با مدیریت صحیح در توزیع آب و استفاده بهینه از منابع آبی از کاهش عملکرد در این اراضی جلوگیری کرد.
قرباننژاد اظهار کرد: ۶ هزار هکتار دیگر از اراضی شالیزاری نشاکاری شده که دچار تنش آبی قرار گرفت، با بارندگیها در اردیبهشت و خرداد و جبران کمبود آب ذخیرهشده پشت سدها و رهاسازی آب توسط شبکههای آبرسانی، سطوح تحت استرس کاهش پیدا کرد.
وی ادامه داد: ۴ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری استان ارقام پرمحصول فجر، شیرودی و ندا کشت شد و بقیه سطوح زیرکشت ارقام محلی شامل طارم محلی، هاشمی، سنگطارم و بینام قرار گرفت.
رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران از افزایش ۶ درصدی کشت مکانیزه برنج نسبت به سال قبل در استان خبر داد و افزود: بیش از ۵۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از شالیزارها مکانیزه کشت شد.
این مسؤول گفت: در یکهزار و ۹۰۷ هکتار از اراضی شالیزاری با ۲۱ هزار و ۷۱۵ نفر قرارداد بیمه محصولات کشاورزی منعقد شد.